Здравеите изчетох доста за написаното отностно скоростните кутии и установих,че моят проблем също е такъв,а в последствие и маистора установи ,че скоростната ми кутия е за смяна.
За нова идва много пари,та трябва да се търси втора ръка.Маистора ми каза,че имало 12 вида модели скоростни кутии за голфове,което малко ми се струва нереално,има ли такова нещо въобще ?От къде е възможно да се поръча и какви пари горе долу излиза да се поръча и да се смени като труд?
Благодаря предварително и моля да пишете смислени коментари,които биха могли да помогнат,нецелящи остроумие
Скоростна Кутия - Голф 4
-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна Кутия - Голф 4
Последна промяна от Sunny на Пон 07 мар 2011 17:52, променено общо 1 път.
Причина: Можеше да провериш дали вече не е писано! Можеше и поне в правилния раздел да пуснеш тема!
Причина: Можеше да провериш дали вече не е писано! Можеше и поне в правилния раздел да пуснеш тема!
-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Скоростна Кутия - Голф 4
За темата е писано много.Да прочетох го,но отностно тези 12 модела дето ме баламосва този ми се струва нещо не реално.Съжалявам ако съм го побликувал на грешно място
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
виж с какъв код е твоята кутия, но пъво кажи коя година е колицата, код на мотора и какво се е случило при теб.
-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Стържене и тракане , маслото е изтекло и е скъсан нит от диференциала и е пробил кожуха.Явно всеобщ проблем на всички голфове 1.6 SR
Колата е 1998 голф-4 1.6 SR
Колата е 1998 голф-4 1.6 SR
- teddy
- Двигател:
ако само това е проблема може да се отремонтира, но първо трябва да се разглоби да не би да има и по-сериозни щети! Предполагам, че кода на кутията ти е DLP, но може и да греша. Пише го отдолу на кутията непосредствено зад стартера.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Кода на кутиятат е DUU колега къде е пробит кожуха и какъв друг проблем има напиши малко повече за повредата,брат ми кара същата 4-ка и също имаше проблем като твоя.
-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм наясно до колко е голяма повредата , но маистора ми каза,че е за смяна.Не ми е близък човек и не му вярвам много,но дори и да може да се отремонтира тои едва ли ще иска да се занимава.Каза ако си намеря скоростна кутия ще ми я смени за 150 лева.Чудя се дали да ида до следващия сервиз-Мото Експерт в София , понеже е по-близко и да не рискувам да закъсам някаде на пътя
- teddy
- Двигател:
за 150лв. трябва 2 пъти да ти я демонтира и монтира. Обиколи и други майстори на тоя само името му е такова.
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
teddy написа:за 150лв. трябва 2 пъти да ти я демонтира и монтира. Обиколи и други майстори на тоя само името му е такова.
Брат в София цените са такива горе-долу.Айде за 100лв може и да намери за демонтаж-монтаж.А кутията като се свали нека се разглоби и огледа.Ако няма счупени зъби на пинъона и короната и нещо друго,може да се възстанови.Корпуса се заварява,а короната се прави на болтове.
- Speedy86
vasko__2 написа:teddy написа:за 150лв. трябва 2 пъти да ти я демонтира и монтира. Обиколи и други майстори на тоя само името му е такова.
Брат в София цените са такива горе-долу.Айде за 100лв може и да намери за демонтаж-монтаж.А кутията като се свали нека се разглоби и огледа.Ако няма счупени зъби на пинъона и короната и нещо друго,може да се възстанови.Корпуса се заварява,а короната се прави на болтове.

-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Ще търся друг сервиз,че явно на моя човек не му се занимава .По-късно ще пиша ако има развитие по въпроса
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
vasko__2 написа:teddy написа:за 150лв. трябва 2 пъти да ти я демонтира и монтира. Обиколи и други майстори на тоя само името му е такова.
Колега ти опитвал ли си да заваряваш корпус - от личен опит мога да ти кажа че DUU и DLP не се заварява. Аз миналата година имах този проблем и след много опити за заваряванеи все неуспешни /материала не е чист алуминий, има много магнезий/ накрая намерих здрав кожух и така си събрах моята кутия. Защото за 2-ра употреба цените почваха от 600-700 лв и нагоре.
- Speedy86
egoist_ok написа:vasko__2 написа:teddy написа:за 150лв. трябва 2 пъти да ти я демонтира и монтира. Обиколи и други майстори на тоя само името му е такова.
Колега ти опитвал ли си да заваряваш корпус - от личен опит мога да ти кажа че DUU и DLP не се заварява. Аз миналата година имах този проблем и след много опити за заваряванеи все неуспешни /материала не е чист алуминий, има много магнезий/ накрая намерих здрав кожух и така си събрах моята кутия. Защото за 2-ра употреба цените почваха от 600-700 лв и нагоре.
Колега недей да говориш глупости,скоростите на брат ми имат две дупку всяка колкото кутия от цигари и са заварени и двете,явно не си попаднал на човек дето може да я завари.
-
flipicha
- Автомобил:
- Двигател:
Закарах я на друг маистор да видим тои кво ще каже и дали ще може да се оправи или ще трябва нова,но тези коментари от рода на 1000 лева втора ръка за кутия са малко нереални
- voi_skayt
- Автомобил:
- Двигател:
Да си дойдем на думата
Миналата година смених кутия /1000 лв втора ръка/. И сега пак скъсан нит изтекло масло ужас. Цените за втора ръка са около 500 до 700 лева но са кът а и не знаеш какво купуваш. Сега съм при други майстори който обещаха че ще заварят кожуха и от двете кутии ще направят една. Между другото по моргите ме питаха и за вида на съединителя. Какво ще стане с моята кутия не знам ще пиша но нямя дя е утре или вдруги ден. Сериозно се замислям да говоря с майката на фолксфаген груп и да сменя марката. То биви бива ама това не е част а цял агрегат и като гледам дефекта е масов а иначе държат цени изродите
Миналата година смених кутия /1000 лв втора ръка/. И сега пак скъсан нит изтекло масло ужас. Цените за втора ръка са около 500 до 700 лева но са кът а и не знаеш какво купуваш. Сега съм при други майстори който обещаха че ще заварят кожуха и от двете кутии ще направят една. Между другото по моргите ме питаха и за вида на съединителя. Какво ще стане с моята кутия не знам ще пиша но нямя дя е утре или вдруги ден. Сериозно се замислям да говоря с майката на фолксфаген груп и да сменя марката. То биви бива ама това не е част а цял агрегат и като гледам дефекта е масов а иначе държат цени изродитеВърни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”