Здравейте колеги,
предстои ми смяна на предни и задни дискове и накладки на новозакупената 4ка - 98г АКЛ двигател.
Спрял съм се на ТРВ дискове и накладки, които ми излизат около 303 лв с отстъпките и делфи - около 220лв.
Смятате ли , че разликата в представяне си заслужава ценовата разлика ?
Може да препоръчате и нещо друго от личен ваш опит.
И още един въпрос , тази сутрин не се включи задната чистачка, а вчера работеше. Пръска вода, но движение никакво. Да е изгоряло рамото от вчера до днес ?
Благодаря ви предварително.
Въпрос за спирачки и задна чистачка - Голф 4
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: Въпрос за спирачки и задна чистачка - Голф 4
Много от колегите, които познавам с 4ки от форума карат с дискове Zimmerman и накладки Textar.
- Alex_ace
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
Здравей колега.Относно чистачката - провери си релето - номер 377 .Намира се под корите над педалите( голям сив паралелепипед). Ако трябва почисти му крачетата и гнездото на клеморед с NC 123 или WD40. Мисля че може да му се свали капака и да видиш дали сработва. Следващото място е да видиш дали пристигат 12 волта до двигателя отзад (под кората на 5-тата врата) .И може да погледнеш ключа на волана - да не би да има нагорели (зацапани) контакти . Пръсни малко в ключа ако не ти се сваля- през процепите с NC-то , макар че трудно се намира вече този спрей ( индустриялни са ).
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Благодаря колеги. Имам още едно притеснение, за което ще попитам, за да не пускам нова тема.
Понякога, когато паля, се чува един звук като пристъргване за секунда. Познат ми каза, че бил бендикса понеже съм държал ключа малко повече от колкото трябва.
Та въпроса ми е това ли е проблема и ако да , до колко е опасно за стартера и как да намеря точното време, което е необходимо да се задържи ключа при палене.
Благодаря предварително.
Понякога, когато паля, се чува един звук като пристъргване за секунда. Познат ми каза, че бил бендикса понеже съм държал ключа малко повече от колкото трябва.
Та въпроса ми е това ли е проблема и ако да , до колко е опасно за стартера и как да намеря точното време, което е необходимо да се задържи ключа при палене.
Благодаря предварително.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”