Въпрос за махане на пластмасови нитоподбни щипки на Golf 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DrugiaBliznak
Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
Двигател: 450bhp

Въпрос за махане на пластмасови нитоподбни щипки на Golf 3

Мнениеот DrugiaBliznak » Вто 27 ное 2012 19:54

От върешната страна на калниците на ГОлф 3,къде се захваща с 4 пластмасови щипкоподобни пластмасови нитове е клеясало и не знам как се махат ? В един магазин ми казаха да напръскам с WD-40 за ръждата и да ги махам с клещи,но имало специален инструмент за това.Някой да сподели опит как се махат и без този инструмент,защото трябва да сменя вежди на единия калник ,а тея са клеясали.За ето тези става въпрос :

Изображение

И да питам как точно се наричат и къде се купуват нови ?
Благодаря

Потребителски аватар
MrJackson
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за махане на пластмасови нитоподбни щипки на Golf 3

Мнениеот MrJackson » Сря 28 ное 2012 16:51

Това са обикновени алуминиеви нитове ама черни. Махал съм ги, просто ги сечеш с нещо и ги избиваш. При мен с една заострена права отвертка стана номера. После в най- близката железария за нови и си готов. Аз купувах от магазин за крепежни елементи и имаха същата широчина, но не бяха черни а нормалните лъскави. Ако ти пречи ги търни малко с водна шкурка и ги пръсни с черен спрей и ще станат 1 към 1. Само внимавай какви нитове купуваш, че ми дадоха първия път за пневматична нитачка и аз като не знам че имат разлика сгънах 2 ръчни нитачки докато разбера :mrgreen:

Потребителски аватар
chu61
Автомобил: TDI GTI
Двигател: AFN 96

Re: Въпрос за махане на пластмасови нитоподбни щипки на Golf 3

Мнениеот chu61 » Сря 28 ное 2012 17:52

Това са нитове, разпробивай ги с дрелката и свредло 4-5мм, за да не одраскаш веждата или рзшириш дупката. В представителствата се продават оригинални черни нитове струват 50ст.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”