търся схема на централно заключване за г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
neiki4a
Автомобил: polo 6n1
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

търся схема на централно заключване за г3

Мнениеот neiki4a » Вто 06 май 2008 13:31

търся схема за централното заключване с компресор на голф 3

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: търся схема на централно заключване за г3

Мнениеот Ясер » Вто 06 май 2008 19:46

neiki4a написа:търся схема за централното заключване с компресор на голф 3

Какво по-точно те интересува?

Ако става дума за това, на кои кабели се подават електрически импулси за да заключва или отключва то:
- в шофьорската колонка, там където излизат кабелите към шоф. врата има няколко букси и на една от тях има 4-5 кабела, но 2 от тях за съседни и са СИВ и ЗЕЛЕН. Като подадеш + (12в.) на единия заключва, а на другия отключва. Мисля, че беше СИВ - заключване и ЗЕЛЕН - отключване.

Успех.

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Вто 06 май 2008 20:02

зеления не е ли общия който идва от компресора???

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Вто 06 май 2008 20:14

А какво трябва да означава "общия"

Но все пак сподели както точно те вълнува. Вързване на управление на централното към модул с дистанционно или аларма или имаш някакъв друг проблем?

Потребителски аватар
neiki4a
Контакти:

Мнениеот neiki4a » Вто 06 май 2008 20:45

вързване на аларма ме интересува ,на мястото на старата вързвам нова на схемата за свързване на алармата е дадено че се прекъсва един кабел който идва от компресора към машинката ,видях че зеления кадел е този който е прекъснат затова си помислих че е точно този кадел който наричам общ защото и в схемата за вързване на алармата го наричат по същия начин

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Сря 07 май 2008 17:58

Здрасти колега
За свръзване на алармата за Голф 3 се прави точно както ти е описал по горе колегата СИВ И ЗЕЛЕН при този модел помпа НЯМА общ кабел на Сивият + заключва и на Зеленият + отключва и си готов БЕЗ да прекасваш никакви кабели

Успех :)

Потребителски аватар
Ясер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ясер » Сря 07 май 2008 23:06

И още нещо много важно - ако имаш ОРИГИНАЛНИ ел. стъкла, то като подадеш дълъг импулс при заключване и стъклата ще се затворят ;)

Пък някой ден ще почерпиш :beer

emocd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emocd » Пон 26 юли 2010 10:14

Здравейте, искам и аз да питам нещо.И аз имам проблем с централното на голф 3 93 г.Не ми работи централното, интересното е че по някога работи обикновенно при по-хладно време. Проблема го останових че е във вакуум помпата. До нея стигат сигналите за отключване и заключване - по сивия и зеления кабел. Пък и пробвах с друга вакуум помпа на приятел и с нея работи. Та аз искам да си оправя моята помпа отварях я няколко пъти и като натискам ръчно релетата вътре в нея моторчето си върти и в двете посоки. Освен това проверих за калпави спойки всичко е ок. Не съм мерил диоди, транзистори и т.н. Въпроса ми е някой може ли да ми даде схема на централното или само на вакуум помпата - кой пин за какво е че влизат доста кабели към помпата. Всяка информация ще ми е полезна (особенно ако намеря схемата на самата помпа - помпата е марка VDO).Лошото е че не мога да си играя много с нея- защото аз съм в софия пък колата е при брат ми на село и като се прибера искам да се пробвам да отстраня проблема. Иначе лесно мога да си купя нова. Благодаря предварително за всеки отговор.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 26 юли 2010 11:13

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Вто 27 юли 2010 13:42

emocd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emocd » Пет 30 юли 2010 10:08

Благодаря bobocamaro , swifter благодаря за линковете темите съм ги чел. Малко ми е неясна тая ел схема, въпреки че постоянно работя с ел. схеми и документации. По принцип авто схемите са малко странни за мен , но като я разгледам по=подробно ще ми стане ясно. Но на прув поглед в тая схема само се вижда кой кабел на кой пин в клемореда отива , а не са дадени клучета , контакти на релета и т.н. Според мен е доста непълна.
Както и да е някой има ли идея каде има някакви схеми на самите вакуум помпи, че моя проблем е точно в нея и е електрически.

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Автомобил: VW Golf
Двигател: AGU 1998
Контакти:

Мнениеот GeorgiPopov » Съб 14 яну 2012 18:45

Здравейте колеги!
За да не започвам нова подобна тема, реших да ползвам тази на колегата. И аз съм се засилил да слагам аларма на новата придобивка, но имах проблем с откриването на кабелите за централното. Ползвах едно кабелче с крушка за пробна лампя, сложих единия край на маса и с другия почнах да проверявам един след друг кабелите, като отключвах и заключвах на всеки кабел, за да видя кога ще има плюсов сигнал, но така и не го намерих, реших че може би централното се контролира по минус и закачих едното кабелче на пробната лампа на + са на акомулатора и по същата тактика, в един момент предните прозорци паднаха до долу, на следващия кабел се вдигнаха до горе...но централното не се повлия. Дуг е въпроса, че с ключа централното работи само на пасажерската врата...дали пък при нея не трябва да търся кабелите които да вържа към алармата? scare

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Съб 14 яну 2012 23:33

spaikur
Автомобил: VW Passat Golf mk4
Двигател: 1.9 AFN 98 1.8t AGU 99

Мнениеот spaikur » Пет 14 дек 2012 18:52

:bowdown :bowdown :bowdown