Проблем с скоростите голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gospodinoff
Автомобил:
Двигател:

Проблем с скоростите голф 3

Мнениеот gospodinoff » Вто 11 сеп 2012 12:44

Преди 2 седмици след едно изпреварване и последвала смяна от четвърта на пета, нещо се промени хода скоростите. Дори когато съм на скорост лост е отпуснат и има напълно свободен ход, но всички скорости могат да бъдат включени. Тази сутрин като запалих и лоста се беше все едно стегнал и имаше съвсем малак ход на свободна дори( скоростите можеха да се вкл. и без съединител) но след 2 км каране се разби тотално всички предни скорости влизат по различен начин на налучкване, а задна не мога да включа(тръгва напред).
Какво мислите момчета и как ще ме посъветвате за стара кутия говоря ако се наложи( на какви цени са и колко е нормално за ремонт в Ст. Загора, просто да не ме излъжат)
Колата е голф 3 94г. била е 1.4 но двигателя е сменен преди 5-6 год с 1.6 АБУ

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с скоростите голф 3

Мнениеот ivo_555 » Вто 11 сеп 2012 13:57

В момента съм с нацапани ръце, сменям една ябълка по лостовата система, намира се точно на избирача, фабричната е черна гумена, сега новата е още бяла, но пластмасова, ако се е раздробила симптомите са сходни, не твърдя че там е проблема, просто я погледни! Намира се на сантиметри от скоростната кутия, набита е на избирача така да се каже, и влиза е едно квадратна дупка на щанга отиваща към скоростния лост!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”