Goff 3 GTI 93г. Проблем с осветлението на таблото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Goff 3 GTI 93г. Проблем с осветлението на таблото

Мнениеот hunters » Чет 13 дек 2012 15:11

Здравейте, имам проблем с осветлението на таблото. И искам да попитам някой имал ли е подобен проблем и дали се е справил с него. Проблема е следния, когато цъкна габарити не винаги ми светва осветлението на таблото. Друг път цъкам габарити светва си цъкам фарове гасне осветлението. Друг път цъкам си габарити фарове свети си осветлението и както карам по някой време изключва. Като върна ключа да изключа светлените и ги пусна, пак светва и след време пак гасне. Днес свалих и разглобих ключа. Понеже предположих, че някъде не прави контакт или отпада веригата. Но вътре видимо няма поражения. Не знам да не се е прецакала платката защото не ми свети и информационното осветление на самия ключ. А когато мерих крушката ми показа че е здрава. Мерих и светодиодите и те са здрави а от всичките като сложа ключа светва само този за габарити едно като чертичка. Дето се казва най е лесно да купя един ключ. Ама ако не е от него само пари да давам и за това реших да пиша тук ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Re: Goff 3 GTI 93г. Проблем с осветлението на таблото

Мнениеот megatone » Чет 13 дек 2012 21:49

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hunters » Съб 15 дек 2012 12:07

Благодаря колега, вчера ходих до магазин купих аналога http://www.irf.com/product-info/datashe ... 305pbf.pdf
Смених го но уви не е от него. Реших твърдо да меря, на место разглобих ключа. Предварително от интернет свалих даташейт на грозния атмелски интиграл. Проследих пътеките мерих и установих кое е + кое - кое вход изход и тн. Не ми оставаше друго освен на отворен ключ да меря и да видя какво къде подава и къде какво напрежение излиза. Първоначално всичко светва навсякъде напреженията си излизат. На изхода на интеграла (8ми крак) има 21 волта и всичко е ок. Но в даден момент на същия изход ми отпада на 1.5 волта и всичко гасне а на платката продължава да има 12в. захранване. Което за мен значи че интеграла е прецакан. Щом във даден момент сгъва. Тоест интеграла като не подаде нужното на транзистора той няма как да захрани осветлението. Ето и въпросната схема, отговаря проследил съм я. Само на схемата има допълнения което е нормално понеже има и други свето диоди. Просто при мен болката е по-голяма и ще търся друг ключ. http://www.atmel.com/images/doc4770.pdf

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hunters » Вто 01 яну 2013 14:19

Здравейте колеги, за да не отварям нова тема ще си пиша пак тук. Появи ми се много грозен проблем с паленето. Когато тръгна да паля за първи път през деня и върти и не пали. Връщам ключа и пак наново върти и се опитва да запали и чак на 3-ти път пали. После като си запали и я изгася пали от първия път. Като карам няма проблем колата си има мощност двигателя работи добре не прекъсва не придърпва. Нарочно съм я изцеждал на 1-2-3-4 до към 5000 оборота и няма проблем върви си. Но на следващия ден пак въртя и от 3-ти път пали. Помпата като дам на контакт се чува, мотора е 2Е 115кс.GTI. Акумулатора мерих 12,37 волта като запали 14,57 значи си зарежда. Къде може да е проблема?

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Сря 02 яну 2013 9:10

Клеморед? (контактната част под ключа)

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hunters » Сря 02 яну 2013 18:17

Май ще ходим на сервиз :(

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Сря 02 яну 2013 19:11

Като завъртиш и не пали, пускаш ключа да се върне в положение на контакт, лампите по таблото светят ли? Ако не, значи е клеморед. Има сравнително лесен начин за смяна и не е скъп.

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hunters » Сря 02 яну 2013 19:20

Лампите имаш в предвид на масло за акумулатор нали. Ако е така мисля, че си светят даже ми направи впечатление че след 2-3 опит да въртя почва да ми мига лампата за маслото съответно като си запали си угасва.

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Сря 02 яну 2013 19:37

Ами все ми се струва, че е клемореда. А ако само дадеш на контакт и я забуташ или пуснеш по наклон пали ли?

Потребителски аватар
hunters
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hunters » Сря 02 яну 2013 19:49

Е не съм го пробвал това с бутането. Сега я пробвах и пак от третия път и лампите си светят като върна на контакт. А каква е логиката с клемореда аз мисля че може да не и ходи гориво както трябва.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”