Едва днес разбрах че не ми работят ел. стъклата на задните врати... Та проблема е следния - когато натисна бутона дали от вратата на шофьора или на самата задна врата само се чува едно "цък" откъм съответната врата и това е. Според мен отива напрежение до моторчето щом се чува нещо. И при двете врати ефекта е един и същ.На предните врати всичко си работи идеално. Играх си с бутона за защита от деца пак нищо. Все още не съм разглобявал вратите да погледна дали има нещо видимо с просто око. Всеки съвет ще ми е от помощ защото нямам идея от къде да започна с тестовете и евентуален ремонт.
Благодаря ви предварително
Голф 4 1.6 проблем с ел. стъклата на задните врати (решен)
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Голф 4 1.6 проблем с ел. стъклата на задните врати (решен)
Последна промяна от Jovany на Нед 02 дек 2012 0:03, променено общо 1 път.
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голф 4 1.6 проблем с ел. стъклата на задните врати
Никой ли няма идея за моя проблем 

Използвай търсачката
Пълна е с тези прословути ел.стъкла на Г4 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен,може да е активирана защитата за деца!
Някога работили ли са иначе?
Някога работили ли са иначе?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
При активирана защита от фарфалаци стъклата си работят,но само отпред могат да се управляват. Чува се "цък",понеже моторчетата си работят.Проблема е в самия механизъм. Най-вероятно е запецнал някъде,като това "някъде" е най-вероятно главната ролка,която има навика под напън да се разцепва(буквално) от опъна на жилото 

- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Е пък и двете да се прецакат по едно и също време? 

- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От скоро имам колата и никога не съм ги виждал да работят. Едва преди 2 дена разбрах че не работят. Както съм писал по горе си играх с бутона за защита но нищо. Сега в събота като се освободя ще разглобявам да погледна дали нещо не е блокирало от продължителното им неизползване.
В търсачката не намерих отговор точно на този въпрос за това пуснах темата...
В търсачката не намерих отговор точно на този въпрос за това пуснах темата...
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Първо изпробвай и с ключа на шофиорската врата.Заключи и задръж ключа.После отключи и пак задръж!Ако имаш комфорт модул може да ги смъкне или вдигне!А задните врати отварят ли се отвътре,при отключена кола?
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да отварят се не са блокирани...
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имах същия проблем, но само с едната врата. По едно време без да съм правил нищо по вратата прозореца започна да се сваля. Накрая установих, че като се затвори няколко пъти по-силно и нещата се оправят. Явно нещо не дава контакт много добре. Не ти пречи да опиташ. Ще стискам палци 

- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Точно поради тази причина когато се купува кола се пробват всички копчелъци.Моята когато я купувах задно ляво не се отваряше.Започнах да пробвам точно когато казах на джамбазина, че колата ми харесва и ще я купя, но ако намеря нещо което не работи да го отстрани.Когато ми докара колата в понеделник , понеже я купих в събота имах сменен механизъм за задното стъкло , допълнен фреон , сменени крушки на къси,една на мигача и една на стопа.Общо разходи около 100-тина лева.Ти си направил грешката ,че не си ги погледнал тези неща.
Иначе по темата , при мен се оказало механизъм.Не знам колко струват ама си е бая играчка после със събирането.Самия механизъм е един Х-образен

Иначе по темата , при мен се оказало механизъм.Не знам колко струват ама си е бая играчка после със събирането.Самия механизъм е един Х-образен

- Terranova
- Автомобил: VW Golf VI
- Двигател: CHGA 2009
Здравей колега, имах същия проблем като твоя, само че на задна дясна врата. Чуваше се цъкане, но стъклото не мърдаше. Реших да се заема един ден и махнах кората на вратата, поразгледах буксата и електромоторчето ... понатиснах го малко по душманската и след тва пробвах стъклото и ... воалла смъкна се и от тогава си работи безпроблемно ... явно от продължителното неизползване в автокъщата клеясва нещо механизма .. не знам и аз, но факт е, че в момента се сваля и от 2-те копчета (предно и задно) и чрез ключа (комфорт модула). Поздрави и успех!!!
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Terranova написа:Здравей колега, имах същия проблем като твоя, само че на задна дясна врата. Чуваше се цъкане, но стъклото не мърдаше. Реших да се заема един ден и махнах кората на вратата, поразгледах буксата и електромоторчето ... понатиснах го малко по душманската и след тва пробвах стъклото и ... воалла смъкна се и от тогава си работи безпроблемно ... явно от продължителното неизползване в автокъщата клеясва нещо механизма .. не знам и аз, но факт е, че в момента се сваля и от 2-те копчета (предно и задно) и чрез ключа (комфорт модула). Поздрави и успех!!!
Аз си мисля да приложа същата процедура, поне на първо време. Колата съм я взел от приятел който има малко дете и кой знае от кога не са ползвани ел. стъклата. И е напълно възможно да са залепнали някъде. Обадих му се и той не помни даже от кога не ги е ползвал.
Та утре ще се заема ще пробвам всичко което е написано по темата и ще докладвам

- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте и благодаря за съветите които ми дадохте
. Проблема е решен. Ето как: Свалих кората на вратата след което моторчето лъсна пред мен. Свалих го от вратата без да разкачам кабелите цъкам бутона работи идеално. След това на ръка предвижих стъклото надолу и после нагоре. Слагам всички части на местата им и Еврика всичко си работи като ново 

- radko86
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL ARL
Re: Голф 4 1.6 проблем с ел. стъклата на задните врати (решен)
Браво колега лесно си го оправил
И аз като не съм ги ползвал доста време и моите не искат понякога но като поразцъкам копчето и се оправят 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”