Помощ при покупка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
habib
Автомобил:
Двигател:

Помощ при покупка

Мнениеот habib » Чет 15 ное 2012 22:12

Здравейте, преди малко си харесах едно голфче с 2 врати AEH-AKL-APF мотор 1.6 на външен вид е много добра, вътре също, няма никъде улузено или захабено, първа регистрация 2005г всичко по нея работи.
когато отидох да я видя ( към 17h ) ne е била палена около 10 дена, и за учудване запали от раз, не се чуваха никакви страни шумове по мотора, както работеше отворих капачката за маслото и само подухваше от там, нямаше никакъв мирис или пушек, казанчето на антифриза бе идеално чисто, все едно гледам буркан пълен с мед :) ( са в сравнение на моето рено като погледна вътре е голяма каша ) всичко добре покарах я около 500 метра изсилих я на 3-та и после я забих на 2-ра, нищо не изпищя на умряло :)
единствено забелязах след това като слязох от колата че отзад имаше сив пушек, той не бе голям, и го имаше само когато се форсирва двигателя, пушека бе блудкаво сив, заврях си носа в ауспуха и не се усещаше миризма на масло или гориво, човека вика било от конденз .. ( за сравнение с моето рено, то грам пушек не вади )
маслото не можах да го видя на какво дередже е понеже бе тъмно и ....

та да обобщим, аз съм готвач, не разбирам от коли, искам да е здрава и икономична, карам като баба 80-100, понякога ми се налага да пътувам по над 1000км и да не ме е страх че може да спре на пътя и ... разбрах че разходя е 6-7.5 и около 10 градско, из другите теми споменавате за някакви нитове които се трошили във скоростните кутии. Как мога да разбера за евентуален такъв проблем ?
какво ще кажете и за газово за този мотор ?
как са с раждите в сравнение с ауди а3 ( та какво ви е мението за аудито, и по- точно модела със същия AEH-AKL-APF )

Потребителски аватар
Ivo 1983
Автомобил: Golf 3
Двигател: ADZ 1996

Re: Помощ при покупка

Мнениеот Ivo 1983 » Пет 16 ное 2012 9:32

Според мен, колата гори масло и пушека е точно заради това. Като отвори капачката на маслото, нямаше ли някаква реакция на двигателя, като например колебание в оборотите? Конденз ако е пушека е бял.

habib
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот habib » Пет 16 ное 2012 9:48

не, нямаше никакво колебание на двигателя, нито пушех или мирис, само подухваше

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Пет 16 ное 2012 19:40

Ако пушека изчезва веднага във въздуха е пара.Щом остава във въздуха и изчезва след известно време е масло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”