Г4 добавка за промивка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Г4 добавка за промивка
Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От 5-6 месеца ползвам една добавка на "Кастрол" за почистване на инжекциони, на която пише, че повишава и октановото число.
Определено мисля, че има ефект. Веднъж, след поредното зареждане на скапания бензин от служебната бензиностанция (последното обяснява що зареждам от там
) забравих да си сложа и колата направо умрЕ!
За проба дадох на един колега с карбураторна кола да сипе и сега вече и той редовно си слага такова нещо.
Шишето струва 18 лева, но се слага по 1 мл/литър.
Сега се каня да си купя едно шишенце за следващите 5-6 месеца, че взе да посвършва моето
Иначе едва ли ще ги сбъркаш. Бяло шише с червен удължен накрайник. Трябва да ги има в "Кастрол"-центровете. Има за бензин и за дизел.
Определено мисля, че има ефект. Веднъж, след поредното зареждане на скапания бензин от служебната бензиностанция (последното обяснява що зареждам от там

За проба дадох на един колега с карбураторна кола да сипе и сега вече и той редовно си слага такова нещо.

Шишето струва 18 лева, но се слага по 1 мл/литър.

Сега се каня да си купя едно шишенце за следващите 5-6 месеца, че взе да посвършва моето

Иначе едва ли ще ги сбъркаш. Бяло шише с червен удължен накрайник. Трябва да ги има в "Кастрол"-центровете. Има за бензин и за дизел.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Г4 добавка за промивка
Пробвал съм три марки STP - SNAP - LIQUI MOLY - ама има доста негативни мнения относно ефектаpavel ivanov написа:Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Г4 добавка за промивка
pavel ivanov написа:Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?
Ако нямаш сериозна причина която да налага ползване на такава добавка не се занимавай с глупости ! Редовна смяна с хубаво масло е достатъчна профилактика !
-
- Автомобил:
- Двигател:
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
pavel ivanov написа:Проблема е че много трака и не спира а само утихва когато стопли.Само два пъти ми се е случвало да я запаля и да не се чува но беше доста топло предполагам че са хидр.повдигачи какво ли друго би могло да е?Казвали са ми че от добавките за промивка шурвали семерините- някой
да е чувал нещо?
Причината може и да е комплекс от няколко фактора:
- загуба на смазочните свойства на маслото
- нагар по клапаните
- износени гумички на клапаните(за това не съм сигурен че може да е причина)
Може и друго да е,колегите да кажат нещо

-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”