минусови температури нови проблеми-проблем с закл. механизъм
- kamus11
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
минусови температури нови проблеми-проблем с закл. механизъм
днес сутринта ми беше замръзнала колата .това добре .едвам отворих врата.обаче кво се случва .след 10 мин. вратата не може да се отвори от вътре.само от вън се отваря без проблеми.
та въпроса ми е къде да търся проблема .------като се стопли колата ,проблема изчезва 

-
daniel_falin
- Автомобил:
- Двигател:
-
daniel_falin
- Автомобил:
- Двигател:
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Geleto написа:Аз пък я отключих и след това неможах да я затворя 15мин. докато не загря
- Това е болест на 90% от Пасатите и Голфовете с вакуумно заключване, и доколкото разбрах няма оправия
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
dpetrov написа:Няма ли оправия... ако се напръска с тия спрейове(където се пръскат и ключалките)? И аз имах същия проблем с Голф-а тази сутрин... и довечера ще диря по бензиностанциите. Един приятел ми каза, да взема такъв спрей и да напръскам ключалките и гумичките на вратата...
- Ако механизма ти блокира на отворено положение спрея няма да помогне, но опитай щом си решил
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Теодор написа:dpetrov написа:Няма ли оправия... ако се напръска с тия спрейове(където се пръскат и ключалките)? И аз имах същия проблем с Голф-а тази сутрин... и довечера ще диря по бензиностанциите. Един приятел ми каза, да взема такъв спрей и да напръскам ключалките и гумичките на вратата...Ако механизма ти блокира на отворено положение спрея няма да помогне, но опитай щом си решил
![]()
И що да не помогне? Спрея не замръзва ( ако сатва дума за WD40 ), съответно целия механизъм няма да замръзва а ще се движи и в 2те посоки нормално.
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Теодор написа:Повтарям ви че ако е с вакуумно централно няма да се оправи но вие пробвайте деЗа проба пари не взимат
Проблема с отключването е съвсем друг.Тук никой не се оплаква,че не може да си отключи,а че не може да отвори/затвори
Много сме с вакумно централно - мислиш ли,че всички слизаме на двора с лейките или чакаме да напече
Сега се връщам от аптеката с глицерин-а Утре ще видим дали действа лекарството Миналата година бях на парафин и WD 40 и нямаше проблеми
-
brum
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Аз до сега ( 3 зими ) нищо не бях слагал, и сутринта за първи път леко ми беше залепнала вратата. Ама проблема ми е багажника - от акъл съм оставил там стъргалката за лед, а тои мизерника даже не се опита да се отвори...
Та така, тая година една гъбичка за обувки и ще мина уплетнинията, дано да свърши работа...
Та така, тая година една гъбичка за обувки и ще мина уплетнинията, дано да свърши работа...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”