Г4 добавка за промивка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pavel ivanov
Автомобил:
Двигател:

Г4 добавка за промивка

Мнениеот pavel ivanov » Нед 14 яну 2007 12:07

Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?

Потребителски аватар
LD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот LD » Нед 14 яну 2007 13:32

Впечатления имам от добавка на Valvoline и на MOTUL! Първата струваше към 7лв, а втората 24лв /приблизителни цени по спомен/, от втората определено доволен, на опаковката пишеше че почиства и хидр.повдигачи, може крайния ефект да се е дължал и на новото масло, но определено имаше забележим ефект! :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 яну 2007 14:27

От 5-6 месеца ползвам една добавка на "Кастрол" за почистване на инжекциони, на която пише, че повишава и октановото число.
Определено мисля, че има ефект. Веднъж, след поредното зареждане на скапания бензин от служебната бензиностанция (последното обяснява що зареждам от там :lol: ) забравих да си сложа и колата направо умрЕ!
За проба дадох на един колега с карбураторна кола да сипе и сега вече и той редовно си слага такова нещо. ;)
Шишето струва 18 лева, но се слага по 1 мл/литър. :shock
Сега се каня да си купя едно шишенце за следващите 5-6 месеца, че взе да посвършва моето :lol:
Иначе едва ли ще ги сбъркаш. Бяло шише с червен удължен накрайник. Трябва да ги има в "Кастрол"-центровете. Има за бензин и за дизел.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Re: Г4 добавка за промивка

Мнениеот веселин » Нед 14 яну 2007 19:11

pavel ivanov написа:Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?
Пробвал съм три марки STP - SNAP - LIQUI MOLY - ама има доста негативни мнения относно ефекта :dontknow: :dontknow: :dontknow: - аз през две смени на масло слагам - дизеловото ни гориво е с такова качество , че се подсигурявам

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Г4 добавка за промивка

Мнениеот Stivi » Нед 14 яну 2007 19:23

pavel ivanov написа:Някой да е останал доволен от добавка за промивка на мотора и каква е марката?

Ако нямаш сериозна причина която да налага ползване на такава добавка не се занимавай с глупости ! Редовна смяна с хубаво масло е достатъчна профилактика !

pavel ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel ivanov » Пон 15 яну 2007 16:45

Проблема е че много трака и не спира а само утихва когато стопли.Само два пъти ми се е случвало да я запаля и да не се чува но беше доста топло предполагам че са хидр.повдигачи какво ли друго би могло да е?Казвали са ми че от добавките за промивка шурвали семерините- някой
да е чувал нещо?

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 15 яну 2007 17:04

pavel ivanov написа:Проблема е че много трака и не спира а само утихва когато стопли.Само два пъти ми се е случвало да я запаля и да не се чува но беше доста топло предполагам че са хидр.повдигачи какво ли друго би могло да е?Казвали са ми че от добавките за промивка шурвали семерините- някой
да е чувал нещо?

Причината може и да е комплекс от няколко фактора:
- загуба на смазочните свойства на маслото
- нагар по клапаните
- износени гумички на клапаните(за това не съм сигурен че може да е причина)
Може и друго да е,колегите да кажат нещо :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 яну 2007 17:58

Ами по добре първо да я чуе някой майстор дето не му викат майсторе само защото не му знаят името и тогава да предприемеш мерки ! Лошото е че такива трудно се намират :wink:

pavel ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavel ivanov » Пон 15 яну 2007 19:17

Най лошото е че се наслушах на мнения на псевдомайстори и затова сьм решил сам да реша проблема.Затова първо ще направя промивка и ако не се получи ще си я разглобя сам.Защо да я давам на някой да се учи на моята кола и без това тук в Търново не са наясно с този мотор-1.4 16v AHW

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 яну 2007 19:29

Не е само там споко,на много места ако колата е след 96-ти набор почват да я гледат като голям камък. За съжаление сервизната дейност доста изостава от моторизацията на населението :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”