Проблем с температура - голф 4 1.8т АГУ
- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температура - голф 4 1.8т АГУ
Здравейте колеги !!! Имам 1 странен проблем с температурата на моята кола !!! Значи сутрин когато я запаля 1-во, че загрява доста бавно, 2-ро веднага след като е вдигнала 90 градуса и примерно я изръчкам до 5 6 хиляди оборота и температурата пада рязко до 70 градуса и започва отново бавно да се вдига до 90 градуса !!! Когато се вдигне отново до 90 градуса след това и да я ръчкам не иска да падне отново на 70 !!! ако я оставя на място да работи от 1-вото палене за около 25 мин. работа вдига едва 70 градуса !! Ходих при майстора ми той каза че не е от термостат и ми каза че може да е студена спойка по уреда на таблото или термодатчик !!! Забравих да спомена по горе ,че веднага след като направи 90 градуса парното не духа много топло, а след като поработи 10-тина мин на 90 градуса започва да духа мнг горещо !!! От какво може да е според вас колеги ? Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ??
- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температура - голф 4 1.8т АГУ !!!!
Ами да нивото си е в нормите !!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с температура - голф 4 1.8т АГУ
провери за ваздух в водната система,задрастено радиатор4е на парно,недобре затваря6т термостат и наи ве4е-как ти е варзан изпарителя,трябва да ти е варзан последователно на малкия краг след радиатор4ето на парното за да има6 хубаво парно зимата,поздрави 

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
lubopa4kata написа:провери за ваздух в водната система,задрастено радиатор4е на парно,недобре затваря6т термостат и наи ве4е-как ти е варзан изпарителя,трябва да ти е варзан последователно на малкия краг след радиатор4ето на парното за да има6 хубаво парно зимата,поздрави
Къв изпарител бре колега. АГУ е кода на мотора на човека.
До проблема на колегата може термостата да не затваря докрай а да стои леко отворен. Това може да провериш като запалиш колата /студена/ и поработи та да вдигне 50-60 градуса и да пипнеш маркуча, който излиза от пластмасовия фланец след термостата. Трябва да е студен. Ако е леко загрят значи термостата е заял. Провери също и тънкото маркуче което влиза в казанчето дали циркулира вода през него когато колата работи. По принцип се вижда и през казанчето, но става и да го извадиш /преди да си запалил и да е загряла колата/ и да го държиш в отвора на казанчето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
термостат колега..имах същия проблем..стига 90 градуса малко ръчка и пада на 70...иди го смени,че тоя двигател не обича да работи на ниски градуси 

- lorddark
- Автомобил:
- Двигател:
термустат на 100%
- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви колеги прави сте !!! Точно термостат беше !!! Старият беше някъв американски макар 4е видимо работеше, но няма значение оправи се !!!! Благодаря ви !!!!

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
и аз да се включа че отскоро ми прави впечатление какви температури държи гоуфа ми от профила.. както и да карам градусите се въртат около стрелката която е под 90- по принцип термостата отваря на 84градуса но за първи път карам 4'ка и ми е странно сега, а интересното е че на място като стои стрелката отива към 90 и даже залепва но когато тръгна пада.. 

- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега при мен беше същото когато купих колата!!! Тогава ми правеше същото и смених термостата и се оправи ама временно !!!Сега пак го смених и вече няма проблем !! Според мен и ти си за термостат,но нека по компетентните от мен споделят своето мнение
!!!

- the_red_camel

- alexx_1990
- Автомобил:
- Двигател:
Ами колега когато смених термостата преди около 1-2 седмици пластмасата не я смених!!! Старата беше здрава и си я оставих !! В комплекта си имаше гумено уплътнение и несъм слагал силикон !!!!
- the_red_camel
аха, днес и аз купих термостат на "BEHR" http://www.dn-bg.com/resources//Resourc ... 1%82_B.png и да видим кога ще го смена 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”