Колеги от 1мес. ми се появи някакво бучене-румолене отпред в дясно на вентото.
При 4-та,5-та скорост при ускорение след 70-80км. се усеща най-вече и остава така и на 100-120км.След като отпусна газта намалява,а като освободя от скорост почти спира(доколкото мога да чуя в колата).
При влизане в ляв завой с газ се чува най-добре т.е.при натоварване на дясното колело.Без газ в ляв завой се чува пак(по-слабо),но не както с газ(по-силно).Като се движи колата направо при 100-120км. пак се чува,но по слабо.
Каква е болката се пита в задачата?
Вентото има ли висящ(опорен)лагер на дясната дълга полуоска и ако-да ,може ли да е от него?
Друг вариант е да е вътрешното каре или дясния лагер на главината.Това са моите предположения.Тъй като не съм на 100% сигурен се допитвам до Вас и моля за отговори! Благодаря Ви предварително!
Висящ(опорен) лагер на полуоска на Венто.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Висящ(опорен) лагер на полуоска на Венто.
няма висящ лагер
този на главината си заминава.
този на главината си заминава.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, да не би да си видял балансьора на полуоската?
В тъмното и от далече малко прилича на висящ лагер, само дето няма на какво да се крепи. Вътре е гумен тампон. Много често с времето се разлага гумата и се къса. Тогава има вариант да почне да трополи.
Макар, че по изброените признаци аз бих се замислил за карета. Вероятно вътрешно.
Лагера, посочен от Пешката би трябвало да продължи да си вие и претраква независимо дали даваш газ или си по инерция.
В тъмното и от далече малко прилича на висящ лагер, само дето няма на какво да се крепи. Вътре е гумен тампон. Много често с времето се разлага гумата и се къса. Тогава има вариант да почне да трополи.
Макар, че по изброените признаци аз бих се замислил за карета. Вероятно вътрешно.
Лагера, посочен от Пешката би трябвало да продължи да си вие и претраква независимо дали даваш газ или си по инерция.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
може и каре да е, но по принцип много отчетливо трака при маневриране с много ниска скорост и навит волан.
тук се посочват други неща, но докато не седна в колата - сигурно няма.
все пак си мисля, че е лагер
тук се посочват други неща, но докато не седна в колата - сигурно няма.
все пак си мисля, че е лагер
-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Е лагера лесно се диагностицира с ключ 32
Ако е хлабава гайката стягаш, караш и ако до 20-50 км се разхлаби пак значи си за лагер. Иначе ако ти се занимава можеш да я вдигнеш на крик и с натиснат педал на спирачката да си провериш луфта при напън на гумата.

-
- Автомобил:
- Двигател:
azrod написа:Е лагера лесно се диагностицира с ключ 32Ако е хлабава гайката стягаш, караш и ако до 20-50 км се разхлаби пак значи си за лагер. Иначе ако ти се занимава можеш да я вдигнеш на крик и с натиснат педал на спирачката да си провериш луфта при напън на гумата.
В общи линии-чул си нещо за лагери,ма не си разбрал-задни ли,предни ли...какво показва спирачката...Объркваш човека,отпред лагер се стяга до упор-фабрично стегнатите даже бая зор трябва за да се отвие гайката,тогава помага и натисната спирачка...
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
При маневриране с навит волан не се чува тракане от карето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”