Здравейте,
Как доказвате пред застрахователя, че Голфа ви има фабрична аларма (в случая става дума за модел от 2001 година)? Примерно, ако заключа вратата отвън и ми е спуснато стъклото и се опитам да отворя вратата бъркайки през стъклото, колата се разпищява.
Обаче ми твърдят сега, че това не било аларма, тъй като не се включвала и изключвала от дистанционното, и ако някой примерно отворел автомобила с шперц, колата нямало да се разпищи когато крадеца влезел вътре...
Имали ли сте подобен проблем със застрахователите?

Фабрична аларма на Голф 4 и каско
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Re: Фабрична аларма на Голф 4 и каско
Аз също съм с оригинална аларма и до сега не съм имал проблеми . Дори не са ми я проверявали, само ме питат дали имам. Нещо са се заяли май: )
Принципно не би трябвало да ти правят проблеми...
На мен със същата кола ми казаха застрахователите че нямам имобилайзер, ама прости хора ...
На мен със същата кола ми казаха застрахователите че нямам имобилайзер, ама прости хора ...
joromnt написа:Принципно не би трябвало да ти правят проблеми...
А след това съгласиха ли се че има?
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Кои са тези всезнайковци, колега?
Заяж се и ти с тях.
В повечето общи условия пише, че е необходимо да има инсталирано и работещо алармено устройство, не пише че трябва да е слагано допълнително.
Намери този текст от общите условия, ходи изкарай от Порше една разпечатка на екстрите на твоя автомобил по рамата, подчертай дебело наличието на алармата и ходи им ги заври документите................. в муцуната.
Заяж се и ти с тях.
В повечето общи условия пише, че е необходимо да има инсталирано и работещо алармено устройство, не пише че трябва да е слагано допълнително.
Намери този текст от общите условия, ходи изкарай от Порше една разпечатка на екстрите на твоя автомобил по рамата, подчертай дебело наличието на алармата и ходи им ги заври документите................. в муцуната.

Застрахователя твърди че пищенето при опит за отвяряне на вратата може да се дължи на това че автомобила индикира проблем в електрическата система на вратата, а не че това е аларма против кражба.
Почнах и аз да се чудя има ли наистина аларма Golf-a ми...
Примерно когато се заключа с дистанционното и съм вътре в колата, мога да запаля без проблеми с ключа.
Има ли някакъв нормален начин да се пробва има ли аларма против кражба (без да се причиняват вреди на колата)
Къде точно трябва да отида за подобна разпечатка? Представителството на Порше в София? По номера на рамата те ще изискат от Германия какво е оборудването на точно този автомобил когато е произведен в завода ли? А ще се съгласят ли да изискат подобна информация и да ми я дадат?
Почнах и аз да се чудя има ли наистина аларма Golf-a ми...
Примерно когато се заключа с дистанционното и съм вътре в колата, мога да запаля без проблеми с ключа.
Има ли някакъв нормален начин да се пробва има ли аларма против кражба (без да се причиняват вреди на колата)
Намери този текст от общите условия, ходи изкарай от Порше една разпечатка на екстрите на твоя автомобил по рамата
Къде точно трябва да отида за подобна разпечатка? Представителството на Порше в София? По номера на рамата те ще изискат от Германия какво е оборудването на точно този автомобил когато е произведен в завода ли? А ще се съгласят ли да изискат подобна информация и да ми я дадат?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Отиваш при застрахователя заключваш колата,като ти оставаш в купето като мине 1 мин,за да сработи алармата отваряш предния капак отвътре,всички заводски аларми се задействат от това. Това е достатъчно,за да минеш каското. При мен също се правиха на отворени и след тази демонстрация млъкнаха. По тренирай го на сухо,преди да отидеш,за да не се изложиш. Успех.
П.п. Не винаги искат да чуят алармата,но има всякакви индивиди
А ако се заядат и в този случай,смени компанията,явно тази не иска да Ви вземе парите.
П.п. Не винаги искат да чуят алармата,но има всякакви индивиди

- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Също може да се задейства алармата след като си вътре и заключиш, изчакваш и подаваш на контакт. може и така да им демонстрираш, в случай, че имаш проблем с капака.
И все пак.... никъде в условията не пише, че алармата трябва да бъде конкретен модел, при който след отваряне със шприц да се активира.
И все пак.... никъде в условията не пише, че алармата трябва да бъде конкретен модел, при който след отваряне със шприц да се активира.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
По принцип до тук всички колеги имат право, но аз ако съм на твое място веднага бих си сложил 1 аларма от 100лв., така че като е включена алармата да не може да се запали двигателя. Не че това е сигурна защита срещу кражба, но е по добре от фабричната! Ако толкова ти се заяждат просто отиди в друг пункт за маркиране 

- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Лично според мен няма смисъл да се дават излишни пари за аларма, при положение, че си има. Ако са ти нарочили колата-нищо не може да те спаси. Крадат се коли на по 2-3 години, пълни със немалък брой защити, било то аларми, няколко имобилайзера, GPS и какво ли още не.... та един голф на 10 години.
По принцип има опция да се настрои така, че алармата да не се изключва при отваряне с ключ(от ключалката), а само с дистанционното и по този начин се застраховаш за шприцовете. Аз съм така и мисля, че това е достатъчно

По принцип има опция да се настрои така, че алармата да не се изключва при отваряне с ключ(от ключалката), а само с дистанционното и по този начин се застраховаш за шприцовете. Аз съм така и мисля, че това е достатъчно

- zografski
vnkostadinov написа:Лично според мен няма смисъл да се дават излишни пари за аларма, при положение, че си има. Ако са ти нарочили колата-нищо не може да те спаси. Крадат се коли на по 2-3 години, пълни със немалък брой защити, било то аларми, няколко имобилайзера, GPS и какво ли още не.... та един голф на 10 години.
Прав си за това "ако те нарочат", но не всички авто-джамбази имат възможност да крадът такива автомобили! Има хора които крадът 10 годишният голф правят убииство или кражба и след това този автомобил се изоставя изгаря или нещо от сорта. Тези хора не са професионални крадци и не могат да ти откраднат колата с поглед както го правят джамбазите на новите автомобили. Така че 1 аларма с малко повече защити може да ти спести доста неприятности при евентуален опит за кражба от такива хора. Не забравяй че не караме коли за по 50 000-100 000лв. и въпреки всичко се крадът и те, а евтината аларма определено ще те спаси от човека с шперца, да не говорим, че напоследък мк4-ките са доста често изчезващи и аз лично спя по спокоен с допълнителна аларма. Който и алармаджия (жичкаджия) да попиташ ще ти каже, че тези фабричните аларми се преодоляват с лека ръка и ако искаш да си по спокоен за автомобилът си, биха ти предпоръчали допълнителна аларма.
Явно в името на сигурността ще се слага допълнителна аларма все пак.
Можете ли да ми препоръчате някакъв конкретен вид аларма? Как точно ставя поставянето? Надявам се че не трябва да се правят някакви разпробивания на бронята, да се махат кори на вратите и т.н.? Честно казано съм малко притеснен, че някакви самоуки техници ще ми правят модификации по колата и по електрическата система...
Можете ли да ми препоръчате някакъв конкретен вид аларма? Как точно ставя поставянето? Надявам се че не трябва да се правят някакви разпробивания на бронята, да се махат кори на вратите и т.н.? Честно казано съм малко притеснен, че някакви самоуки техници ще ми правят модификации по колата и по електрическата система...
- zografski
jaxx80 написа:Явно в името на сигурността ще се слага допълнителна аларма все пак.
Ако не се лъжа има хора от форума който се занимават с това, но ако искаш мога да ти предпоръчам услугите на едни момчета които много разбират. Аз лично се обръщам само към тях когато имам проблеми с ел. инсталации, аларми или касетофони. Момчето което работи там доста си разбира от работата и определено пипа много внимателно с което ме спечели като клиент още първият път като отидох при него. Имат всякакви аларми + допълнителни датчици които могат да се сложат. Аз лично си избрах модел за 140лв. (аларма) + 60-80лв. за обемни датчици и общо оставих към 220лв с работата. Има вариант към алармата която си избереш да се сложат множество допълнително датчици, момчето е доста готино и с радост ще ти разкаже за всичко което те интересува, аз лично като отидох да си избирам аларма го занимавах 30тина мин с въпроси какво и що. Ако искаш да ти дам адрес пиши ми на ЛС

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ходи при друг застраховател вместо да доказваш на накакъв примат чи имаш аларма
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Да попитам аз колко пари вивзимат за каско на Голф 4?Реших и аз да си направя и за оценка от 5000лв ми искат 370лв!Не е ли много?Това в Лев инс
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”