Много слабо парно на Голф 3.
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Много слабо парно на Голф 3.
Колеги, чел съм,че този проблем е свързан с клапите,но да се допитам преди да почна да разглобявам.Проблемът е ,че вече взе да става по-студено сутрин,а парното все по-слабо.Сутрин като тръгна с колата, тя си загрява нормално,но парното е супер слабо.Имам допълнително слаган климатик Диавия с допълнително монтирана клапа за вътрешна циркулация до филтъра на купето.Като вдигна клапата да върти само въздуха в купето, положението се оправя.Парното задухва доста по-топло,но проблемът е,че стъклата се изпотяват.Да допълня,че доста дунапрен изхвърча през духалките.
Какво ме съветвате да направя?Трябва ли да се сваля цялото табло,за да се уплътни тази клапа за топло и студено?
Какво ме съветвате да направя?Трябва ли да се сваля цялото табло,за да се уплътни тази клапа за топло и студено?
- boro7777777
Re: Много слабо парно на Голф 3.
Ако имаш предвид този филтър дето е под пластмасата като отвориш предния капак,да.Филтърът си е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр колега махни си CDto и каквото друго може там без да сваляш таблото и бръкни вътре под таблото там където едно време е имало дунапрен който ти изхвърча през духалките просто топлото не стига до таблото там където таблото се свързва с канала на потока въздух там трябва да има дунапрен но с времето той пада аз моята кола там го направих с пяна
дано да съм помогнал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш ли байпас на парното...като отвориш капака, преди двете тръби от парното, които влизат в купето, при монтиран байпас, трябва да имаш 2 Т образни клапанчета/модули и байпас тръба между тях. Аз имах такъв байпас, който се беше затлачил с гадости от охладителната течност, когато купух Голф-а. Елиминирах байпаса и сега се радвам на прекрасно парно есен и зиме.
Поздрави
Николай
Поздрави
Николай
- boro7777777
Проблема явно не е от там колега.Маркучите за парното, които влизат в купетокупето парят яко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с оригинален климатроник на Голф3.
След пълно поправяне на клапи и т.н. (лично от мен, голяма мъка е, едва ли някой майстор би се захванал да ги прави евтино и бързо), не топлеше. С vag-com диагностика нямаше грешки, всичко беше ОК, но видях, че датчикът за темп. на въздуха в духалките винаги показва между 80 и 90 градуса (това на климатик лятото, когато трябва да 3-4, айде 10 градуса на духалките...). След смяната на датчика с нов и съответно нормализиране на показанията му, си ме топли перфектно.
Идеята ми е да провериш Диавия-та дали има подобни датчици или да намериш специалист по тях.
Не е лесно...
Но климатроникът си е в пъти по-добре от клима-та. Само да работи
.
След пълно поправяне на клапи и т.н. (лично от мен, голяма мъка е, едва ли някой майстор би се захванал да ги прави евтино и бързо), не топлеше. С vag-com диагностика нямаше грешки, всичко беше ОК, но видях, че датчикът за темп. на въздуха в духалките винаги показва между 80 и 90 градуса (това на климатик лятото, когато трябва да 3-4, айде 10 градуса на духалките...). След смяната на датчика с нов и съответно нормализиране на показанията му, си ме топли перфектно.
Идеята ми е да провериш Диавия-та дали има подобни датчици или да намериш специалист по тях.
Не е лесно...
Но климатроникът си е в пъти по-добре от клима-та. Само да работи

- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Здравей,колега.Преди два дена и аз бях без парно.Така както описваш същото беше и при мен.Дунапрен ми летеше редовно през духалките.Ръководих се от тази тема и на мен лично ми помогна много:
viewtopic.php?f=5&t=117312&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3
Особено на първата страница последния пост.Много добре е описано и точно.Има и снимки,с които става още по ясно.
Аз лично на клапите залепих точно изрязани парчета от гума и съм доволен.Заемай се с разглобяване,няма нищо трудно.
viewtopic.php?f=5&t=117312&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84+3
Особено на първата страница последния пост.Много добре е описано и точно.Има и снимки,с които става още по ясно.
Аз лично на клапите залепих точно изрязани парчета от гума и съм доволен.Заемай се с разглобяване,няма нищо трудно.
- boro7777777
При мене като гледам е по-различно.

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема най-вероятно е комплексен:
- Скъсани клапи
- Задръстено радиаторче на парно
Пролетта смених мойто радиаторче с NISSENS ( цена около 80 лв по спомен ) и сега вътре става много топло. Със старото радиаторче ( не помня марка ) не духаше толкова силно, а бях го сменял преди 2 години ......
- Скъсани клапи
Пролетта смених мойто радиаторче с NISSENS ( цена около 80 лв по спомен ) и сега вътре става много топло. Със старото радиаторче ( не помня марка ) не духаше толкова силно, а бях го сменял преди 2 години ......
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
fill написа:Проблема най-вероятно е комплексен:
- Скъсани клапи
Това е верния отговор, но за съжаление факта, че си с климатик усложнява нещата доста. Ако не си разглобявал до сега по-добре иди при някой, който знае какво прави.
- boro7777777
Да попита още нещо.
Ако клапите не са уплатнени, не би ли трябвало, ако съм завъртял на студено да духа топло?Защото като е на студено си духа студено.Проблемът е, че не може да затопли студения въздух достатъчно.Колкото е по-студено, топлото става все по-слабо.Аз лично не намирам логика да са клапите.
Ако клапите не са уплатнени, не би ли трябвало, ако съм завъртял на студено да духа топло?Защото като е на студено си духа студено.Проблемът е, че не може да затопли студения въздух достатъчно.Колкото е по-студено, топлото става все по-слабо.Аз лично не намирам логика да са клапите.
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не са клапите тогава остава вариант радиаторче. Сменяш ли радиаторче , се сваля въздухопровода. Като се свали въздухопровода оправи си клапите да не пуснеш другата година тема "Защо не ми охлажда климатика ?" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
здравей колега. не се чуди а разглобявай,аз в неделя правих това упражнение,неприятно е но няма как.аз лично клапите ги облепих със самозалепващо се алуминиево фолио,стана перфектно.сега е африка
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”