Проблем със спирачки Голф 3-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Проблем със спирачки Голф 3-РЕШЕНО

Мнениеот dushanov » Съб 08 сеп 2012 16:49

Здравейте колеги!
Преди 2 дни ми прокапа кантара от зад. Решихме с майстора на колата ми (поддържа я 3г по ред) да го шунтираме. Свързахме директно задните спирачни маркучи. Така и така се занимавахме със спирчките, реших да сменя и спир. течност. Сменихме я. Въпросите и проблема е следния:

1.Сега след като сме шунтирали клапана на кантара по-добре ли трябва да спира (защото аз не намирам разлика преди и след процедурата).
2.Уж обезвъздушихме добре, НО при МНОГО ПЛАВНО и леко натискане на спирачния педал той потъва до долу. Колата спира но не със същата сила. Ако си го ползвам по-рязко-няма проблеми-от средата надолу не мърда. Обаче все пак са спирачки и шега не бива. Спир. течност е на максимума.

Последна промяна от dushanov на Нед 16 сеп 2012 11:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ghost_83
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със спирачки Голф 3

Мнениеот ghost_83 » Съб 08 сеп 2012 17:35

и аз съм правил същото упражнение но не би трябвало при плавно спиране да ти потъва педала да не би да е тръгнала помпата на спирачките

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Съб 08 сеп 2012 17:46

Колега има 2 варианта!!!
1. Има някъде останал въздух - по-малко вероятно!
2. След като сте сменили спирачната течност помпата да е сдала багажа - случва се доста често!
И да след като махнете кантара трябва да спира по-добре!

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 08 сеп 2012 18:11

Благодаря колега, има ли вероятност въздух да е останал само в предните кръгове (предните колела)? Или АКО има въздух, той се мести и от зад? Четох теми, че при Г2 е задно ляво-предно дясно и задно дясно-предно ляво. И при Г3 ли е така?

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 08 сеп 2012 18:20

Колега, спирачната ти помпа е здала багажа, непременно я смени , не е скъпа , а е мн. важна !!. Проблема ти е на 110% е оттам! Не е въздух това ,което го описваш
dushanov написа:..
2.Уж обезвъздушихме добре, НО при МНОГО ПЛАВНО и леко натискане на спирачния педал той потъва до долу. Колата спира но не със същата сила. Ако си го ползвам по-рязко-няма проблеми-от средата надолу не мърда. Обаче все пак са спирачки и шега не бива. Спир. течност е на максимума.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Нед 16 сеп 2012 11:43

Да колеги! Оказа се помпата. Сменихме я днес с нова. Колата си спира нормално. Има само около 1см малко повече ход на педала, но майстора каза, че е нормално, понеже нали вече нямам кантар (описано в 1-я ми пост). Да попитам нещо: Забелязах някаква предпазна пластина-ламарина пред сервоусилватея. За какво служи? При други Г3 не съм я виждал. Намира се от лявата страна на апарата погледнато с/у него!

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Проблем със спирачки Голф 3-РЕШЕНО

Мнениеот samo_pechka » Вто 18 сеп 2012 20:56

Ламарината не е ли някакъв темп. щит ? А за увеличения ход на спир. педал , ами то като се махне кантарчето , хода даже намалява :!: Предполагам ,че при теб помпата, която е монтирана , не е точно за колата ти , а е друг модел, те външно не си личат разликите по самите помпи . Не е толкова от значение според мен , нали вече си спира :D

Потребителски аватар
dushanov

Re: Проблем със спирачки Голф 3-РЕШЕНО

Мнениеот dushanov » Вто 18 сеп 2012 21:16

Спира си! Логика в хода НЕ намирам, но и НЕ споря! И аз си мислех за "щита" ама той ако се нагрее (все пак е чиста ламарина според мен), какъв ще е ефекта...? :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”