венто 1,6 абу проблем с датчика за температурата
-
- Автомобил:
- Двигател:
венто 1,6 абу проблем с датчика за температурата
Здравейте колеги нека и аз се вкл имам венто 1,6 абу миналия ден сменях датчика за температурата на тройника при стария датчик перката се вкл на 95 градуса но термостата се отваряше на 76 това е при показанията на таблото,сега с новия датчик перката се вкл на 110 градуса но не сам засичал термостата на колко се отваря а него го проверявам като колата работи на място и барам маркучите.та смених датчика само защото показвше че термостата отваря по рано с 10 градуса по принцип термостата трябва да отваря на 86 градуса така пишеше на самия термостат.датчика който вкл перката първата му степен е на 95 градуса та сега се чудя и новия датчик ли не работи или термостата е развален утре ще проверя и маркучите на колко ми отваря термостата с новия датчик по показанията на таблото и тогава ще пиша пак.Чакам помощ колеги и благодаря предварително.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: венто 1,6 абу проблем с датчика за температурата
Двата датчика вършат различна работа - този на тройника е за компа и таблото, а другия за перката. Първо си замери реалната температура на охл.течност, после си провери таблото дали отчита вярно. При тези 110 дето казваш трябва да ври да си е*е майката
Ако реално ври - термостат, ако не - датчик/табло.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега знам че двата датчика са за различни показания но преди малко проверих маркучите и гледах колко ми показваше на таблото като отвори термостата.на таблото показваше около 80 градуса като започна леко да се затопля маркуча и 86 градуса вече беше напълно отворил а другото интересно е че перката се включи чак на 110 градуса по показанията на таблото а датчика който е за вкл. на перката мисля че първата му степен е на 95 градуса та въпроса ми е мойе ли да има разлика толкова в температурата която измерва датчика които показва на таблото и този който включва перката все пак единия се намира на тройника а другият е на самия радиатор.чакам съвети колеги помагайте.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Съвета ти е даден колега - освен ако не ни посещават и гледачки в форума
Докато не замериш реалната температура и сравниш със таблото, тук ще си гадаем 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ако се вкл на компютър да ли ще покаже реалната температура или и там данните ще са от датчика.ако не ще търся да замеря температурата с термометър.на казанчето ли да меря температурата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
niko81 написа:ако се вкл на компютър да ли ще покаже реалната температура или и там данните ще са от датчика.
И там данните ще са от датчика, но... от другия датчик

Този, който ти показва температурата на таблото няма нищо общо с този, който чете компютъра на колата, освен, че са в един общ корпус.
Закачаш на диагностика и гледаш.
Ако диагностиката и таблото показват еднакво (+/- 2-3*) значи датчика за перките е дал фира.
Ако показанието е съвсем пък друго - почваш да се притесняваш и сменяш тогава

-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси колега утре ще я закача и ше видя кокво ще покаже
-
- Автомобил:
- Двигател:
днес вкл колата компютър и показанията на таблото с тези на комп. съвпадаха значи работи и датчика и стрелката на таблото и термостата отваря на 86 градуса колкото си и показва,но перката вкл на 105 градуса и изкл на 95.а датчика който е за вкл на перката си спомням че 1 степен е на 95 вкл и 90 изкл. но по интересно ми стана от това че мисля че си върти на 1 степен не е 2.понеже сам я виждал на 2 степен и там оборотите бяха повече.сега ще пробвам да сменя датчика за перката да видим какво ще стане.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
niko81 написа:... да сменя датчика за перката...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”