Колата е Г4 двигателя е 1.6 AKL. От известно време всяка седмица си адаптирам дросела за да си подобря чувствителността на педала на газта. Получава се така, че всеки ден карам различна кола. След адаптация на сутринта, като запаля веднага заковава 800 оборота и педала е супер чувствителен. На втория ден като запаля тръгва от 1000 оборота и КАТО ЧУКНА педала на газта се освестява и пада на нормалните 800-850 оборота. При шофиране педала е загубил от чувствителността си. При подаване на газ първо леко се "ослушва" и после наема. Основно се осеща при маневриране и смяна на предавки. На третия ден като запаля тръгва от 1200 оборота. Като чукна педала на газта си пада на 800-850. При шофиране се усеща още повече замисляне при смяна на предавки и при маневриране даже по някога я угасям защото си мисля, че съм натиснал газта ама колата още не се е усетила.
Следва нова адаптация и така пак до следващия път.
Предполагам, че дросела е за чистене но все пак ми е чудно защо след адаптация 1-2 дена карам перфектна кола и след това се разбутва. Някой друг имал ли е подобен проблем? Карам ежедневно в града, не и давам зор (може и в това да е проблема

защото се е случвало като покарам извънградско да се оправи).