Виене на ролка !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Виене на ролка !!!

Мнениеот evgbg » Пон 15 яну 2007 19:07

Здравейте,
От скоро ми се появи някакво виене на определени обороти. Проследих го и стигнах до ролките на водната помпа и хидравликата. Идва някъде от там немога с точност да определя коя е. Та да попитам някой имал ли е такъв проблем и как го е отстранил. Дали не е лагер? Автомобилеца е Голф3 1.8 моно.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 15 яну 2007 19:19

Най вероятно е от водната помпа. Провери при загрял двиг. маркучите към радиатора трябва да са леко твърди. Следи помпата обикновенно след виенето протича. Но може и да спре да прави налягане и без да протече така че внимавай ако е от нея.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 15 яну 2007 19:20

ха,май трябва най-напред да позатегнеш ремъка и ако още го има тва сменяй ролката.
Откога не си сменял ангренажния ремък???

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 15 яну 2007 19:28

Смених ремъците септември месец... всичките 3 :) Днес пробвах да затягам и отпускам пистовия ремък и този на хидравликата. Няма осезаема промяна в странното виене. Единственото което май е че наистина когато е студен двигателя се чува по силно на точно определени обороти. Виенето се появи от преди 5- 6 дена и май се позасилва вече.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 15 яну 2007 19:34

Ами не ги отпускай ами направо ги сваляй /ако не ти то някой дето може/ за да се изключат възможните причини. А съм виждал и как с една доста дълга желязна тръбичка при допиране на различни места по двигателя и на ухото от другия край /като стетоскоп/ се установява проблема !

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 15 яну 2007 19:46

Ами не ги отпускай ами направо ги сваляй /ако не ти то някой дето може/ за да се изключат възможните причини. А съм виждал и как с една доста дълга желязна тръбичка при допиране на различни места по двигателя и на ухото от другия край /като стетоскоп/ се установява проблема !

Иаз за това си мислех.. Както и да е аз ще хвана проблема тези дни. Лошото е че ако се окаже лагер кво се парави и колко ли ще струва.. направо ме е страх да си представя.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 15 яну 2007 20:11

При мен имаше подобен проблем. Свистенето беше осезаемо като е по-студена а накрая и топла докато един ден блокира абе 10-на дни след като се появи. Говоря за ролката на алтернатора която е като оптегач. Та самото лагерче стува 1,50.
Виж свали алтернаторния ремък и виж ролката веднага ще разбереш дали е от нея.

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 15 яну 2007 20:29

Как е положението там.. Всички лагери на ролките ли имат възможноста да се сменят без много разглобяване или си е бая трудна работа. Не е проблема в динамото понеже е най отгоре и лесно се слуша... някъде по надолу е.

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 15 яну 2007 20:52

специално алтернаторния ремък се сваля лесно от майстор, за 1 мин. и слага съответно. За другите лагери не съм се сблъсквал. Но ако е от тази ролка самата ролка е 35лв а лагерчето 1,50. Преди около месец бях пуснал тема даже някой беше писал и номера на самото лагерче.

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Пон 15 яну 2007 21:10

Е, за ремъците несъм имал проблем. По принцип сам се оправям с тези неща.. Ама нещо ме притеснява тая работа с лагер ако е... да не говорим(страх ме е да си помисля дори) да не е лагер на най-долната задвижваща ролка :(

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пон 15 яну 2007 22:15

Моли се да не е ! Ама вземи провери преди да е блокирал че аз така се чудих и когато заподозрях тая ролка малко преди да отида да я сменя и тя блокира.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 15 яну 2007 23:07

имам същия проблем малко под 2000 оборота окло 1900 - 1800 се чува виене от към двигателя интересното е че се чува по нанадолнище или когато съм натиснал гаста и подържам около 2000 оборота пуснали ли гаста и спира винето или леко намалява до незначително страхме е че при мене може да е скоростна кутия или лагер на съединителя ... моля даите някакви предположения ... в общи линии го прави при натисната педал на гаста и подържане на около 1900 оборота на пониски и повисоки не се чува толкова ясно даже въобще при пускане на гаста спира виенето ...

P.S. извинявам се ако моя проблем е различен и само прецаквам темата на колегата ... ако трябва ще пусна нова, но ми се сториха сходни проблемите ...

Потребителски аватар
Stefan 0201
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefan 0201 » Вто 16 яну 2007 1:52

При мен имаще съшо някакъв шум от към ролката на водната помпа траях го известно време и днес ми се пръсна ролката и изхфърча заедно с ремъка.Провери си я за всеки случаи да не е много износена но по вероятно да е от водната помпа

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Вто 16 яну 2007 11:28

Stefan 0201 написа:При мен имаще съшо някакъв шум от към ролката на водната помпа траях го известно време и днес ми се пръсна ролката и изхфърча заедно с ремъка.Провери си я за всеки случаи да не е много износена но по вероятно да е от водната помпа

Ама проблема в кое се оказа? Ролката или лагера?

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Вто 16 яну 2007 11:32

spectrum написа:имам същия проблем малко под 2000 оборота окло 1900 - 1800 се чува виене от към двигателя интересното е че се чува по нанадолнище или когато съм натиснал гаста и подържам около 2000 оборота пуснали ли гаста и спира винето или леко намалява до незначително страхме е че при мене може да е скоростна кутия или лагер на съединителя ... моля даите някакви предположения ... в общи линии го прави при натисната педал на гаста и подържане на около 1900 оборота на пониски и повисоки не се чува толкова ясно даже въобще при пускане на гаста спира виенето ...

P.S. извинявам се ако моя проблем е различен и само прецаквам темата на колегата ... ако трябва ще пусна нова, но ми се сториха сходни проблемите ...

Според мен ако е от съеденителя при натискане на педала му би трябвало да спира. При мен се чува виене като от турбина... както на турбодизел.. такова фучене на около 1500 до към 3000 оборота много ясно се изразява... а то по нагоре и много силно се форсира двигатела та и за това може да не се чува толкова.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”