Проблем с имобилайзера на голф 4 99г

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Проблем с имобилайзера на голф 4 99г

Мнениеот kikata » Пет 05 окт 2012 9:50

Здравейте,
проблема е следния. Напоследък, но не постоянно имобилайзера не ми разпознава ключа. Като вкарам ключа започва да мига, така тази процедура е повтарям 10-на пъти, като се надявам да го разпознае. Тъпото е, че го прави когато си иска, но напоследък взе да става по-често и се опасявам да не ме блокира нанякъде. Имам само един ключ.
Ако някой се е сблъсквал с подобно нещо нека сподели.
:beer

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с имобилайзера на голф 4 99г

Мнениеот pedalchobaba » Нед 07 окт 2012 10:57

Колега, единствената механична връзка в системата на имобилайзера е буксата на антената му. Това е черната гривна, която се вижда около патрона на контактния ключ. Разкачи пласмасарките около волана и ще видиш една двойка тънки кабелчета, които влезат в нея. Откачи ги, почисти и монтирай наобратно. Обикновено там се е събрала мръсотия.
Всичко останало е софтуерно.
Ако имаш VAG COM направо му пусни една проба, та ако не е от това да си спестиш разглобяването.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с имобилайзера на голф 4 99г

Мнениеот zfa159 » Нед 07 окт 2012 13:28

Колкото и странно да прозвучи - гривните се износват с времето и стават не толкова чувствителни.Аз си мислех,че няма как да стане,ама става - примерът е Ауди А6.Никакви проблеми няма с колата,докато не я оставят да преседи 2 години без да се ползва.След това имобилайзера реве,че не чете ключа,не дава грешка за гривната при диагностиката.От време на време чете,от време на време не иска (а механично гривната не е прекъснала,защото си я дава,че ок и въобще и не даде грешка за нея).Буксата перфектна,всичко ок,не иска и не иска.Сменихме гривната и си запали и до ден днешен си пали безотказно (ключа не е пипан). Според мен тая гривна е само една бобина и не знам какво може и да стане,ама...
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”