термометър антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
automan
Автомобил:
Двигател:

термометър антифриз

Мнениеот automan » Вто 04 сеп 2012 19:53

как да разбера дали е за смяна датчика на температурата или е повреден термометъра на таблото , питам защото термомртъра си показва какво то си изка а помякога ми включва перкта на радиатора при показание 60гр. :roll: :banghead:това се получи след смяна на термоста. и друго докъде трябва да е нивото на казанчето :oops:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: термометър антифриз

Мнениеот emo-gar » Вто 04 сеп 2012 20:08

Ниво,ми то си е означено:min/max.Намери начин,външен термометър(дали някой мултимер със сонда,дали друго..)-измери температурата от изхода на главата,непосредствено до датчиците.Не мери върху пластмасови и гумени детайли-има доволна грешка,поради лоша термо-проводимост на материала.Същото направи и на радиатора,зоната около датчика.И преди всичко виж дали има проходимост на тънкото маркучле към съдинката-там е "обезвъздушаването",щото наличие на въздух-хем ще подивеят датчиците,хем ще прегрееш без индикация!

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 04 сеп 2012 20:32

ок, някъде тук в форума четах че нивото на антифриза трябвало да е до мин. и че трябва да се запои съпротивление на самия датчик :roll:

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Вто 04 сеп 2012 21:55

защо винаги като питам нещо никой не ми отговаря , аз ли не задавам въпросите си както трябва или има друга причина може би защото съм умствена теснота или духо :roll: :cry: вно по прост

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Пет 07 сеп 2012 9:33

automan написа:как да разбера дали е за смяна датчика на температурата или е повреден термометъра на таблото , питам защото термомртъра си показва какво то си изка а помякога ми включва перкта на радиатора при показание 60гр. :roll: :banghead:това се получи след смяна на термоста. и друго докъде трябва да е нивото на казанчето :oops:

добре, що не видиш дали е обезвъздушена цялата система... виж и 2-та маркуча на радиаторчето на парното дали са топли, прегледай дали и изходящия и входящия маркуч на радиатора е топъл. Ако се наложи, сложи стария термостат и виж как ше е положението. Кви са тия съпротивления, които ще правиш, при положение, че преди смяната на термостата всичко е било Ок?
И относно течността - мисля, че дори и на MAX да е, като загрее колата и течността се разшири, ще изхвърли излишната течност през преливника на разширителния съд.

п.п. виж и малкото маркучле, което спомена колегата по - горе, през него трябва постоянно да минава антифриз без прекъсване.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”