голф 3 1.8 93г Крив шенкел или амортисьор?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gko
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.8 93г Крив шенкел или амортисьор?

Мнениеот gko » Пон 08 окт 2012 19:10

Здравейте.Днес ходих на реглаж и момчето дет го прави ме стресира с новината че имам крив шенкел или амортисьор.Как мога да разбера кое е кривото за да не сменям всичко?Или е добре и двете са сменя?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Крив шенкел или амортисьор?

Мнениеот emo-gar » Пон 08 окт 2012 19:44

Напиши нещо за каква кола иде реч,за предница ли..задница ли.Ако има "скица" от стенда,също би помогнало,кой ъгъл бяга(камбер,кастор...).И ако не ти каже точно стендаджията...сори,ама и той не е много в бизнеса(мое мнение,щото съм имал случай..)

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 08 окт 2012 20:44

А дърпа ли нанякъде колега? В смисъл, ние, Българите, ходим на реглаж само ако има някакъв проблем, а не профилактично. Затова - имало ли е някакъв проблем преди да отидеш, удари фрапиращи и т.н.?
Дай една разпечатка от стенда да видим.

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Вто 09 окт 2012 19:34

Колата е голф 3 1.8 93г Сменях си хидравличната рейка където е момента да похваля Борислав Тотев www.bsmotomania.hit.bg най-добрия след множество проучвания в рециклираното на рейки за всякакви автомобили!!! Силно го препоръчвам :beer Та става дума за предно ляво колело.По принцип не биеше никъде,и не ми е правило впечатление,но след тази процедура на реглажа излезе че наклона в ляво е -2.4 градуса а в дясно -1.3 което според човека е оставено нарочно за да не бие.Та каза че или крив амортисьор или шенкел. Има ли как да разбера кое е криво или дали са криви и двете.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 09 окт 2012 21:15

Шенкела-онова яко Железо в което се намира лагера на предното колело...забрави да се изкриви,предполагам е варианта с отлят супорт на спирачките(понеже имам такъв Голф,сток).По скоро има някакъв проблем с носача или неговите тампони.Ако се наложи,свали "колеца" на макферсъна-държи се на 2 болта към шенкела(не забравяй да отвиеш држателя на спирачния маркуч,ключе 10!),отгоре трябва да се демонтира само една гайка,ключ 21-контра на ствола с шестограмна вложка 7.После си трябват скоби за пружини и вложка за "особената" гайка,в карая на краищата амортисьорът е отделен от всичко останало и нищо не пречи да се завърти стержена около остта му...да се види крив ;юли е ,не е ли...малко вероятно да е крив(според мен).
В този ред на мисли,абе нещо в тампона май става...той е прословут "палавник" и влияе на страничния наклон...Не изключвам добре маскиран удар в "ботуша"-там си безсилен,твоят човек на стенда е "сила" в случая.
Много нещо написах,систематизирай..нахвърляните идеи..

mitkodpd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkodpd » Нед 14 окт 2012 22:32

здравейте колеги , мен също ме "застреляха" на реглажа, че имам крив шенкел. :? причината за реглажа беше, че колата върви леко надясно при изправен волан, което си остава и до момента. прилагам и разпечатка от реглажа. ще съм благодарен за всякакви коментари и съвети :bowdown само да добавя, че колата не е vw, а ланча делта

п.п. тук разпечатката се вижда с добро качество, понеже форума не позволява качването на големи картинки :beer
http://imageshack.us/photo/my-images/59/reglaj1.jpg/
Прикачени файлове
reglaj.jpg

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 15 окт 2012 21:01

emo-gar написа:Шенкела-онова яко Железо в което се намира лагера на предното колело...забрави да се изкриви,.

Криви си се без проблем!Просто не са ти попадали.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Пон 15 окт 2012 21:12

При голф 2,3 може да се регулира страничния наклон.Опитаха ли се да го коригират или само сходимоста ти направиха?

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 15 окт 2012 21:20

krasio00o написа:При голф 2,3 може да се регулира страничния наклон.Опитаха ли се да го коригират или само сходимоста ти направиха?

Колегата е написал, че проблемът е на Ланча, а не не VW.

Със зимните гуми имало ли е подобно дърпане на дясно?
Най-безболезнено е да пробваш първо с размяна на предните гуми, а ако не помогне и със задните на кръст. Понякога и гумите правят подобни мизерии.
Ако има нещо криво, според мен осторожен преглед на предницата на стенд ще е добро начало - вдига се колата на подемника и се гледа от човек, който се занимава с такива коли - опитното око си казва думата.
Има ли ситуации, в които воланът да е направо и колата да върви направо - наклон на пътя и т.н.

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Пон 15 окт 2012 21:22

Smeagol написа:
krasio00o написа:При голф 2,3 може да се регулира страничния наклон.Опитаха ли се да го коригират или само сходимоста ти направиха?

Най-безболезнено е да пробваш първо с размяна на предните гуми, а ако не помогне и със задните на кръст. Понякога и гумите правят подобни мизерии.
Ако има нещо криво, според мен осторожен преглед на предницата на стенд ще е добро начало - вдига се колата на подемника и се гледа от човек, който се занимава с такива коли - опитното око си казва думата.
Има ли ситуации, в които воланът да е направо и колата да върви направо - наклон на пътя и т.н.

колегата пуснал темата е с голф 3

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пон 15 окт 2012 21:33

krasio00o написа:колегата пуснал темата е с голф 3

Недоглеждане :lupe
Все пак може да пробва с размяна на гумите.
Карал съм 9 години голф 3 и смея да кажа, че предницата му е доста здрава, освен ако не скачаш здраво в ями.

gko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gko » Вто 16 окт 2012 18:11

Здравейте, проблема е решен :beer бях се засилил да си купувам амортисьори и шенкел и един майстор ме спря каза ела насам :) изпили ми малко дупките на амортисьорите и на реглажа я намести и заспа :) дано няма повече проблеми.

mitkodpd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkodpd » Вто 16 окт 2012 22:28

Smeagol написа:

мерси за отговора, ползвах темата на колегата и явно се получи малко объркване. mhihi
пропуснах да спомена, че проблема с дърпането надясно се появи след смяна на предните амортисьори(тампоните бяха читави и останаха старите).
затова изключвам да е от гумите, защото с тези и със друг комплект гуми проблема преди това го нямаше. няма я и въпросната ситуация волана да е направо и колата да върви направо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”