Здравейте колеги ! Моята история е следната :
През лятото на 2011г. станах собственик на VW GOLF III 1.6 75к.с карам го вече 2 години и искам да кажа,че оснатах изумен от способностите на тази кола !За мой огромен късмет голфа се оказа доста запазен като мотор,ходова част и външен вид (ще кача снимки !),но в крайна сметка 75к.с вече не ме задоволяват (горещо препоръчвам този мотор за 1-ва кола уникално вървене за 75к.с !!!)Та въпроса ми е следния:
Тази зима реших,че искам по-голяма мощ следователно се колебая между 1.6 GT-101к.с и 1.9 TDI -110к.с дайте съвет кое ще е по-добрия избор говоря за (разод,вървене,издържливост и т.н) клоня повече към бензин понеже го карам до наскоро се запознах с факта,че само на дизел може да се сложи (Power BOX) и това внезапно ме разколеба.Ще бъда много благодарен на колегите които дават одговори ! Да одбележа,че ако не ме плашеха толкова с разод и постоянни сервизи бих си взел по-голям двигател от сорта на 2.0 (бензин) и 1.9 -130к.с (дизел)
Съвет при избирането на автомобил !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет при избирането на автомобил !!!
Според мен си вземи дизелака ... по-малко ще ти гори, а върви повече. Вярно данъка е по-голям, но повече ще бяга
А това power box-a е голяма тъпотия ... по-добре си му сложи чип.

А това power box-a е голяма тъпотия ... по-добре си му сложи чип.
- yordan1-2
- Автомобил:
- Двигател:
2000gt 115кончета
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благорадя за одзивите,ще бъда благодарен и на други голеги които дават мнения ( по обстойно ако е възможно) имам въпрос за 1.9 ТДИ 110к.с наскоро един авер си го взе и се опаква доста казва,че не спирала да му прави чакмаци и бил чул ,че 1.9 ТДИ на голф не били читави.Ще се радвам някой с този двигател да даде коментар.Благодаря !
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Точно 1.9TDI са най-големите кучета от VAG групата и най-безпроблемни.
1.6i 101к.с. са само загуба на средства.
1.9tdi 90 или 110к.с. са изключително здрави при правилна поддръжка. Големия мотор (AFN) е с VNT(променлива геометрия) и е доста приятен за каране(макар че на мен лично откъм вървеж не ми допада)
Най-добрия вариант за бензинов двигател е 2.0 115 или 150 коня. Разликата от 14к.с. между 1.6 и 2.0 може да ти се струва малка,но е в голяма полза за по-големия двигател.
Съветвам те тези Power боклуци да си ги избиеш от главата,защото те дефакто лъжат ECU-то. Няма нищо общо с качествен ремап,където риска да строшиш нещо е малък. Макар че ефекта от чип на 1.6 е около 7-8 коня (имаше и графики някъде,но не ми се рови),докато при дизела е покъртителен. За 2000куб. двигатели не мога да кажа как е положението.
1.6i 101к.с. са само загуба на средства.
1.9tdi 90 или 110к.с. са изключително здрави при правилна поддръжка. Големия мотор (AFN) е с VNT(променлива геометрия) и е доста приятен за каране(макар че на мен лично откъм вървеж не ми допада)
Най-добрия вариант за бензинов двигател е 2.0 115 или 150 коня. Разликата от 14к.с. между 1.6 и 2.0 може да ти се струва малка,но е в голяма полза за по-големия двигател.
Съветвам те тези Power боклуци да си ги избиеш от главата,защото те дефакто лъжат ECU-то. Няма нищо общо с качествен ремап,където риска да строшиш нещо е малък. Макар че ефекта от чип на 1.6 е около 7-8 коня (имаше и графики някъде,но не ми се рови),докато при дизела е покъртителен. За 2000куб. двигатели не мога да кажа как е положението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Остава вечната дилема бензин или дизел 2.0 -115к.с (бензин) и 1.9-110к.с (дизел).Чесно да си призная не съм достатъчно опитен за 150-ката бензина понеже ми е тежък кръка а там си е опасно.Днес цял ден се рових из различни сайтове и реших,че ще е или 115-ка бензина или 110 дизела.Единствения проблем е кое от двете да избера колкото и глупаво да звучи.А веднъж взема ли си кола да трагна да продавам и да си зимам другата .. няма да стане .. надявам се някой да ми помогне да разреша дилемата която ме гони.
П.С-Колата която си взема предимно ще я гоня, но този бензин ме плаши с разхода,понеже рядко излизам извън града кое би било по-одачен вариант колеги ?Като поддръжка,издържливост,разрод и т.н
П.С-Колата която си взема предимно ще я гоня, но този бензин ме плаши с разхода,понеже рядко излизам извън града кое би било по-одачен вариант колеги ?Като поддръжка,издържливост,разрод и т.н
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Защо не помолиш някой колега от форума ако не да покараш, то поне да се повозиш на 115 коня бензин и 110 дизел? Така поне все пак ще останеш с някакви преки впечатления. Разходът го мисли после, първо виж коя ще ти допадне повече 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Силно се надявах на това,но немога да намеря раздел Бургас някъде из форума ..
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”