Мнение за добавката Holts RADweld

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнение за добавката Holts RADweld

Мнениеот ivaylito » Нед 14 окт 2012 15:53

Здравейте!Колата ми е Голф 2 и имам следния проблем.Водния радиатор ми е спукан и има много леко сълзене от него дори не се стига до там да капе под колата,от някой маркучи по охладителната система също има много леко сълзене,горе долу на 10 дена да долея по 100-150 грама.Доста хора ми препоръчват тази добавка Holts RADweld за запушване на течове по охладителната система.Аз се притеснявам да не ми запуши парното или нещо друго,но казват,че тя е течна и не запушвала нищо друго освен там където тече тъй като влизала в контакт с въздуха и едва тогава се втвърдявала и поради тази причина нямало опасност да запуши нищо друго.Интересува ме ако сложа добавката и да приемем,че запуши течовете ако след време ми се наложи примерно да сменя някои маркуч,термостат или да отвия по някаква причина капачката на разширителния съд то тогава добавката влиза в контакт с въздуха и се предполага,че се втвърдява и остава в охладителната система.Това проблем ли е и въобще възможно ли е да се случи и проблем ли е?
Прикачени файлове
img0765.png

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Мнение за добавката Holts RADweld

Мнениеот vinixxx » Нед 14 окт 2012 17:33

щи свърши работа щом е лек теча,прочети упътването и действай

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 14 окт 2012 17:38

колко евра струва тая добавка?

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Нед 14 окт 2012 17:46

В Метро е 9 лв. и е 250 грама.Иначе в ОМВ е 13 лв. 125 лграма.Чудя се дали преди да сложа тази добавка да не сложа една друга на същата фирма за прочистване на системата или няма смисъл от нея.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Нед 14 окт 2012 18:13

В никакъв случай!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 14 окт 2012 18:20

По-добре инвестирай стотина лева в нов радиатор.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 14 окт 2012 18:28

muns61 написа:По-добре инвестирай стотина лева в нов радиатор.

70

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Нед 14 окт 2012 18:34

Ами те новите радиатори карат по 1-2 години не ми е по-принцип за 70 лв.ама тече и от маркучите,колкото и да слагам нови маркучи и скоби все тече тоя антифриз,иначе с вода няма проблеми.Радиатора едва сълзи ако сипя 30-40 грама от тази течност да позапуши дупките едва ли много ще навреди на нещо друго поне аз така мисля де може и да греша,но такова малко колочество да направи големи поражения не ми се вярва много.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 15 окт 2012 18:51

Наливал съм такова, на един дизелов кошник с теч от едно място на радиатора. Даже 2 налях, ползва никаква, пак си протече. После промивах :37: Не се тормози с подобни добавки.
Може да те приберат до вкъщи/сервиза, ама поне за мен и моите коли - вече няма да налея.
Ако по системата имаш скоби тип "стягам с отвертката" - разкарай ги и сложи пружинни, от морга. Нямат грешка.
И аз имах разни течове от тетките на газовата, заради кофти скоби. Еми нямам вече.

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Пон 15 окт 2012 18:59

Ами с такива скоби съм да,просто такива продават,иначе на някой места съм с оригиналните,но по газовата и по автоматичния смукач няма такива.Реших да не слагам добавка и си сложих нов радиатор и без това този вече 9 години течеше,дано издържи този новия.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 15 окт 2012 19:07

Мисля, че си взел по-дългойното решение на проблема :да: .

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Пон 15 окт 2012 19:35

А тия пружинни скоби продават ли се по принцип по магазините или само от моргите са намират ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 15 окт 2012 19:38

По моргите ги хвърлят предполагам. Вземи някаква почерпка и отиди до близката морга си набери малко скоби да си имаш резерва :!:

ivaylito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivaylito » Пон 15 окт 2012 20:07

Така ще направя.Благодаря за съветите.

Dandito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dandito » Сря 09 яну 2013 15:16

ivaylito написа:В Метро е 9 лв. и е 250 грама.Иначе в ОМВ е 13 лв. 125 лграма.Чудя се дали преди да сложа тази добавка да не сложа една друга на същата фирма за прочистване на системата или няма смисъл от нея.

Здравейте,
Имам теч, заради който ми се налага да доливам по 100мл антифриз на 10ина дни. Онзи ден бях в Метро и си купих оттам 125мл за 9 лв. Не знам обаче дали нещо не се прецаках, защото отпред картинката е тази (с нарисувано казанче), преведено буквално от английския етикет и отпред и отзад, но не е 250 мл, а 125 ?! Никъде в интернет не видях 125 мл да пише на етикета и да има тази картинка и този превод. Навсякъде са по 250. Иначе шишенцето като форма е 1:1 . Другите, които видях и са по 125 са с друга картинка(радиатор) и друго обяснение, макар че вършат същото. А има такива шишенца, които са с друг цвят.

Тези от вас, които са ползвали тази добавка дали помнят какво им е било нарисувано на етикета ? Страх ме е да не съм купил нещо друго, което не е за радиатора , а погрешка малоумниците да са сложили този етикет (понеже нали трябва да е на БГ) .

Освен, това да попитам: ако приемем че шишенцето е това, струва ми се че отзад са сбъркали етикета.

Преведено пише, че трябва на студен мотор да се налее и след това да се държи 20-30 минс на празен ход.... В интернет, вкл и в Англия потребителите навсякъде пишат, че трябва да загрее и тогава да се изсипе. Тъй като не вярвам на етикетите, кажете си и вие мнението ? От една страна при загрял мотор, термостата ще е отворил и другия кръг, от друга страна знам ли как действа ....

Благодаря предварително !

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”