Проблемче с Г3 1.4ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблемче с Г3 1.4ABD

Мнениеот doko » Пон 29 яну 2007 3:09

От извесно време забелязвм че на колата и има нещо, вече за трети път ми се случва влизам в изнанагорно, на 2ра давам газ, газ колата не реагира нито набира, нито спира - подаржа в продалжение на 4-5 секунди 20тина километра в 4ас и тогава тръгва. :shock . Реших да я изрежа да видя какво ще стане и пак ме изненада, като я взех колата я пробвах на 1-ва 55 км/ч, на 2-ра 95 и повече не може, сега на 1-ва 40 на 2-ра 80 и все едно свършва бензина просто спира да върви и увиба скороста ;) Ориентирал съм се към запушен катализатор или бензинов филтър, който не съм сменял. Дали съм на прав път :dontknow:

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 29 яну 2007 5:42

Може и възд. филтър.......
Случайно да не си и на газ?

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблемче с Г3 1.4ABD

Мнениеот buFka » Пон 29 яну 2007 7:04

dokogolf написа:От извесно време забелязвм че на колата и има нещо, вече за трети път ми се случва влизам в изнанагорно, на 2ра давам газ, газ колата не реагира нито набира, нито спира - подаржа в продалжение на 4-5 секунди 20тина километра в 4ас и тогава тръгва. :shock . Реших да я изрежа да видя какво ще стане и пак ме изненада, като я взех колата я пробвах на 1-ва 55 км/ч, на 2-ра 95 и повече не може, сега на 1-ва 40 на 2-ра 80 и все едно свършва бензина просто спира да върви и увиба скороста ;) Ориентирал съм се към запушен катализатор или бензинов филтър, който не съм сменял. Дали съм на прав път :dontknow:

Абе що имам някви спомени, че на 1-ва максималната скорост беше 44 км/ч....а на 2-ра си е точно 80. Може и да бъркам обаче. Погледни в книжката ако я имаш.

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 29 яну 2007 8:49

за 1.4 на 1ва 40 а на втора 80 ми се струва съвсем нормално най - вероятно просто ти удря прекъсвача а не че ти спира бензина данеби по нанагорнище да си я пробвал много натоварена или някакви причини от тоя род да има а колата да си е ОК ... сепак нищо не ти коства да провериш свещи, филтри въздушен и бензинов и катализатора ...

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Пон 29 яну 2007 12:24

На бензин съм а въздушния филтър е нов.Свещтите също са нови. Иначе колата я пробах на същото място на което преди я пробах със същия бензин и сам в колата :)

Потребителски аватар
qnkeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnkeca » Пон 29 яну 2007 17:03

Имах същия проблем колега на същата кола-1.4/АБД бензин+АГУ.Така де и още не съм го оправил.Незнам при мен как бешекато съм я напъвал но по едно време на Газ започна да дърпа повече от бензин,а бензина се държеше както и при теб:смених бензинов филтър обаче не е от него и се оказа че е бензинова помпа.В момента въобще не иска да пали на бензин,а ако случайно запали оборотите веднага почват да падат.Аз ходих да ми правят диагностика и оттам се установеи причината и най-добре отиди и ти.

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Пон 29 яну 2007 17:45

Имам още 1000 километра до смянa на маслото и тогава ще смена и бенз. филтър, ще погледна и катализатора и ако пак ми го напраи тоя номер с загуба на мощност ще видя какво ще и правя :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 30 яну 2007 9:49

ресетва ли компиро?

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Вто 30 яну 2007 10:21

За катализатора си знаеш. Само студена или само топла го прави, или без значение? Има една клапа при възд. филтър... Виж да не дърпа въздух от където не трябва - тампона под моното примерно, огледай си вакуумчета, маркучета... По токовете също всичко трябва да е О.К. Иди да видят налягането на бенз. помпа - може да се е затлачила. Сваля се, кошницата се промива, помпата се чисти на ултразвук /поне моята така се оправи/. Бенз. и възд. филтър ги сменяй редовно - с маслото примерно. Ако е дюза може да се разминеш с добавка в бенза и един хубав пробег извън града, а може и там с ултразвук да се наложи...

Потребителски аватар
doko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doko » Вто 30 яну 2007 12:34

Благодарим за за съветите :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”