Здравейте,
гошко - 4ка 1.6 АКЛ ми прави следните мизерии:
1. Качвам се вчера и ни в клин ни в ръкав отведнъж спря скоростомена и горивомера полудя - светва , казвай че няма бензин и пак се връща до реалното ниво. Оборотомера работи. На Вагком казва, че колата не е в движение. Правилно ли мисля за датчик на скоростната кутия ? Ако да, вярно ли е че ставал и от МК3, че е по-евтин ?
2. Колата губи много антифриз, по около 300 грама за 400 км градско. Не пуши, не мирише, няма теч по маркучите и под колата, загрява и държи температура нормално. Не виждам радиатора, понеже не съм свалял предната броня. Та, какво друго може да е или нещата отиват към нежеланата за мен смяна на гарнитура на главата ? Ако е последното, след качествено извършване какво мога да очаквам като пробег, за да преценя дали си струва вложението от около 400лв.
Благодаря предварително.

Golf IV - 2 проблема
Re: Golf IV - 2 проблема
1. Кое те кара да мислиш че е датчик на скоростната кутия? И за кой датчик става дума? Имаше някакъв проблем с тия табла, нещо заспиваха ей така от нищото. Не помня как се оправяше точно. Потърси из форума подобни проблеми, имаше такива теми пускани, едва ли е непоправимо.
2. Маслото гледа ли? Ако вкарва антифриз в него, лесно ще познаеш... Опита ли да запалиш колата да работи на място и да гледаш под нея за теч и след това да търсиш по колата къде е проблема?
2. Маслото гледа ли? Ако вкарва антифриз в него, лесно ще познаеш... Опита ли да запалиш колата да работи на място и да гледаш под нея за теч и след това да търсиш по колата къде е проблема?
-
- Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
- Двигател:
Ако си в София се обърни към колегата vladko,моето го направи нямам ядове.при мен почти нищо не работеше по таблото. 

- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Когато скоростомера откаже става точно така ... стрелката на бензина периодично стига до 0 и свирва лампата. При мен се оказа прецакана букса на датчика, а не самия датчик. Ако беше самото табло, нямаше да пищи зумера, а на ваг-ком ще отчита движение.
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
joromnt написа:1. Кое те кара да мислиш че е датчик на скоростната кутия? И за кой датчик става дума? Имаше някакъв проблем с тия табла, нещо заспиваха ей така от нищото. Не помня как се оправяше точно. Потърси из форума подобни проблеми, имаше такива теми пускани, едва ли е непоправимо.
1.Мисля, че е датчика, а не буксата му или друго, понеже спря отведнъж, без колебания веднъж да работи, друг не. Вечерта спрях колата, на сутринта скоростомера изобщо не тръгна. Ваг-а давал, че колата не е в движение и не брои изминатите километри, което ме навежда на мисълта, че не идва инфо от този датчик.
2.Маслото е чисто, няма бяла боза в него. Харчи си го, по около 700 грама за около 8300км, но е на 250к реални, т.е в нормата.
Да, след дълъг пробег, около 80км легнах под нея преди да я изгася. Няма теч. Виждам само леко конденз по картера към капачката му, може би от това че маслото е с висока температура след такъв пробег. Всичко друго е сухо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”