Пробем с задната - трудно влиза

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Пробем с задната - трудно влиза

Мнениеот Hertz » Вто 30 яну 2007 22:53

Значи задната трудно влиза понякога и ако не я вкарам с повече сила понякога се чува как стържат колелата едно в друго :shock .

Също така е дотса бърза и съответно слаба. Днес се опитах да кача един бордюр на задна (от полегатите бордюри) и се качих с 300 зора почти на 3-4-4.5 оборота :shock :shock :shock :shock

Данеби скростната кутия иска да си кажем чао? :roll:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 яну 2007 22:59

Съединител!? :roll: Ако и на първа трудно качваш бордюра това е.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 30 яну 2007 23:02

Май, май съединителя иска да си кажете чао. :cry:

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 30 яну 2007 23:04

Ами на първа няма проблем, поне не и такъв както с задната.. :roll:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 яну 2007 23:07

Айде утре опъни ръчната,3-та,газ до 2,5-3К,отпускаш(съединителя,не ръчната :D ) и ако не угасне - сУединител.
Ако имаш луфт в скоростния лост по принцип,търси причината за трудно включване в лостовата система към скоростната кутия.

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Вто 30 яну 2007 23:11

andro_v написа:Айде утре опъни ръчната,3-та,газ до 2,5-3К,отпускаш и ако не угасне - сУединител.
Ако имаш луфт в скоростния лост по принцип,търси причината за трудно включване в лостовата система към скоростната кутия.

3-та :woooow: , та и тоя съединител дет го имам (предполагам не много) да го отнямам :D

пробвал съм друго:1ва - без газ (900оборота) и дърпам ръчната докрай. Резултата е - задните гуми блокират и колата почва да се влачи - около 1-2 секунди и угасва :wink: (цялата операция без подаване нагаз)

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 30 яну 2007 23:16

andro_v написа:Ако имаш луфт в скоростния лост по принцип,търси причината за трудно включване в лостовата система към скоростната кутия.
Според мен точно това е проблема. Лостовата система се нарича "номеронабирач". Имам този проблем от 2 години в Аудито и гаранция е това. При следващата смяна на съединител се сменяли някакви втулки. Не било скъпо. :lol:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 яну 2007 23:16

Аз като купувах голфи го направих този тест в присъствието на продавача - стои си колата на едно място на скорост,а двг-то си върти...човекът смени съединителя.Кой го знае какъв е сложил,ама вече 20К км нямам проблем.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 30 яну 2007 23:20

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
andro_v написа:Ако имаш луфт в скоростния лост по принцип,търси причината за трудно включване в лостовата система към скоростната кутия.
Според мен точно това е проблема. Лостовата система се нарича "номеронабирач". Имам този проблем от 2 години в Аудито и гаранция е това. При следващата смяна на съединител се сменяли някакви втулки. Не било скъпо. :lol:

Лостовата система на нашите скоростни кутии (на афт-то) е доста сложна и едно нещо да не й наред и се почва - трудно включване,луфтове...Де да беше с две прости жила...ех,мечти.Моята система има луфтове тук-там и знам какво е.

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пон 05 фев 2007 18:25

andro_v написа:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:

Лостовата система на нашите скоростни кутии (на афт-то) е доста сложна и едно нещо да не й наред и се почва - трудно включване,луфтове...Де да беше с две прости жила...ех,мечти.Моята система има луфтове тук-там и знам какво е.

Тая скоростна кутия почва да ме дразни, ако не вкарвам по силно 2 3 и задна стърже понякога :x
Просто си представям какво съм и причинил вече :cry:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 05 фев 2007 21:20

Ми смени си най-малко маслото ако не си го направил още :wink: Ако си мазохист карай си така ама...... mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Hertz
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пон 05 фев 2007 21:24

dxd написа:Ми смени си най-малко маслото ако не си го направил още :wink: Ако си мазохист карай си така ама...... mhihi mhihi mhihi

Маслото е на ~3500 км :roll:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Пон 05 фев 2007 21:30

Hertz написа:
dxd написа:Ми смени си най-малко маслото ако не си го направил още :wink: Ако си мазохист карай си така ама...... mhihi mhihi mhihi

Маслото е на ~3500 км :roll:

Значи е време за съединител :wink: Направи го докато е време да не стане салата вътре :wink: Ако ти е здрав притискателния и демпферните пружини може да пробваш операция само с пренабиване на феродо и да се затвори кутията после и да си готов :wink: Аз съм така ама го направих тамън навреме и сега нямам проблеми и маслото си смених :wink: Операция на сваляне,качване,спренабиване на феродо и смяна на семеринга-105лв :wink:
Живот с пренабито феродо(хубаво) е около 100.000км нормално каране :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”