Golf V - нов или втора ръка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf V - нов или втора ръка
Колебая се какъв автомобил да си закупя?!?!?! дали да е нов или втора ръка 1-2годишен голф 5! Благодаря предварително!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пич новите коли НЕЗАВИСИМО от марката имат живот от 5г. от там нагоре всичко е въпрос на КЪСМЕТ , така че ти си прецени кое ще е по ефтино НОВА или някоя на която за 1-2г са и зели акъла да я купиш и да почнеш да ремонтираш. Сам си решаваш но според мен е по добре " първи ти да пръднеш на седалката " както е казал народа.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
plpenov написа:Golf-a e на година и половина, на 16000км , и цената му е 28 000лв., същият като нов е 34 000, затова се колебая?!?, а може и да паднат още от цената!?!
Моя съвет е да си вземеш нов, ако се попазариш малко ще ти дадат отстъпка 100%, така, че разликата от 6хил лв. може да се стопи до 3-4хил.
Така, че скачай смело на новата кола и се пазари до край, мисля, че без проблем ще ти дадат поне едно от 3 до 5% надолу, особено, ако го платиш кеш.
Може и зимни гуми да си изпросиш, ако си по убедителен...

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
такааа преди няколко месеца и пред нашето семейство имаше дилема
нов или втора ръка
в крайна сметка взехме втора ръка който нов обаче е 44 000лв
за 28к (пазари се винаги беше отначало 30 800)
та голфа си е слънчев отвсякъде никакви грижи никакви проблеми
само масло и филтри ремъци сменени наскоро
ноооо мой съвет не вярвай на километрите...
vaskoto1 може да го закачи към компа и да ти каже интересни неща
а за такива пари една диагностика просто е задължителна!!!
но не само в юни-то защото там няма да ти кажат на колко км е реално...
а е възможно при 5-ците...
никой не купува кола за година и половина, кара я САМО 16 000км и после да я продаде...
п.п. наистина разлика е много малка! така че си помисли добре но за около 22,23-24 000лв ще е добра покупка
нов или втора ръка
в крайна сметка взехме втора ръка който нов обаче е 44 000лв
за 28к (пазари се винаги беше отначало 30 800)
та голфа си е слънчев отвсякъде никакви грижи никакви проблеми
само масло и филтри ремъци сменени наскоро
ноооо мой съвет не вярвай на километрите...

vaskoto1 може да го закачи към компа и да ти каже интересни неща
а за такива пари една диагностика просто е задължителна!!!
но не само в юни-то защото там няма да ти кажат на колко км е реално...
а е възможно при 5-ците...
никой не купува кола за година и половина, кара я САМО 16 000км и после да я продаде...
п.п. наистина разлика е много малка! така че си помисли добре но за около 22,23-24 000лв ще е добра покупка
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:тоз дет ще го вземаш 2 ръка всичко му е платено..
На новия, си добави отгоре 2 хилки за застраховка.. 500 за руларма..
на старият, ако е със сервизна книжка в БГ... може и маслото да са му сменили..
пък и доколкото разбирам има оставаща гаранция...
Не е задължително да му се сложи заводска аларма, аларма от 170-200лв. също става.
Застраховката му е към 1800лв.
А на стария голф му остават да речем, 6месеца гаранция май им даваха 2год.
Не, че съм фен на чистак бърсак новите коли, но си е най-готино ти да си избереш какъв цвят е колата, колко врати е и да скъсаш найлоните на седалките.
А и при тая малка разлика просото везните накланят към новото, при други обстоятелства може би няма да е така.
Пък и с една отстъпка от рода на 5% за новия автомобил нещата си идват съвсем на място.
Повечето дилъри дават, ако си поискаш, на мен в аксон ми дадоха 10% като си поговорих малко с човека.
Хонда, Тойота и Фиат не дават.
- zexer
- Автомобил: Golf2
- Двигател: 1.3 MH
- Контакти:
Аз бух те посъветвал за нов.
Приятели наскоро също се двуомяха между 2 такива вариянта само че колата беше Поло. Взеха новото. Ако не я взимаш на изплащане също мисля че може да не правиш застраховка (пълно каско). Ако решиш да правиш както споменаха 500лв за аларма (споменатите приятели нещо се договориха с VW и алармата уж излезна подарак). Вече направиха 15000 и таман смениха маслото и са много доволни.
Новата кола си е нова, твоя си е и е много гот. Аз когато я взеха много и се радвах и от тогава само за чисто нова кола си мечтая
П.С. Ако взимаш нова помисли за екстрите добре защото после допълнителни екстри излизат много по скъпо отколкото да ги вземеш в началото.
Приятели наскоро също се двуомяха между 2 такива вариянта само че колата беше Поло. Взеха новото. Ако не я взимаш на изплащане също мисля че може да не правиш застраховка (пълно каско). Ако решиш да правиш както споменаха 500лв за аларма (споменатите приятели нещо се договориха с VW и алармата уж излезна подарак). Вече направиха 15000 и таман смениха маслото и са много доволни.
Новата кола си е нова, твоя си е и е много гот. Аз когато я взеха много и се радвах и от тогава само за чисто нова кола си мечтая

П.С. Ако взимаш нова помисли за екстрите добре защото после допълнителни екстри излизат много по скъпо отколкото да ги вземеш в началото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”