Ремонт на стъпково моторче
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ремонт на стъпково моторче
Имам проблеми с стъпковото моторче колата ми е с ABS 90кс двигател.Отворихме го вътре беше като ново никакви буклуци нямаше смазахме го само тези пластинки си мисля че правят мизерии те каква работа вършат.Не ми изглежда сложно устоено това моторче а какво му се разваля?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Някъде бях писал за тези пластики, те вършат цялата работа за вкл. и изкл. на моторчето и почти не подлежат на ремонт според човека който ми го разглобява а той се занимава само с инжекциони. Доста от колегите от София май го познават Любо от Орландовци. Така че ново или 2ра употреба но само след проба.
- zdr_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези пластини преставляват контакт, който е затворен в случай, че не си натиснал педала на газта. Т.е. казват на електрониия блок на двигателя, че двигателят трябва да работи в режим на празен ход ( или принудителен празен ход ). При моно-джетроник през същите тези контактни пластини се управлява клапана, който прекъсва вакуума между разпределителя на запалването ( делкото ) и двигателя.
Когато тези пластини не правят добър контакт ЕКУ не разбира, че педала не е натиснат и освен това при Моно-джетроник двигателят работи с по-голямо предварение и с променени обороти на празен ход ...
Когато тези пластини не правят добър контакт ЕКУ не разбира, че педала не е натиснат и освен това при Моно-джетроник двигателят работи с по-голямо предварение и с променени обороти на празен ход ...
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
С 2 думи колега това моторче може да ти побърка компютъра. Я сам ще си качва оборотите, я сам ще си се гаси, каквото си иска си прави. Имах подобен проблем, не държеше ниски, после Васко го отвори почисти, смаза ма после като взе, че откачи тоя ми ти компютър. След което смяната с ново моторче оправи нещата. 130 лв Бош или 400 оригинално (с 4 крачета е моето).
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Ремонт на стъпково моторче
ionko написа:Имам проблеми с стъпковото моторче колата ми е с ABS 90кс двигател.Отворихме го вътре беше като ново никакви буклуци нямаше смазахме го само тези пластинки си мисля че правят мизерии те каква работа вършат.Не ми изглежда сложно устоено това моторче а какво му се разваля?
dude виж какво е писал човека, какво да му чисти като било като ново. Остават контактните пластинки ама те са толкова финни че незнам да могат да се поправят.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Ремонт на стъпково моторче
[quote="ionko"]Имам проблеми с стъпковото моторче колата ми е с ABS 90кс двигател.Отворихме го вътре беше като ново никакви буклуци нямаше смазахме го само тези пластинки си мисля че правят мизерии те каква работа вършат.Не ми изглежда сложно устоено това моторче а какво му се разваля?[/quote
Смени го това моторче бе брат!
Не са скъпи - 40 лв втора употреба(може и за по-малко да намериш),хем оригинални хем читави!Ако не работи смененото(което е малко вероятно щото ги пробват на акумулатор)моргаджията ще ти го подмени и пак ще си с по-малко ядове отколокото ако тръгнеш да го разглобяваш.
Става бързо и лесно!Не се мъчи с разглобяване!
Това е много чест дефект на моноинжекциона на ABS.
Смени го това моторче бе брат!
Не са скъпи - 40 лв втора употреба(може и за по-малко да намериш),хем оригинални хем читави!Ако не работи смененото(което е малко вероятно щото ги пробват на акумулатор)моргаджията ще ти го подмени и пак ще си с по-малко ядове отколокото ако тръгнеш да го разглобяваш.
Става бързо и лесно!Не се мъчи с разглобяване!
Това е много чест дефект на моноинжекциона на ABS.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”