как се повдига голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hellbull
Автомобил: Passat B5
Двигател: AEB

как се повдига голф 2

Мнениеот hellbull » Съб 17 ное 2012 16:11

Колеги здравейте.
Намислил съм да си купя голф 2 бензин 1,6 двигателя който е 75 коня. Колата ще ми е втора и ще се ползва за каране из горите и зимният сезон.
От скоро започнах да се заглеждам по голфчетата и гледам че има някои които са доста вдигнати, а на други гумите им още малко ще опрат в калниците.
Интересува ме тези дето са по-високички дали са повдигани по някакъв начин, или просто тези дето са по-ниски са им заминали пружините.
Мерси предварително :)

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Re: как се повдига голф 2

Мнениеот chiki-riki » Съб 17 ное 2012 18:51

Най-ефтиния вариант е ако сложиш пружини от пасат. Но нека по разбиращите колеги да кажат :да:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 17 ное 2012 19:32

Има и по-еФтин...втулки

hellbull

Мнениеот hellbull » Пон 19 ное 2012 20:03

Мерси за отговорите, колеги, значи да не се притеснявам и да е нисък ще успея да го повдигна.
А да попитам, ако сложа пружини от пасат не трябва ли да сменя и амортисьорите с такива от пасат.
От какъв пасат трябва да са пружините 2-ка или 3-ка, а също така има ли значение дали ще са от комби или седан.

Искам да попитам още и тези втулки за който е писал колегата, слагат се някакви други втулки ли.
Никой ли няма да отговори на въпросите ми :)

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 23 ное 2012 0:33

Мисля че ще стане окачване от пасат Б-3 + 15 цолови джанти и високопрофилни гуми.Така направен мисля че ще е достатъчно висок като за кола с предно предаване! :wink:
Можеш да разгледаш тази тема...viewtopic.php?f=11&t=111031&hilit=+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%84,не е съвсем ясно как става повдигането,но все ще стигнеш до изводи! :lol:
Лично аз разреших проблема с повдигането ,с едно старо паджеро,качено на гуми 31-ници :да: mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 23 ное 2012 8:33

Задните амортисьори мисля са еднакви при голф и пасат.Можеш да сложиш Пасатови пружини,отзад на комбито са с 3 навивки в повече в края.Резултата ще е вдигане,колкото позволява амортисьора.Това пък ще повлияе на стабилноста и возията.
За гумите пък можеш да си караш и с 13-ки,доста са по-евтини от другите.

hellbull

Мнениеот hellbull » Пет 23 ное 2012 20:29

Точно за пружини от Пасат комби си мислех, но точно след повдигането и аз очаквам че ще има някакво влошаване на поведението на автомобила при движение в завой. Все пак колата смятам да я карам бавничко и да ми върши работа за зимата и от време на време за разходки из гората.
А отпред пак пружини от пасат комби ли да сложа?

Въпросните втулки за които беше писал един колега по-нагоре тях не можах да разбера с какви трябва да се сменят?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 24 ное 2012 7:43

Предните пружини на седана и комбито са еднакви за разлика от задните.Разлика има в самата твърдост на пружинта при различните модели.Оригинално са обозначени с цветни точки,като тук можеш да намериш тема с таблица за твърдоста им.
Вече дали стават на голфа нямам идея,можеш да идеш в някоя морга и да сравниш.Мисля,че имаше разлика в предните амортисьори.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”