Ходи настрани когато пусна волана..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Ходи настрани когато пусна волана..

Мнениеот Tishku » Сря 31 яну 2007 14:47

Та значи проблема заради който смених шенкела си остава... След няколко реглажа се установи че имам крив шенкел - смених го... с надежда че това ще се оправи,но уви... никакъв късмет. Сменени бяха и вътршените корм. накрайници ( единия беше за смяна, а другия профилактично ) и това продължава... Гумите са чисто нови.. Какво по дяволите може да причинява това поведение на колата?? Крива джанта ще кара ли колата да върви в някоя посока когато пусна волана, или когато го държа изправен да се отклонява минимално???
Мерси

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 31 яну 2007 14:55

Размени местата на двете предни гуми и пробвай пак!
А иначе и от вятъра си отклонява, та не мож я удържа колата в пътя!!! На дясно ли ти дърпа? Ако е добре направен пътя, той трябва да има лек наклон към краищата си, че да се утича водата. Може и от това да е. Също и от това, че си карал сам и едната страна ти е по-натоварена; от леко задържаща сирачка; от леко сдухан лагер; от малко по-натегнат лагер...
Да продължавам ли :lol:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 31 яну 2007 14:58

ами на дясно да, но не го прави винаги.. за лагер на главината ли става дума? когато сменях шенкела сложих нов лагер... абеее само нерви :?

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 31 яну 2007 15:02

Много ли дърпа?Пробвай да караш с по-високо налягане в дясната гума - да кажем с 2 десети повече.
Може и от омекнала пружина да дърпа,въпреки че ме съмнява VW да има проблеми с това.

Последна промяна от andro_ на Сря 31 яну 2007 15:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 31 яну 2007 15:02

Щом не го прави винаги, вероятно се касае за наклон на пътя. Пробвай на някой път с 2-3 платна, да караш в най-вътрешното.
Ако някой от задните лагери ти е поразбит или натегнат по-малко, също може да окаже влияние.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 31 яну 2007 15:28

ами на околовръстното на широката част е добре

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 яну 2007 15:47

Ми колега незнам кво разбираш под придърпване.Много хора са със заблудата ,че колата като я оставиш на дълъг път трябва да върви на право.Такова нещо няма-както спомена колегата всички пътища са с наклон в напречния си профил+нащо окаяно състояние което не е наклон а направо лунно небе незнам какво очакваш.Ако се случва само като пуснеш волана и не ти напряга рацете по-време на каране всичко е ОК.Има един друг сравнително по-добър тест на прав хубав/незнам каде ша го търсиш/път заставаш точно посредата за да си наравно по двата наклона и тогава гледаш дали дърпа.Най-накрая ако чак толкова не можеш да спиш иди да я прегледат за деформация от удари.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 31 яну 2007 16:18

ами чак да ме напряга в ръцете не , но може би ще ми стане по-добре ако я прегледат, но къде??

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 31 яну 2007 16:21

Ми иди на стендовете кадето оправят огънати коли/в СФ не знам точно каде има ,но има доста реклами/там имат апартура за измерване на точки от колата.Другото нещо е да накарш тия на раглажа да ти дадат повече сходимост на колелата ама тогава ще търкаш гумите :cry:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Сря 31 яну 2007 16:25

смятам 1во да си проверя джантите дали има криви ако няма тогава вече ще я карам на оглед. Най ме е яд че сичко по предницата и окачването е префектно и пак не е както трябва :evil:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: Ходи настрани когато пусна волана..

Мнениеот K22 » Сря 31 яну 2007 16:28

Tishku написа:Та значи проблема заради който смених шенкела си остава... След няколко реглажа се установи че имам крив шенкел -
Мерси

Що не смениш фирмата за реглажи?

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 31 яну 2007 16:58

Има вероятност да е от тампоните на макферсъна. Там има едни лагерчета и ако тампона е стар и улегнал те са си направили улеи и при пускане на волана се стремят да се върнат в предишното си положение. Имах подобна случка когато сменях дясна щанга на накрайника. След реглаж колата дърпаше на една страна и след смяна на тампоните се оправи.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 01 фев 2007 13:08

Tishku написа:смятам 1во да си проверя джантите дали има криви ако няма тогава вече ще я карам на оглед. ... :evil:

В случай, че решиш да отидеш отново за проверка и реглаж, ти препоръчвам сервиза на "Нисан лоялти"(след ремонта май го преименуваха в "Лоялти супер спорт"). Намира се в "Красна поляна" по бул. "Никола Мушанов", срещу бившия електрокарен завод "6-ти септември", между бензиностанциите на OMV и SHELL. Техниката им е добра и веднъж въедени данните за автомобила ти се запаметяват и ако отидеш друг път, ще ти покажат и старото състояние(от последната регулировка). Човека който се занимава с реглажа се казва Бойко, а услугата струва 16 лв.(инфо от декември 2006 г.). Той ще ти каже и дали има нещо за смяна. Аз ходя там от 4 г. и съм много доволен. На около тридесет метра от тях има гумаджийско ателие със също добри машини, чийто собственик се казва Иван.
Чувал съм, а и из форумите са писани добри думи и за сервиз "Изток", но нямам лични впечатления.
:да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 01 фев 2007 21:00

Стига бе, Изток - вече си е почти изцяло на Бул Инс :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”