Проблем с маслото голф 4 1.6
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Проблем с маслото голф 4 1.6
Колеги наскоро купих този голф и продавачът ме увери че е сменил ремъци филтри и маслото.на момента не можах да проверя казаното от него нито да видя маслото поради факта че нямаше пръчка за маслото.аз му повярваш и приех че е така.днес свалих корите и погледнах ремъка(ангренажния)и видях че е за смяна.ок няма проблем след това опитах да измеря нивото на маслото чрез друга пръчка и с 300зора установих че маслото е под абсолютния минимум и е като вода.та въпросът ми е следния може ли да досипя м10д или подобно масло за да измина около 30км и да отида да ми сменят маслото и филтъра?маслото в двигателя не знам какво е. ако му сипя друго масло ще е проблем ли?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с маслото голф 4 1.6
как ще сипваш м10д ?!?!?!?! това и на жигула не бих го сипал.
Долей 10в40 и иди си сложи читаво масло.
Долей 10в40 и иди си сложи читаво масло.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Не е проблем!Нали ще го смениш веднага.Ти само ще долееш и ако е за 30 на км не е проблем.Пък щом не е под минимума може и да не долееш.
- golfmaniak666
Колеги като казах абсолютен минимум имах предвид доста под минимума около 3мм на пръчката
добре че не съм карал колата в това състояние иначееееее.

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Лично аз, не бих карал колата така, въобще! Някой ще каже, че робувам на ламарини, но не знаеш къде ще те остави! По-добре, направо отивай да ти сменяват маслото, ако не не я карай така! Вярно Голф е, ама за 60 лева масло, ще хвърлиш колата!
Ако искаш вземи 3 литра М 10 д и долей, карай така докато събереш пари и смени маслото с читаво, но според мен е риск!
Ако искаш вземи 3 литра М 10 д и долей, карай така докато събереш пари и смени маслото с читаво, но според мен е риск!
- golfmaniak666
Аз 100% утре сменям маслото.само че от нас до сервиза където ще го сменят са 30км.и се чудя дали ако долея м10д защото имам около 2л в нас ще е проблем?аз ще си сложа AGIP или MOTUL 10w40 но проблема ми е как да стигно до сервиза.ако му сипя 2л м10д дали няма да се преебе нещо.като се има предвид че сипвам маслото отивам в сервиза(30км)и изхвърлям маслото и сипвам ново
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Нищо няма да се преебе. Сипвай маслото и не се притеснявай.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Слагай бе човек ,няма проблем!Един Колега имаше голям теч и кара така може би половин година ,докато налее качествено масло.Колата му продължава да си върви без грам проблем.При теб става дума за 30 км!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега,малко късно ти прочетох темата и вече сигурно си сменил маслото на колата,но не беше ли ти с темата отпреди няколко дена за белия пушек в началото след като запалиш сутрин?Ако все още не си го сменил най добре отиди при някой да ти прегледа двигателя поне да не се набутваш с пари за масло два пъти.Ако си ти с белия пушек има вероятност да имаш проблем с гарнитурата на главата.Как си с антифриза ,не ти ли се губи по-малко?
- golfmaniak666
НЕ не губи изобщо антифриз нито масло.а от ден два карам редовно по около 100км на ден и нямам проблем за сега поне.ако е гарнитура няма ли да пуши непрекъснато?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега не дими непрестанно,за да е постоянно трябва да имаш голям теч.
По принцип при теч от гарнитурата намаляването на охладителната течност се забелязва трудно,дименето се получава след по-дълъг престой на автомобила.През това време влиза малко антифриз в цилиндъра и после докато се изчисти дими яко.
Има случаи при голям теч се получава тъй наречения воден чук,тогава двигателя не може даже да превърти.Прочетох ти и двете теми,тази от 22.12.за белия пушек,там пишеш,че маслото ти е ОК а сега от 26.12.че е като вода и под минимума.Ако съм прочел правилно нещата са много притеснителни.
За установяване на теч от гарнитурата се свети с нещо в цилиндъра и където е проблема там буталото е измито,без нагар.Карам същия мотор но досега не ми се е налагало да правя това и като го знам как му са свещите и идея си нямам как ще го направиш,може би трябва да се сваля целия колектор.И от другата тема ,снимките на свещите,виждат ми се без нагар,ако е така не е добре работата.
По принцип при теч от гарнитурата намаляването на охладителната течност се забелязва трудно,дименето се получава след по-дълъг престой на автомобила.През това време влиза малко антифриз в цилиндъра и после докато се изчисти дими яко.
Има случаи при голям теч се получава тъй наречения воден чук,тогава двигателя не може даже да превърти.Прочетох ти и двете теми,тази от 22.12.за белия пушек,там пишеш,че маслото ти е ОК а сега от 26.12.че е като вода и под минимума.Ако съм прочел правилно нещата са много притеснителни.
За установяване на теч от гарнитурата се свети с нещо в цилиндъра и където е проблема там буталото е измито,без нагар.Карам същия мотор но досега не ми се е налагало да правя това и като го знам как му са свещите и идея си нямам как ще го направиш,може би трябва да се сваля целия колектор.И от другата тема ,снимките на свещите,виждат ми се без нагар,ако е така не е добре работата.
- golfmaniak666
Не имат си нагар свещите.ами ще го оставя за малко около 2-3 седмици без да го паля и ако тогава пуши зимам си една гарнитурка шлайфам си главата и си карам без проблем дълго време.ако не изпуши минавам без смяна на гарнитура.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Аз не бих сипал М10Д колега, по-добре някакво масло на литър според мен. Иначе пръчка за маслото намери ли, сега без нея "духа" ли от там?
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
nokiangage написа:Аз не бих сипал М10Д колега, по-добре някакво масло на литър според мен. Иначе пръчка за маслото намери ли, сега без нея "духа" ли от там?
Той човека отдавна си смени маслото!За М10 беше само да я придвижи до сервиза.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, ако изпуши след като не си я палил една седмица може да са гумички на клапаните.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”