голф 3 1.4 ми-датчик на хол?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hell
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.4 ми-датчик на хол?

Мнениеот hell » Сря 10 яну 2007 22:27

колата ми гасне,като е на скорост,на елкон нищо не показва.като изгасне пали след 10-15 мин.комутатор или датчик на хол?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 10 яну 2007 22:33

СЕАТ Ибиза 1.4 на прякото ми шефче: Абсолютно същите симптоми!!!
Решение - нова горивна помпа! Е бая се чесах по главта, когато ме пита защо, ама вече почти 1 година тоя проблем го няма.
А, да, и на предната помпа много й се е износила втулката и явно е задирала.

hell
Автомобил:
Двигател:

?

Мнениеот hell » Сря 10 яну 2007 22:40

бенз.помпа?тука в тва село дет живея всеки ми казва ралично,и в бургас така.как да сам сигурен че е помпата?

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Сря 10 яну 2007 23:20

Принципно тя е с голямо налягане(не трябва да тече леко) и ако извадиш маркуча по който идва бенза от помпата и дадеш на контакт трябва да видиш как е внимавай да не се олееш.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 10 яну 2007 23:39

залагам на бобина ... имах подобни симптоми ... като загрее колата почваше да ми гасне като изчаквах 5 - 10 мин и палеше докато един ден изгасна и даже след като истина двигателя пак незапали ... селед смяна на бобина и центовка на инжекциона нещата се оправиха ...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 11 яну 2007 11:14

IvoG написа:Принципно тя е с голямо налягане(не трябва да тече леко)
Не само, че не трябва да тече леко, ами направо да пръска на около метър и нещо от теб!
Лошото е, обаче, че на тая Ибиза като извадих маркуча от моното и накарах шефчето да запали, тя си пръсна... след това пак не запали. И чак на другия ден се сетих, че като извадих мапкучлето нямаше никакво налягане в системата. А трябва (за мен например) да е поне 2.5 бара.
Значи, за помпа възможностите са 2
Реле за включване на помпата (не знам кой номер ти е релето, но тока минава през предпазител №18)
Самата помпа.

Би могъл да включиш една лампичка м/у този предпазител и маса, така, че да видиш дали нещо не прави мизерийки релето.
За помпата... вадиш я от резервоара и гледаш.
Все пак, може и бобинката да е, както казва колегата spectrum. Ръчкане за проба си иска...

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Чет 11 яну 2007 12:24

Същото ме съветваха и мен разни майстори - преди време смених бобина с комутатор и датчик на хол /сега така си ми стоят оригиналните в гаража - работещи/. За свестни части олекването е около 200 лв. Смених си ги сам, въпреки, че датчика на хол е малко пипкава работа. В целия град нямаше о-пръстен за делкото, предлагаха ми доставка след 1 седмица /а струва 2-3 лв./ :evil: ! Накрая го намазах старателно с червен силикон и поне засега нямам омасляване - чук, чук - чукам на дърво :) ... Налягането на бенз. помпа беше замерено от майсторите и обявено за нормално.

Обаче - проблемът си остана! Оправи се едва след промиване на кошничката на бенз. помпа и почистване на самата помпа с ултразвук - всичко беше буквално затлачено с мръсотия...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”