Двигател за голф 4
Двигател за голф 4
Привет колеги!Обмислям смяна на двигателя на голф 4 1.4 16В 75 коня поради ясната на всички причина.Казаха ми да търся от поло 1.4 75 коня понеже били по-евтини и не се различавали.Гледах също двигател от поло 1.4 16в обаче 101 коня DOHC.Той би ли станал? Какви други варианти има и кой е най удачния според вас?
- niki1_j
- Автомобил: Golf MK IV
- Двигател: ASZ
- Контакти:
Re: Двигател за голф 4
1.8 Т, всичко друго е пилеене на пари!
- petar_gd
- Автомобил: polo
- Двигател: afh
търси R32 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
petar_gd написа:търси R32
Аз викам направо от МиГ-21 а.
Колега, най-добре си ремонтирай твоя - по-евтино ще ти излезе, отколкото да вземеш друг мотор в същото или близко до на твоя състояние

- niki1_j
- Контакти:
Еми зависи в какво точно състояние е
. Инъче ако не е за смяна на глава и половината карантия, ремонта си е най-добрия вариант от към нерви и разправии (че и от към финанси).

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
И на другия двигател пак ще му правиш ремонт, така че дали на твоя или на другия, разликата ще я усетиш в джоба.
- Ivo_W12
- Автомобил: Golf 4
- Двигател:
Ако взимаш мотор от Поло трябва да го вземеш със скорости защото са различни.
В случая въпроса е на късмет и в двата случая (ремонт или друг двигател). И в двата случая нещата ще опират до доста пари. Предвид, че двигателя 1,4 на Голф 4 е най-слабия, както и (според много колеги) техните скоростни кутии са най-чупливи (въпросните нитове и т.н.), едва ли е оправдана инвестицията в основен ремонт на този задвижващ агрегат (след време най-вероятно ще трябва и основен ремонт на скоростната кутия). Така че инвестиция в други изправен комплект двигател (от 1,6 нагоре), скоростна кутия (въпросните кутии са много по-надеждни), компютър и т.н. може да излезе далеч по рентабилно. За удоволствието от въпросните по-мощни двигатели няма да говоря. Освен това има колеги в тази ситуация, които след смяна с въпросни по-мощни двигатели (над 74 киловата), "забравят" да декларират това и спестяват много голям данък. Казват под секрет, че за около една петилетка инвестицията от въпросната смяна (на двигател, скоростна кутия и т.н.), е изплатена само от спестените много големи данъци...
- niki1_j
- Контакти:
Именно за това казах, че ако ще се сменя, да е с 1,8Т. R32 е супер ама там цифрите стават много сериозни. Докато турбо мотор със скорости може да се намери за под 1000лв. и след една доста добра ревизия, няма да стъпи повече от 2000.
И все пак всеки сам си преценя как да си похарчи паричките и до колко може да се разпростре
И все пак всеки сам си преценя как да си похарчи паричките и до колко може да се разпростре

- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Ако ти гори масло до 2л. на 10,000 км. от финансова гледна точка няма смисъл да ремонтираш двигателя или да го сменяш 

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Двигател, скорости, скоростния лост с жилата, зависи от 1.8Т-то може да се наложи смяна на педали, бензинова помпа, компютър с инсталация,километраж, генерация, полуоски, шенкели с главини и спирачни апарати. Общо взето е това като 100% забравям поне още 5-6 дреболии 

Точно това ми казаха и на мен...не знам защо ми ги давате тея идей като това е един вид да подмена всичките части от колата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”