Голф 3, АЕК 1.6, 1996 - Воланът скърца

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
I_P_P
Автомобил:
Двигател:

Голф 3, АЕК 1.6, 1996 - Воланът скърца

Мнениеот I_P_P » Чет 25 окт 2012 13:51

Здравейте колеги! Проблемът сигурно е бял кахър за мнозина (като чета из темите кой с какви ядове се е сблъсквал ), но мен лично ме дразни, а и не знам дали това не е признак за нещо по-сериозно. Въпросното скърцане се чува, само когато въртя кормилото на място и времето е горещо. Иначе кормилната уредба изглежда здрава (поне не съм забелязал нещо сериозно) - няма луфт на волана, няма и чукане при преминаване през неравности, дори и на завой. Казаха ми, че може да е от лагерчетата на амортисьорите, но не е от там - преди около месец смених тампоните, тъй като макферсоните имаха луфт, и старите лагерчета си бяха съвсем читави (с достатъчно грес и т.н.), а скърцането продължава по същия начин. Подозирам, че е нещо в кормилната рейка, а и започвам да се притеснявам, че може би не се маже добре. Изчетох 10-15 теми, но не попаднах на тема как може да се смаже, освен за механични рейки, а моята кормилна уредба е с хидравлика. Прочетох и мнения, че откачането на маншоните не било толкова лесно, че не трябвало да се слага каква да е грес и т.н. Моля за съвет по-опитните от вас. Благодаря предварително за мненията. Успешен ден на всички!

Mishkyooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, АЕК 1.6, 1996 - Воланът скърца

Мнениеот Mishkyooo » Чет 25 окт 2012 14:08

Това скърцане 99% съм сигурен, че е от пластинката на свирката, която се намира между волана и пластмасите. :да:
С една отверчица или нещо тънко (за де не разглобяваш волана) с малко смазка (по-добре става с графитна смазка, но не е от голямо значение) бръкни между волана и пластмасите за да смажеш мястото където се трие пластинката на свирката. Надявам се да съм помогнал. :beer

I_P_P
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, АЕК 1.6, 1996 - Воланът скърца

Мнениеот I_P_P » Чет 25 окт 2012 14:15

Благодаря ти колега. Ще опитам. Ако е само това, ще скачам от радост :drunk - да не се занимавам с рейки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”