Светва лампичката на маслото Голф 4 1.6

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
grool
Автомобил:
Двигател:

Светва лампичката на маслото Голф 4 1.6

Мнениеот grool » Сря 26 дек 2012 21:47

Здравейте колеги. От както почна студа забелязах, че лампичката на маслото светва при първо палене сутринта. Разбирам, че маслото се сгъстява, понеже е по-студено, но работата е там, че преди не ми го е правило, а вече две зими карам същата кола(тази е трета). Цялата работа става така - паля, след 20 секунди започва да пищи и да мига лампичката, изчаквам 2-3 минути, подам няколко пъти газ до не повече от 2000 оборота, загася и пак паля и вече всичко е наред, лампичката не свети. Масло има, по средата е. Възможно ли е да е от цедката на маслената помпа или пък да не ми подкачва масло както трябва. Друго, което забелязвам е леко изтракване, когато запаля (само първия път). Повече от убеден съм, че преди не съм го чувал. Единият път ми се случи колата да притриса, прекъсва като запалих и то много, доста се поразклащаше. Интересното беше, че оборотите бяха стабилни според оборотомера.
Маслото е 10в40, BP
Колата е Голф4, 1.6SR, APF, мотор.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Светва лампичката на маслото Голф 4 1.6

Мнениеот Glove » Чет 27 дек 2012 2:59

Варианти много, но пробваи с по-безобидния, смени марката на маслото което ползваш и най-важното убеди се че масленият филтър е точният за колата ти, по каталог, не по продавача в магазина.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Светва лампичката на маслото Голф 4 1.6

Мнениеот joker » Пет 28 дек 2012 19:19

Glove написа:Варианти много, но пробваи с по-безобидния, смени марката на маслото което ползваш и най-важното убеди се че масленият филтър е точният за колата ти, по каталог, не по продавача в магазина.

:да: :да: :да: :да: Колегата да прочете темите за системата за ранно предупреждение на VW и ще се успокои!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”