Тихо тракане в двигателя и скърцане на сервото Golf 3 ААМ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
djstanx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тихо тракане в двигателя и скърцане на сервото Golf 3 ААМ

Мнениеот djstanx » Нед 04 ное 2012 19:57

Днес ми се получи следният проблем, търсих с търсачката, но не попаднах на нищо, което да отговаря на въпроса ми. Значи на 2-3 пъти на излизане от паркинга на блока изфорсирах доста и запалих гумите :mrgreen: След това се появи проблема - усетих че като завивам хидравликата издава някакъв нетипичен звук като скърцане и волана леко вибрира. Същевременно се чува и някакво тихо тракане при двигателя(малко наподобява звука на дизелаците, но по-тихо), а като настъпя леко газта и после пусна, докато падат оборотите се чува нещо като тихо препаткване от ауспуха. Като изфорсирам много обаче го няма това(или се чува отново като паднат оборотите под 2000 някаде). Не е загубил мощност двигателя, няма промяна в оборотите, като цяло си е ОК. Всичко това се случва на топъл двигател(не чак много загрял). Маслото е ново - на няколко месеца и на има няма 1000-2000 километра. Не знам изобщо каква може да е връзката между тракането на двигателя и скърцането на хидравликата, но това забелязах, може да са 2 отделни неща(въртенето на гуми беше в завой, ако има някакво значение за хидравликата, да не би от по-голямото натоварване да е станало нещо...). Много ще съм ви благодарен да дадете някакви предположения какво може да е и дано да не е нещо сериозно :bishop

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Тихо тракане в двигателя и скърцане на сервото Golf 3 ААМ

Мнениеот emo-gar » Нед 04 ное 2012 20:25

На първо време,погледни състоянието на клиновия ремък за задвижване на помпа-хидравлика волан.Може да е закъсан и форсирането на навит волана(респективно-усилие на хидравликата)-да е деформиран,оттук може да натоварва "импулсно" шайбата на к.вал...респективно-вибрацийка...

Потребителски аватар
djstanx
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тихо тракане в двигателя и скърцане на сервото Golf 3 ААМ

Мнениеот djstanx » Нед 04 ное 2012 22:56

Ъпдейт: На студен двигател двигател няма проблеми. Тракане сякаш има леко, но не мога да преценя дали е в рамките на нормалното. Но припаткването през ауспуха и скърцането на хидравликата ги няма. Утре ще я поразходя да видим като загрее дали пак ще прави проблеми. :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”