Проблем с ел. стъкла и осветление в колата - Golf 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ahm0
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ел. стъкла и осветление в колата - Golf 4

Мнениеот ahm0 » Чет 04 окт 2012 0:05

Значи имам голф 4 двуврат ел. стъкла и на шофьорската врата долу нали има 1 лампичка, която като е отворена вратата и свети и чопчето на самата пластмаса на лампата се беше счупило и не седеше на мястото си и днес ,като затварях вратата не забелязах, че виси са прискрипаха кабелите и се счупи тази пласмаса на лампичката и после качвам се в колата цъкам копчето да смъкна прозореца неще и от шофьорската врата неще и от пасажерската и лампичката над централното огледало, както и отзад зад вратите където има и те не работеха. Какъв е проблема моля някой да ми каже

Потребителски аватар
Petyoffy
Автомобил: Passat B7
Двигател: CBBF 2012

Re: Проблем с ел. стъкла и осветление в колата - Golf 4

Мнениеот Petyoffy » Чет 04 окт 2012 6:37

Започни от бушоните, вероятно си дал на късо кабелите. По-тежкият вариант е "Комфорт-модула" нещо да се е бъгнал - той управлява и стъклата, централното заключване, "наблюдава" вратите и плафоните и т.н.

Потребителски аватар
ahm0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahm0 » Чет 04 окт 2012 22:59

Мерси колега оказаха се бушоните и на 2 пъти ми изгоря за 1 и същ ден като слагах крушката на пласмасата на шофъорската врата

kibo_tom_8440
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 05 окт 2012 10:27

Колега кой номер бушон ти беше изгорял. Мойте бушони уж са здрави (проверих ги), пък не ми свети лявата врата, централното осветление на купето. Май ще се окаже модула, монтиран на шофьорската врата. Веднъж почнах да разглабям шофьорската врата, оказа се голяма мъка и играчка. Стигнах до двата болта отстрани на вратата и не можах да намеря такъв размер на еврейска звезда и се отказах.

Потребителски аватар
Petyoffy
Двигател: CBBF 2012

Мнениеот Petyoffy » Нед 07 окт 2012 8:10

kibo_tom_8440 написа:Колега кой номер бушон ти беше изгорял. Мойте бушони уж са здрави (проверих ги), пък не ми свети лявата врата, централното осветление на купето. Май ще се окаже модула, монтиран на шофьорската врата. Веднъж почнах да разглабям шофьорската врата, оказа се голяма мъка и играчка. Стигнах до двата болта отстрани на вратата и не можах да намеря такъв размер на еврейска звезда и се отказах.

Май ще се окажеш прав. :wink:
Точно там има микро ключе което управлява лампата на вратата и дава сигнал за отворена врата. Ако не дава контакт Комфорт-модула не отчита вратата като отворена.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Чет 18 окт 2012 9:34

колеги и при мен има проблем и четирите стъкла сами се свалят когато си решат някой сблъсквал с този проблем доста е неприятно сутрин като тръгвам за работа да открия колата със свалени стъкла

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”