Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?

Мнениеот ALiGaToR » Нед 27 ное 2011 15:22

Може би това е поредната тема в която питам по въпроси за разхода на гориво.
До скоро разхода ми беше изключително голям но се оказа че имам проблем с километража и той отчиташе по-малко километри.
Сега е вече оправен и разхода който засякох за около 1000 километра които са навъртяни в съотношение 40% градско и 60% извънградско.
Та какво засякох. За 1390 км съм изгорил 155 литра газ. Това излиза като разход 11.15л/100км.
Сега в задачката се пита. Нормален ли е този разход за Golf 2 1.6 75 коня карбуратор. Като се има в предвид градското каране не е в най-голямото задръстване и скоростите се превключват на 2000 - 2500 оборота. В повечето случаи карам с 50км/ч на 4-та. Старая се колкото се може по-плавно да ускорявам и изключвам от скорост като видя от далече че светофара е червен. Извън градското ми каране е в интервала 70-90км/ч. Не изпреварвам много защото и колата и е много трудно да изпревари бързо някой който се движи с 65-70км/ч. Просто доускорението от 60км/ч до 90-100км/ч дори на трета се случва изключително бавно. Затова не поемам излишни рискове да изпреварвам. mhihi

Та прочетох всичките теми за разход на газ и си правя извода, че разхода ми не е никак добър при положение, че на колегите които им дава такъв среден разход карат извън града със скорости от рода на 120-140 и карат нещо от калибъра на Golf с 1.8 мотор или Passat.
А според баща ми 11л/100км смесен разход са напълно нормални за Golf-а и като цяло кола от нейния калибър.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Нормален ли е разхода ми ?

Мнениеот snupeca » Нед 27 ное 2011 15:47

Разхода колега, е най-относителното нещо, след прищявките на жена в цикъл.. mhihi
Та по темата - разхода зависи най-малкото от: Състояние на мотор, центровка, път - равно, стръмно итн, температура - зима, лято, качество на горивото, номера на обувката с който караш mhihi - 2000об. но знаеш че за постигането им пак зависи предавка/натискане на педала. Състояние на изпарителя - мембрани итн, мога да си драскам до утре по обед :mrgreen:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 27 ное 2011 15:48

За мен не е нормален. Карбуратора не е най-икономичния, в смисъл както и да го караш разлика малка ще се получи. Разход от 10-11л в града е нормален, навън до 100-110 някъде трябва да е под 7л/100.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Нед 27 ное 2011 17:55

Наистина много зависи от карането но смятам, че съм обяснил как точно карам. А за това дали е зима или лято, ще поясня че става въпрос за последните 2 месеца.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 27 ное 2011 18:04

А на бензин какъв е разхода?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 27 ное 2011 18:06

ALiGaToR написа:Може би това е поредната тема в която питам по въпроси за разхода на гориво.
До скоро разхода ми беше изключително голям но се оказа че имам проблем с километража и той отчиташе по-малко километри.
Сега е вече оправен и разхода който засякох за около 1000 километра които са навъртяни в съотношение 40% градско и 60% извънградско.
Та какво засякох. За 1390 км съм изгорил 155 литра газ. Това излиза като разход 11.15л/100км.
Сега в задачката се пита. Нормален ли е този разход за Golf 2 1.6 75 коня карбуратор. Като се има в предвид градското каране не е в най-голямото задръстване и скоростите се превключват на 2000 - 2500 оборота. В повечето случаи карам с 50км/ч на 4-та. Старая се колкото се може по-плавно да ускорявам и изключвам от скорост като видя от далече че светофара е червен. Извън градското ми каране е в интервала 70-90км/ч. Не изпреварвам много защото и колата и е много трудно да изпревари бързо някой който се движи с 65-70км/ч. Просто доускорението от 60км/ч до 90-100км/ч дори на трета се случва изключително бавно. Затова не поемам излишни рискове да изпреварвам. mhihi

Та прочетох всичките теми за разход на газ и си правя извода, че разхода ми не е никак добър при положение, че на колегите които им дава такъв среден разход карат извън града със скорости от рода на 120-140 и карат нещо от калибъра на Golf с 1.8 мотор или Passat.
А според баща ми 11л/100км смесен разход са напълно нормални за Golf-а и като цяло кола от нейния калибър.

Съветвам те да си настроиш газовата колата да върви прилично, а не скопено, както явно е в момента. За справка карам същата кола с двигател с подобни х-ки на твоят. Такива проблеми с ускорение/доускорение не съм имал, освен в случаите, когато си беше наистина скопена. Представям си доускорението ти на 4-та и 5-та предавка, щом на 3та хич го нЕма.
А разходът е много относително нещо, зависещо от 1000 неща. От извънградско до извънградско има огромна разлика. Като пътувам до Търново си засичам разхода и горе-долу е 10/100 като не я жаля и не пестя гориво. На друг, доста по-равен участък същото каране ми дава 8-9/100 разход :beer Така че пак казвам - относително е много, така с 1000 км минати еди си колко процента извън и еди си колко в града не е особено показателно за разхода на колата.
Разход от 10-11л в града е нормален, навън до 100-110 някъде трябва да е под 7л/100.

Не че нещо, ама ти познаваш ли някой с кола 1.6 или 1.8, на който да му гори под 7 газ при 100-110км/ч каране. Аз освен агент_ковалски друг такъв не знам mhihi

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 27 ное 2011 18:27

Колегите са прави но по добре я регулираи дати гори като на бензин всмисал дане е скопена и така си я караи :talk: Всички горят по редица причини :D нему мисли много :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 27 ное 2011 18:41

stefan4o написа:
Разход от 10-11л в града е нормален, навън до 100-110 някъде трябва да е под 7л/100.

Не че нещо, ама ти познаваш ли някой с кола 1.6 или 1.8, на който да му гори под 7 газ при 100-110км/ч каране. Аз освен агент_ковалски друг такъв не знам mhihi

:mrgreen: Моя Голф 2 1,8 90кс навремето. Гореше както съм написал и то при доста по-здраво каране в града. Вероятно 1,6 ще гори леко повече :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 1.6 75-Нормален ли е разхода ми ?

Мнениеот agent_kowalski » Нед 27 ное 2011 21:17

при определени условия равни за два двигателя и на еднакви купета се случва по-големия да гори наравно или по-малко от по-малкия,но само при извънградско.за граско до сега не съм наблюдавал това явление,то си е и доста логично.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пон 28 ное 2011 1:33

имаш впредвид,че като я караш бавно за да ти гори по-малко колата като няма необходимите обороти (сила) тогава хем не върви хем се мъчи хем гори по-вече .Поне аз така знам и съм тествал на моя Г2 1,6ТД.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 28 ное 2011 9:06

не точно,ако вземеш един голф 3 примерно 1.6 и 2.0 и ги караш примерно със 140-150 би трябвало ,тоя 2.0 да даде по-малко.ако ги караш примерно 90 би трябвало 1.6 да даде по-малко.в града 1.6 дава по-малко първо защото не се развиват гоелми скорости и силата му стига за купето,второ на празен ход гори по-малко.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 28 ное 2011 10:08

Голям ми се струва този разход, как е на вървене колата? На колко км и какъв ти е изпарителя?
И малко спам.
Слушам ги тези приказки за малък и голям двигател, та рекох да питам видните специалисти:
Вземаме 2 Пасата Б3, единият 1,6, а другия - Вр - 6. Такива точно съм карал по еднакъв маршрут и имам наблюдения.
На дълго шестицата гори повече. Като започваме да намаляваме кубатурата на втората машина, при кои двигатели ще се изравни разхода и оттам ще почне да пада на по-големия?
Преди години мой познат имаше Вектра А 1.3 карбуратор, на дълго гореше значително по-малко от 1.8 и 2.0. Що ли не вдигаше разхода...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 28 ное 2011 11:45

понеже визираш мен имам наблюдения за голф с 1.6 и 2.0 двигател.vr6 нито съм карал нито знам колко харчи.
разликата идва при по-високи скорости където малкия двигател почва да се мъчи.при 100кмч ще гори по-малко това е ясно.
спецялно за голфа на 120 1.6 гори 7.6 ,2.0 гори 8 ..нагоре вече се разменят.до 160кмч .които може 1.6 нагоре вече 2.0 ясно че почва да гори много,но 1.6 не може да вдигне толкова така или иначе там не ни интересува какво става.

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Пон 28 ное 2011 15:38

Ами там е проблема че за този разход вървежа и трябва да е на ниво и като подадеш газ на която и да е скорост трябва да може да реагира . Но уви нищо такова не става.
Пробвал съм със каква ли не настройка но никакво сериозно подобрение не се усеща.
Нарочно съм си сложил като бленда на въздуховода с който мога лесно да коригирам колко въздух да влиза.
Та празния оборот когато е топла съм го нагласил малко под 1000 оборота като направих така че да няма пукания в ауспуха на тихи обороти. Това нагласяне съм го направил от врътката на изпарителя. Врътка имам и на маркуча който отива към плочката с който регулирам максимално колко газ да минава. Един вид колкото е отпуснато от там толкова повече гори и респективно и тръгва да върви, но едното за сметка на другото. Та отдавна не е пипано там.
Имам съмнения че колата няма компресия и затова се получава този разход. Не съм намерил още някой с манометър че да си я замеря, но имам наблюдение че по равното що годе върви и когато започне да се катери по баира и се затормозява. Пресен пример давам. По магистралата от Варна за Приселци която почва от Аспарухов мост. По правата която е след моста карам със 100км/ч. И по баира с настъпана до край газ на 5-та повече от 90 не понечи да вдигне. И в момента когато излязох от баира на правата преди края на магистралата започна да ускорява. Но тогава когато излезе на равното. В колата бяхме 2 ма човека и 50кг багаж.

Та споменах за тази бленда за ограничаване на въздуха. Колкото и да го ограничавам вървежа се променя само в оборотите до 2500-3000 но и разхода естествено се покачва. От там натаък буквално я няма никаква. И за да има този ефект който написах въздуха трябва да го огранича наистина много. Което пък от своя страна се компенсира от засмукване на повече газ от плочката.
Проблема е че този разход е минималния който може да върви колата и по-надолу няма начин да се свали. Единствения начин е да падне по-долу е когато се возиш сам. И естествено ако има още хора или товар тогава и вървежа спада и разхода се вдига.

Потребителски аватар
demooo74
Автомобил: vw golf 4 TDI
Двигател: ALH 2000

Мнениеот demooo74 » Пон 28 ное 2011 17:02

Да се присъединя и аз ! Струва ми се че колегата може да търси по -нисък разход! Как -някой майстор ще каже може би газаджия или центровка запалване. Имам голф 2 1.8 90кс ,тази година до морето ми даде невероятните за мен досега 8.6л. /100км!! Предишната ми кола -опел кадет (от по-старите) 1.3 при същия пробег по малко от 9.5/100км не съм успял да го сваля надолу! :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”