Колеги решил съм да правя такава размяна и търсех информация дали главата на АБУ може да се монтира на блока на АЕЕ, но не успях да открия. Затова ако някой е разменял или е сравнявал нека каже.
Благодаря предварително!
Преминаване от АЕЕ към АБУ
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Преминаване от АЕЕ към АБУ
Би трябвало да пасне. Но АБУ има степен на сгъстяване 9.3, а АЕА и АЕЕ - 9.8. Имат разлики навярно или в буталото или в самите горивни камери на главата. Но не смятам, че е голям проблем. Ще минаваш на моно с цел лесна газификация ли? По-добрият вариант за газта е моторът да има по-висока степен на сгъстяване =>позволява работа с по-високооктанови горива, както и по-голям ъгъл на запалване => по-добра динамика и мощност. Тя разликата не е фрапираща, но я има все пак. Ако случайно пък минеш само със смяна на колектор+моно е най-добре, но не зная дали колектор от АБУ/АЕА би паснал на твоята глава 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колектора не пасва, мерил съм го. Нали АЕЕ-то е с пластмасов и много пъти съм го сравнявал с метален.
Целта е ясна - АЕЕ-то ми е на метан (обикновен, но е слаган в Италия и няма гърмежи и т.н.). Проблема ми е дроселовата клапа - сменявам втора за тази година и ми писна. Освен това като работи на 600об. и гасне на празен ход - знаем, че метана е "по-бедно" гориво от бензина. Затова съм решил да пробвам по този начин.
Не целя вървене, с тия 75коня на метан колата едвам се движи.
Сега с прецакания дросел ми гасне по 10 пъти докато стигна на работа, вече и стартера ми е за ремонт.
Ясно ми е, че освен глава ще трябва и компа и моторната инсталация (или поне част от нея) да се подменят. С компа идва и "премахване" на имобилайзера доколкото се сещам.
С две думи - ако някой е правил нещо подобно да дава съвети
Целта е ясна - АЕЕ-то ми е на метан (обикновен, но е слаган в Италия и няма гърмежи и т.н.). Проблема ми е дроселовата клапа - сменявам втора за тази година и ми писна. Освен това като работи на 600об. и гасне на празен ход - знаем, че метана е "по-бедно" гориво от бензина. Затова съм решил да пробвам по този начин.
Не целя вървене, с тия 75коня на метан колата едвам се движи.
Сега с прецакания дросел ми гасне по 10 пъти докато стигна на работа, вече и стартера ми е за ремонт.
Ясно ми е, че освен глава ще трябва и компа и моторната инсталация (или поне част от нея) да се подменят. С компа идва и "премахване" на имобилайзера доколкото се сещам.
С две думи - ако някой е правил нещо подобно да дава съвети

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
пусни 1 + на компа на АЕЕ то, като , че имаш включен климатик. 35 ти пин на компа.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ми е с климатик
Този + няма да ми реши проблема с дроселова клапа.

Този + няма да ми реши проблема с дроселова клапа.
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Така, тъй като ми изпадна евтина глава от 1,4 - взех я.
Според гарнитурите е същата като на 1,6 АБУ. Колектори имам, не са проблем. Моно имам, също не е проблем. Може ли някой да ми каже има ли значение номера на компа, щото не го записах.
Според гарнитурите е същата като на 1,6 АБУ. Колектори имам, не са проблем. Моно имам, също не е проблем. Може ли някой да ми каже има ли значение номера на компа, щото не го записах.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
От кой модел 1.4 е главата? Кажи номера, който е щампован на нея 

- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Номера на главата е 032 103 373D, и под емблемите на фолксваген и ауди пише TL 023
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”