Щипките на фара - от къде да се намерят? РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Щипките на фара - от къде да се намерят? РЕШЕНО

Мнениеот balky » Пон 14 яну 2008 20:14

Колеги, помагайте ако знаете….. Как се казват тези неща, и откъде могат да се купят??
Преди два дни купих ДВУсекционни фарове от колега. Всичко беше добре опаковано във вестници, а другото НЕ искам и да си го помислям….. Когато разопаковах фарчетата ми направи впечатление, че много “дрънкат” и като погледнах се ужасих!! Лъскавата част която е вътре във фара “хвърчеше”. Не разбирам но установих следното: Тези елементи, които са счупени служат за закрепяне на лъскавата част към самото тяло на фара и са част от механизма за регулиране на светлинният сноп. Не мога да залепя нищо, защото не само незнам кое как е изглеждало но и от топлината вътре във фара материала от който са изработени тези неща се рони на трохички. Как се казват и от къде могат да се купят??? Цена?? Ако на някой му се е налагало…. Благодаря!!!! Ето и снимки:

П.С. Ако модераторите решат нека да преместят темата където е необходимо. Просто се чудех къде да я сложа.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
mod edit: vasstop

Последна промяна от balky на Пет 25 яну 2008 21:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Пон 14 яну 2008 20:25

Здрасти колега аз имам два двусекторни фара от Голф 3 със посчупени стъкла и тези работи са здрави но ми се виждат сякаш малко по различни, утре ще се пробвам да ги изровя и ще видя как са точно ако са същите твой са - подарък. Само ще видим как ще се транспортират от Троян до теб.

OgiValchev
Автомобил: golf2
Двигател: AFN

Мнениеот OgiValchev » Пон 14 яну 2008 20:36

и аэ има някое друго эдраво също мога да ти ги дам

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 14 яну 2008 20:39

egoist_ok написа:Здрасти колега аз имам два двусекторни фара от Голф 3 със посчупени стъкла и тези работи са здрави но ми се виждат сякаш малко по различни, утре ще се пробвам да ги изровя и ще видя как са точно ако са същите твой са - подарък. Само ще видим как ще се транспортират от Троян до теб.

Благодаря колега!! Погледни твоите дано стават. Не вярвам да има няколко модела Двусекционни фарове за Golf 3. Просто тези са потрошени до неузнаваемост. Ако знаех как се казват щях да разпитам по магазините. Че ако им занеса разфасованите фарове с тези счупените елементи, ще ме изгледат кат извънземен. :shock :shock :lol:

П.С. Бирата от мен :wink:

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Пон 14 яну 2008 20:43

OgiValchev написа:и аэ има някое друго эдраво също мога да ти ги дам

Благодаря ви колеги!! Искам да попитам дали знае някой как се КАЗВАТ тези неща за да си ги купя?? Ако не ще ви пиша на лични утре вечер.

Благодаря на всички!!

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Как се казват тези неща?? Откъде мога да си ги купя??

Мнениеот Stiv » Пон 14 яну 2008 21:21

Здравей колега и аз като теб купих фарове от колега от форума и макар че той ме увери по телефона че са перфектни ,като ги получих единия тракаше ,беше му счупено едното краче за настройка.Разлепих стъклото леко със сешоар и го смених с друго.Нови незнам дали ще намериш ,търси от счупени фарове ,на фар са по две и са различни.

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как се казват тези неща?? Откъде мога да си ги купя??

Мнениеот balky » Пон 14 яну 2008 23:08

Stiv написа:Здравей колега и аз като теб купих фарове от колега от форума и макар че той ме увери по телефона че са перфектни ,като ги получих единия тракаше ,беше му счупено едното краче за настройка.Разлепих стъклото леко със сешоар и го смених с друго.Нови незнам дали ще намериш ,търси от счупени фарове ,на фар са по две и са различни.

Колега аз съм на принципа "Господ, бави но НЕ забравя". Не съдя никой, даже не си правя труда да разбера причината (в случая). Проблема е че търся нещо, което незнам как изглежда и още повече незнам как се Казва.....? :( :cry:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 15 яну 2008 8:26

Това са щипките, които държат рефлектора на фара в самия корпус и досега не съм видял някъде да ги продават или някой от форума да пише, че ги е намерил в някой магазин.
В Юнитрейд мисля също не ги продават като резервна част. В Направи си Сам имаше тема от колега, който си беше измайсторил сам такива, но от метал.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 яну 2008 11:33

Малко ми е съмнясващо, ама имам един излишен фар от Пассата. Не съм го отварял още.
Довечера ще се пробвам да го разглобя и ако изглеждат по подобен начин щипките, ще ти пиша лично да се видим, че да сравняваме.
За съжаление, преди да отворят Беклемето едва ли ще ходя пак в Троян, че да свърша работа, ама...

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Вто 15 яну 2008 16:51

vasstop написа:Това са щипките, които държат рефлектора на фара в самия корпус и досега не съм видял някъде да ги продават или някой от форума да пише, че ги е намерил в някой магазин.
В Юнитрейд мисля също не ги продават като резервна част. В Направи си Сам имаше тема от колега, който си беше измайсторил сам такива, но от метал.

Прав си батенце, никъде НЕ се продават!! Днес бях в магазин "Авел" занесох им фара и тези пласмасови елементи. Пичовете гледаха отваряха каталози и накрая казаха: "Не се продават отделно, вървят си само с фара"!! После обиколих още два магазина и те стигнаха до същия извод. Чудя се дали да не обиколя някои автоморги, ама едва ли ще ми обърнат внимание за тези щуротии. Търсих в "Направи си сам" ама нищо не намерих и все пак ми се струваше че преди 6-7 месеца имаше нещо по въпроса. Имам приятел бижутер(химик), който се занимава с обработка на метали но ми каза: "Как мога да направя нещо което и ти неможеш ми обясни как изглежда....... ??

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Вто 15 яну 2008 16:57

radotom написа:Малко ми е съмнясващо, ама имам един излишен фар от Пассата. Не съм го отварял още.
Довечера ще се пробвам да го разглобя и ако изглеждат по подобен начин щипките, ще ти пиша лично да се видим, че да сравняваме.
За съжаление, преди да отворят Беклемето едва ли ще ходя пак в Троян, че да свърша работа, ама...

Радо, благодаря ти ама ако и сега пак ми помогнеш ще трябва да те черпя МНОГОООО бири :D :D :D в което лошо нема :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 15 яну 2008 21:28

Хммм... опасявам се, че тоя път няма да мога да помогна :(
Доста наподобяват, но не са баш същите, ми се струва!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Съжалявам за отвратителното качество, ама с апарат HP... толкова става.
При всички случаи както казват хората (и лисичето Лиско) 'То тая работа с пробване става!'
Фара нарочно не го сглобих. Ако искаш- да ги пробваме, пък ще видим ;)

Потребителски аватар
balky
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот balky » Сря 16 яну 2008 17:22

Колеги, ако някой има тези щипки и т.н. да казва пък за цената ще се разберем....

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Сря 16 яну 2008 19:21

Ето колега как реших въпроса :
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... A%F2%EE%F0

инъче и аз като теб търсих тук и по магазините,но не открих и се захванах с чертане и правене.Резултатът е по-вече от добър.
Само пази чашките в които са пластмасовите топченца,които естествено ще избиеш.
Успех :lol:

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Сря 16 яну 2008 19:25

Още нещо се сетих:
Забрави за лепене или намиране от някъде от друг фар и т.н. втора ръка.Просто пластмасата е с такава структура че се чупи много лесно.Даже и да намериш в момента в който ги навиеш на шпилките са вече пукнати

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”