Golf 2 GT 87' набор - Съвет за въздушен филтър.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 GT 87' набор - Съвет за въздушен филтър.

Мнениеот Stojan » Пон 12 ное 2012 22:20

Здравейте! Наближи ми времето да сменям консумативите на голфуто ми. Днес изчетох много теми и материал за конусните спортни филтри и панелните. Разбрах, че водещи са K&N, J&R, а доста след това по качество и турските YED. Някъде казват, че конусните увеличават разхода, мощността и подобряват звука.Другаде ги плюят, че нямат този ефект в/у звука.Честно казано съм доста объркан. Един човек беше дал доста изчерпателно за тези филтри, търсил този звук м/у китайски, J&R и YED. Нямало никакъв ефект нито от 1 от тези. Купил си нова кола по-нататък и пробвал с тези и получил желания звук. Споделя, че звука зависи от мотора. Панелните са в кутия и нямат проблема с този топлия въздух, който гълтат конусните филтри. Кутията предпазва допълнително от боклуци и вкарва студен въздух. Голфа ми е 1.8 двойка с карб. Някъде видех, че на карб желания звук не може да се получи. Другаде гледам карбове с филтри и вадят зверски звук. Сега допитването ми е струва ли си преправянето и купуването на материали и да хвърля 1 камион с пари за конус или да си продължа панелен. Мисля, че панелния е по-рационалния избор, но някак си едно гласче ми вика да си дам парите за конус. :Mr Green Fun
Тази тема е дискутирана много. Има всякакви мнения, но все пак някой ако е изпитал на голф 2 с карб как стоят работите, нека сподели мнение. :)

Последна промяна от Stojan на Сря 14 ное 2012 19:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Търся съвет за въздушен филтър.

Мнениеот IvanMan » Пон 12 ное 2012 22:24

Оправи си заглавието според правилата:
viewtopic.php?f=5&t=352508

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”