Относно EPC

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mme
Автомобил:
Двигател:

Относно EPC

Мнениеот mme » Вто 16 окт 2012 12:43

Здравейте колеги. След като от близо 2 години карам безпроблемно Golf 4 1.6 SR и онзи ден след като бях минал 5-6км. оставих колата за около час. След това при опит да я запаля чух, че горивната помпа не бе спряла да работи както обикновенно след контакт 1-2 сек. Колата заработи на 300-500об./мин. Загасих я и при следващият ми опит всичко си мина нормално по запалване и движение. 2 дни по късно (вчера) при опит да я запаля и на таблото (скоростомера) изгря надпис EPC в жълто. Тествах с VAG-com но безуспешно. Грешките бяха за ламбда сонда и регулатор за празния ход. Изчистих ги но EPC не спря да свети. Днес ме посреща същият светещият надпис. Прочетох за проблемите свързани с тоя проблем и доколкото разбирам стоп-машинката създава проблем при колите с круиз-контрол. Моята не е такава. Говори се и за налягания на масло... което пък въобще не ми се връзва. Мисълта ми е имал ли е някой с подобен проблем и разбира се намерил ли е решение? Как щом VAG-com не регистрира глешка мога да локализирам проблема? Има ли връзка с онова, което ми се случи преди и EPC-то на спидометъра?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Относно EPC

Мнениеот radotom » Вто 16 окт 2012 13:44

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”