Въпросът ми е повече от ясен - чистят ли се грешките в ЕКУ на АФТ със сваляне на клема?
Благодаря предварително за отговорите!

Чистят ли се грешките в ЕКУ на АФТ със сваляне на клема?
- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
niks76 написа:има решение:единия е емулатор другия е да си набавиш вагком и да си триеш грешките
Съжалявам колега аз ли съм глупав незнам

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
evgbg написа:Съжалявам колега аз ли съм глупав незнамАма никъде не намерих нужното ми описание или обяснение - Какво се прави при често натрупване на грешки от каране на газ и после на бензин. Колата се замисля препъва, дори понякога и ваденето на + не помага. Някой стигнал ли е до компромисно решение за каране на газ и бензин и довеждане на безпроблемна работа и на двата режима или поне да е свел до минимум проблемите си с това?
Решението се нарича ламбда контрол система.
А за чистенето на грешките ти предлагам направо да посетиш ваското1

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
evgbg написа:niks76 написа:има решение:единия е емулатор другия е да си набавиш вагком и да си триеш грешките
Съжалявам колега аз ли съм глупав незнамАма никъде не намерих нужното ми описание или обяснение - Какво се прави при често натрупване на грешки от каране на газ и после на бензин. Колата се замисля препъва, дори понякога и ваденето на + не помага. Някой стигнал ли е до компромисно решение за каране на газ и бензин и довеждане на безпроблемна работа и на двата режима или поне да е свел до минимум проблемите си с това?
Абе какви точно грешки се изписват на четеца на компютъра????
Щото ако има грешки то на декодера на елкона те се изписват!
Да не е нещо друго???
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
[quote="evgbg
Ама никъде не намерих нужното ми описание или обяснение - Какво се прави при често натрупване на грешки от каране на газ и после на бензин. Колата се замисля препъва, дори понякога и ваденето на + не помага. Някой стигнал ли е до компромисно решение за каране на газ и бензин и довеждане на безпроблемна работа и на двата режима или поне да е свел до минимум проблемите си с това?[/quote]
Кой ти каза че ти се натрупват грешки??Аз нямам никакви проблеми!Нашите компютри са прости, но не грешат! Търси причината в замърсен бензиновия филтър, тампона на моното или нещо друго..

Кой ти каза че ти се натрупват грешки??Аз нямам никакви проблеми!Нашите компютри са прости, но не грешат! Търси причината в замърсен бензиновия филтър, тампона на моното или нещо друго..
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
k22 написа:Кой ти каза че ти се натрупват грешки??Аз нямам никакви проблеми!Нашите компютри са прости, но не грешат! Търси причината в замърсен бензиновия филтър, тампона на моното или нещо друго..
ЕКУ за АФТ и за твоя АБС са съвсем различни понятия колега калоян22... а твоя ако е ТАП и не дава грешки, има някой по-нови, които генерират такива

- evgbg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами мисля че са грешки защото като мина от газ на бензин и колата започва да препъва да подскача все едно се дави. Не държи обороти и гасне. След ваденето на клемата + за няколко минути, всичко се оправя.. До следващият път. Най-често става като свърши газта и мина на бензин. На година подщи 3-4 пъти почиствам дюза камера с почистващ спрей за карборатори. Много мизерии се събират там. След почистването върви много добре. Но това си го прави независимо от това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”