Ръжда над предното стъкло на Golf3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
I_P_P
Автомобил:
Двигател:

Ръжда над предното стъкло на Golf3

Мнениеот I_P_P » Пон 17 сеп 2012 13:30

Здравейте колеги! Както се вижда от заглавието, миналата есен забелязах, че боята на покрива над предното стъкло се е надигнала на 2-3 места. Изчегъртах я с една отверка докъдето боята и грундът бяха вече здрави, но лошото е, че ръждата беше тръгнала и под пластмасовото уплътнение в горния край на стъклото (всъщност не знам дали е уплътнение или по-скоро пластмасова лента, корниз или нещо такова). Успях да бръкна с отверката между въпросната пластмаса и ламарината и да поостържа на тези места боята вътре, като изкарах доста парчета изгоряла боя, но тъй като нямаше начин да видя докъде е ръждясала ламарината и доколко съм я изчистил, намазах местата обилно с преобразувател на ръжда, като напълних и въпросния процеп между ламарината и пластмасата. На следващия ден направих същото с грунд и така изкарах зимата. То и нямаше условия вече да се занимавам с проблема. Това лято изчистих от ръжда и обработих още 2-3 проблемни места и смятам да ги китосам и да ги пръсна със спрей. Гризе ме обаче мисълта, че горе над стъклото под въпросната пластмаса ръждата продължава да работи. Не смея да си помисля какво ме чака, ако ламарината вземе че се пробие! scare Докато сменях въздушния филтър за купето това лято видях, че предното стъкло май е залепено, а не е закрепено както на по-старите коли с уплътнителна гума. Знае ли някой от вас дали въпросната пластмасова лента горе на стъклото може да се махне, за да видя какво е положението с ръждата и евентуално да я обработя? Благодаря предварително за мненията. :beer

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръжда над предното стъкло на Golf3

Мнениеот muns61 » Пон 17 сеп 2012 13:43

Може.

I_P_P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I_P_P » Пон 17 сеп 2012 13:49

Как става бе, колега, тоя пиниз? Ако не е някоя голяма майсторска тайна? :(

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 17 сеп 2012 14:51

Махането е лесно(с дърпане).

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 17 сеп 2012 16:01

Въпросната уплътнителна лента/лайстна може да се махне, но трябва да се има предвид, че залепва към стъкларския силикон, който ползват в сервизите за автостъкла. Може да се наложи на някои места да се изрязва. Тя е декоративна и се слага, за да не зее грозно между стъклото и металната рамка.

I_P_P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I_P_P » Пон 17 сеп 2012 19:32

Момчета, благодаря ви за полезната информация - мисля, че добих представа, как стоят нещата, и ще се опитам да реша проблема. Успехи на всички! :applause:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”