Колеги днес сменях ябълката на избирача на скоростите, обиколих доста магазини докато обясня изобщо какво търся, накрая намерих, но след цял ден игра го върнах защото дупката на болтчето което го фиксира е пробита на криво и става огромно изместване на скоростния лост, намерих друга възможно с най права дупка, и това понеже си го сменям сам, а не знам изобщо скоростите подлежат ли на някакво регулиране!
Та сега лоста ми стои съвсем лееко в дясно, скоростите си влизат идеално, проблема е по скоро козметичен, има ли някакъв начин да се измести лоста наляво от някъде?
п.п. ей забравих, то се вижда от аватара, ама колата е Сеат Ибиза АБУ, скоростите са с лостова система!
Сеат Ибиза АБУ Регулиране на скоростен лост
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Сеат Ибиза АБУ Регулиране на скоростен лост
Регулира се!Най-отпред елемента в който влиза ябълката е скрепен за щангата(хоризонталния лост) с болт.Като охлабиш болта ще можеш да въртиш и детайла в ляво и дясно.Така променяш и положението на скоростния лост вътре(ляво/дясно).Добре е да сте двама-единия вътре да държи лоста в правилното положение.Скоро сменях на една кола и забелязах,че при всичко изправно за да влизат предавките добре,лоста трябва да стои леко на дясно(като си вътре).
Забелязах го този болт, предположих че би могло от там, но не бях сигурен да не е с канал нещо и не пробвах! Благодаря!
п.п. Всъщност преди смяната не съм се заглеждал къде е лоста, но все ми се струва че трябва да е по средата, а не леко в дясно, но знам ли.
п.п.п. Благодаря за поправката на заглавието!
п.п. Всъщност преди смяната не съм се заглеждал къде е лоста, но все ми се струва че трябва да е по средата, а не леко в дясно, но знам ли.
п.п.п. Благодаря за поправката на заглавието!
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Има специален VAG инструмент с който се фиксира скоростния лост и тогава се стяга болта на скобата.
Не знам само дали този инструмент се отнася към твоите скорости. За Г2 и скорости "4S" Аз имам инструмента (планка)
Не знам само дали този инструмент се отнася към твоите скорости. За Г2 и скорости "4S" Аз имам инструмента (планка)
bahyr написа:За Г3 е така:
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=127413
При Ибизите обаче механизма към кутията е друг, иначе около лоста всичко е същото, но от там не става! Благодаря все пак!
Иначе тоя болт над ябълката, днес само го гледах, и нищо не схванах, явно докато не се легне под колата и да се пробва няма да стане, само ме притеснява да не разбъзикам нещо скоростите!
Утре ще направя и малко снимки, че то така на "сухо" не става!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
На ИбиСа -та(
) наистина имаше разлика спрямо Голфа.На щангата от долу има болтче М6(завито от долу на горе),което при завиването си влиза в един отвор на самата щанга.По този начин няма как да регулираш от там!

- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Самия лост който излиза от под скоростния лост май има опция да се върти.
Понеже наскоро и на мене dkalfov ми я сменя таз ябълка - имаше същия проблем - отвора пробит на неправилното място и лоста стои вдясно.
Аз не можех да включа 2-ра.
Та той го регулира с въртене на посочения лост.
Не мога да ти кажа как, защото нямаше как да гледам (охлабваше някакъв болт пак май, аз държах лоста на желаната позиция и той стягаше отдолу).
Това е въпросния привод. Моя беше Topran

Понеже наскоро и на мене dkalfov ми я сменя таз ябълка - имаше същия проблем - отвора пробит на неправилното място и лоста стои вдясно.
Аз не можех да включа 2-ра.
Та той го регулира с въртене на посочения лост.
Не мога да ти кажа как, защото нямаше как да гледам (охлабваше някакъв болт пак май, аз държах лоста на желаната позиция и той стягаше отдолу).
Това е въпросния привод. Моя беше Topran

Аха, тамън същото нещо смених и аз, викам ще свикна със скоростите, ама днес покарах 100-тина градско и се оказа че 1 и 2 запъват малко, пък и 3 съм свикнал да я бутам точно средата и пак не я целя! Абе като намеря време взимам един помагач и го почвам тоя болт, дано да стане лесно без да разбъзикам нещо!
На това нямане опцията сервиз отпада напълно!
На това нямане опцията сервиз отпада напълно!

Днес го разбъзиках това болтче, че и сам бях, след 100 отвивания и завивания успях да нацеля всички скорости. Сега все едно го вкарвам в кофа с грес, лоста де
!
Благодаря на всички за помощта, и както каза един колега по нагоре, лоста трябва да е леко в дясно за да влизат добре всички скорости!
Темата е изчерпана!

Благодаря на всички за помощта, и както каза един колега по нагоре, лоста трябва да е леко в дясно за да влизат добре всички скорости!
Темата е изчерпана!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”