До скоро разхода ми беше изключително голям но се оказа че имам проблем с километража и той отчиташе по-малко километри.
Сега е вече оправен и разхода който засякох за около 1000 километра които са навъртяни в съотношение 40% градско и 60% извънградско.
Та какво засякох. За 1390 км съм изгорил 155 литра газ. Това излиза като разход 11.15л/100км.
Сега в задачката се пита. Нормален ли е този разход за Golf 2 1.6 75 коня карбуратор. Като се има в предвид градското каране не е в най-голямото задръстване и скоростите се превключват на 2000 - 2500 оборота. В повечето случаи карам с 50км/ч на 4-та. Старая се колкото се може по-плавно да ускорявам и изключвам от скорост като видя от далече че светофара е червен. Извън градското ми каране е в интервала 70-90км/ч. Не изпреварвам много защото и колата и е много трудно да изпревари бързо някой който се движи с 65-70км/ч. Просто доускорението от 60км/ч до 90-100км/ч дори на трета се случва изключително бавно. Затова не поемам излишни рискове да изпреварвам.

Та прочетох всичките теми за разход на газ и си правя извода, че разхода ми не е никак добър при положение, че на колегите които им дава такъв среден разход карат извън града със скорости от рода на 120-140 и карат нещо от калибъра на Golf с 1.8 мотор или Passat.
А според баща ми 11л/100км смесен разход са напълно нормални за Golf-а и като цяло кола от нейния калибър.