Здравейте колеги, след като вече около 20-25к километра съм със спортно окачване и тампоните по колата(Голф 3 комби 1.8ААМ) имат нужда от подмяна. Решил съм навсякъде да сложа полиуретанови тампони. Сменял съм единствено тампоните на задния мост преди около 25к киломтра и не знам сега в какво състояние са. Знам за българските полиуретанови тампони, но те имат само малко част от нужните тампони за цялото окачване! За powerflex също не ми се дават толкова пари. Ето какво намерих в немския ибей:
http://www.ebay.de/itm/Vorderachsset-Po ... 3357010919
http://www.ebay.de/itm/Domlager-Hintera ... 3357007884
http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-3-Vento- ... 4cfdbe90e4
Дали това е всчко, което ми е нужно за голф 3 комби? Тампони на предни/задни амортисьори на шарнирите на задния мост и т.н... На първия мисля мисля, че е всичко за предната част, но не съм сигурен на 2-рия и 3-тия дали това са тампоните за задните амортисьри и за задния мост дали има някаква разлика с голф 3, който не е комби. Не знам и на задния мост колко тампона са?
Благодаря предварително на колегите, които ще помогнат!
Поздрави!
Монтиране на полиуретанови тампони за голф 3 комби
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Монтиране на полиуретанови тампони за голф 3 комби
Сложиш ли полиуретан на ежедневка със спортно окачване няма да става за каране по лунния пейзаж.
Сега да започнем от това, което страда от лошите пътища и твърдото окачване.
Отпред целия бой го отнася тампона на МакФерсън. Аз моите ги сменях с маслото
Взимах си Boge и бях доволен от поведението на пътя и комфорта. То даже лагерчето се разбива доста преди тампона да увисне ама на мен ми е по-лесно да ги сменям целите.
Задния мост на комбито няма нищо общо с хечбека!
Там също най-много бой ядат опорните тампони на амортисьора - аз сложих Meyle за по 7лв бройката, карах 1 година и така продадох колата без грам да са се обадили.
Смисъл от полиуретан може би ще има на предните носачи защото така при завой ще се намалят хоризонталните колебания в предния мост и ще спечелиш стабилност без да губиш много комфорт.
Сега да започнем от това, което страда от лошите пътища и твърдото окачване.
Отпред целия бой го отнася тампона на МакФерсън. Аз моите ги сменях с маслото

Задния мост на комбито няма нищо общо с хечбека!
Там също най-много бой ядат опорните тампони на амортисьора - аз сложих Meyle за по 7лв бройката, карах 1 година и така продадох колата без грам да са се обадили.
Смисъл от полиуретан може би ще има на предните носачи защото така при завой ще се намалят хоризонталните колебания в предния мост и ще спечелиш стабилност без да губиш много комфорт.
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега, надявам се да им свикна на тези тампони дано няма голям разлика с оригиналните, понеже не мисля с маслото да ги сменям, за мен това не е вариант. В такъв случай мога да взема комплекта от първия линк, там има 4 тампона с 2 лагера за носачите и 2 тампона с лагери за предните амортисьори, но другите 6 тампона не знам точно за къде са. Явно на задния мост няма да ги пипам, след като са и сменяни относително скоро, а и явно за там не се предлагат полиуретанови тампони. Дали тампоните от втория линк, които са 4бр. са нужните ми тампони за задните амортисьори за комби. След като амортисьорите за комби и хетчбек са различни, дали и тампоните са различни?
Благодаря предварително!
Поздрави!
Благодаря предварително!
Поздрави!
- radi_nrj
Не, че нещо ама ако сложиш полиуретанови тампони на макферсона лагерчетата в тях и до смяната на маслото може да не изкарат.
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Аз съм с полиуретан на носачите,но взех подсилени макферсони[от пасат б3 комби] и със спортни амортисьори,ообаче е голяма друсалка,така че ако не ти пречи-слагай,а ако си с големия тампон на аморт.,вземи си от пасат б3 комби,защото държат повече 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
wassilzaza написа:............ но другите 6 тампона не знам точно за къде са .......................
За стабилизиращата щанга и биалетките са

- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, ами започвам да се чудя как ще е най-добре да се направи, че всички тампони са за смяна. Иначе колата е 95г. и е с малкия тампон отпред. За задните амортисьори ги дават тези тампони:
Незнам само за комби да не различни задните тампон и да не стане някоя грешка.
А тези тампони нямам никаква идея за къде са:
Незнам само за комби да не различни задните тампон и да не стане някоя грешка.
А тези тампони нямам никаква идея за къде са:
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги не знае ли някой дали са еднакви тампоните за задните амортисьори при комби и при хетчбек?
Благодаря!
Благодаря!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,имам свалени задни тампони от хеч-бек,от Венто-също,еднакви са,но за комби не знам.Мога да ги снимам и да гледаш,но с това "втвърдяване",накрая ще го отнесат ботушите.Както ти писаха,имам усещането,че за стандартни пътища ,единствено си струва да смениш тези на предния носач с полиуретан,останалото би ти "извадило пломбите".Не ми се вярва с комбито да се пускаш на писта( за където се изисква такава подмяна)-там се "ляга" в завой на голяма скорост,но не път с дупки...не знам ,ама си запленен от някаква идея..ми се струва.
Моят опит с ниски пружини на стандартно окачване..беше 2 дена,мерси!Добре че се намери колега,който на безценица ми даде пружини..навремето,та се отървах...временно,до едни дупки на Петрохан-сега разкарвам цялата талига.
Моят опит с ниски пружини на стандартно окачване..беше 2 дена,мерси!Добре че се намери колега,който на безценица ми даде пружини..навремето,та се отървах...временно,до едни дупки на Петрохан-сега разкарвам цялата талига.
- wassilzaza
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега, ако можеш да ги снимаш ше ми помогнеш!
И аз съм пред дилема, кое е по-добре да се направи. Като слушам колко бързо заминават гумените тампони..като знам и моите за колко време заминаха. Насочил съм се единствено към полиуретан, защото си мисля, че ще изкарат доста повече време. Иначе колата се кара почти всеки ден в нормални условия естествено, а окачването ми е ТА Техникс регулируемо по височина и не ми прави втечатление за кои знае колко твърда возия. Преди да го сложа бях с рязани пружини и маслени амортисьори и беше доста по зле.
И аз съм пред дилема, кое е по-добре да се направи. Като слушам колко бързо заминават гумените тампони..като знам и моите за колко време заминаха. Насочил съм се единствено към полиуретан, защото си мисля, че ще изкарат доста повече време. Иначе колата се кара почти всеки ден в нормални условия естествено, а окачването ми е ТА Техникс регулируемо по височина и не ми прави втечатление за кои знае колко твърда возия. Преди да го сложа бях с рязани пружини и маслени амортисьори и беше доста по зле.
- radi_nrj
Technix-а като се покара една година става поносим (аз също бях с такова), но сега сложиш ли полиуретанови тампони се качваш на лагерница. Камъни в бъбреците няма да имаш никога!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”