Голф 1.4 гори масло и чукат повдигачи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Голф 1.4 гори масло и чукат повдигачи

Мнениеот fenomen_oc » Пет 04 яну 2013 15:06

Здравейте колеги! До тук изчетеното из форума за 1.4 16V моторите на Голф 4 ми стана ясно, че горят масло,но все пак да споделя и моята болка! Сменях маслото на моята с Q8 10w/40, сложих и добавка( Промед мисля че се казваше, руска е) защото ми чукаха повдигачите и да се застраховам срещу пипане на маслото! Съоветно тази добавака трябваше да реши проблема поне според мен..но уви :banghead: След 1000 км, пробег долях 500 мл. масло..тва за мен не е нормално! :banghead: Дайте съвет..да отварям ли да сменям гумичките на клапаните или да пробвам с нещо друго? Благодаря ви ! Поздрави! :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Голф 1.4 гори масло и чукат повдигачи

Мнениеот pas1.8mi » Пет 04 яну 2013 15:57

С този разход 0,5л на 1000км си за смяна на гумичките,ама на буталата вероятно! :idea:

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пет 04 яну 2013 15:57

fenomen_oc написа:Здравейте колеги! До тук изчетеното из форума за 1.4 16V моторите на Голф 4 ми стана ясно, че горят масло,но все пак да споделя и моята болка! Сменях маслото на моята с Q8 10w/40, сложих и добавка( Промед мисля че се казваше, руска е) защото ми чукаха повдигачите и да се застраховам срещу пипане на маслото! Съоветно тази добавака трябваше да реши проблема поне според мен..но уви :banghead: След 1000 км, пробег долях 500 мл. масло..тва за мен не е нормално! :banghead: Дайте съвет..да отварям ли да сменям гумичките на клапаните или да пробвам с нещо друго? Благодаря ви ! Поздрави! :)

Това масло дето си го сложил не е от най-тачените и май не е сертифицирано от VW.Според мен първо опитай с друго масло(качествено)и след това ако няма промяна мисли за ремонти!

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Пет 04 яну 2013 16:13

Преди на Пасата слагах такова масло и нямах проблеми..и за това реших сега пак да сложа от него, мисля да пробвам с друго! дайте някое мнение за масло? MOTUL, TOTAL, BARDAHL, CASTROL ?

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Пет 04 яну 2013 19:03

На маслото нищо му няма. Според мен са сигменти и гумички! Тези мотори ако се поддържат както трябва няма да имаш никакви проблеми. А при такъв разход на масло не мирише ли през ауспуха на двутактова моторетка?

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Пет 04 яну 2013 19:41

Няма никакъв мириз колега, нито и следи от масло по ауспуха! Само дето трака и гори масло като трактор :D

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 04 яну 2013 19:50

maerto написа:Това масло дето си го сложил не е от най-тачените и май не е сертифицирано от VW.Според мен първо опитай с друго масло(качествено)и след това ако няма промяна мисли за ремонти!

Верно че е форум, но като няма къде да си чешеш пръстите, не ги чеши по клавиатурата човече...

Код: Избери всички

Advanced (10W-40)
Полусинтетично моторно масло за високопроизводителни бензинови и дизелови двигатели. Подобрява разхода на гориво, намалява и разхода на масло, помага за запалването на двигателя в студено време и намалява износването на двигателя.
ACEA A3, B3, B4; API SL/CF; MB 229.1, recommended for VW 505.01, 505.00.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пет 04 яну 2013 19:53

joromnt написа:
maerto написа:Това масло дето си го сложил не е от най-тачените и май не е сертифицирано от VW.Според мен първо опитай с друго масло(качествено)и след това ако няма промяна мисли за ремонти!

Верно че е форум, но като няма къде да си чешеш пръстите, не ги чеши по клавиатурата човече...

Код: Избери всички

Advanced (10W-40)
Полусинтетично моторно масло за високопроизводителни бензинови и дизелови двигатели. Подобрява разхода на гориво, намалява и разхода на масло, помага за запалването на двигателя в студено време и намалява износването на двигателя.
ACEA A3, B3, B4; API SL/CF; MB 229.1, recommended for VW 505.01, 505.00.

Само дето не ми стана ясно откъде си го изкарал това колега???Никъде не пише Q8....По отзиви за това масло съм чел че е по-кофти и :Mr Green Fun от M10

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 04 яну 2013 19:56

Ей от тука -> http://kosser.net/Products/SpareParts/avtomobilniMM.php
Аз 4 години си карам голфа с 5W40 от Косер, и нямам планове да го сменям... А кой квото иска, това да си говори.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пет 04 яну 2013 20:00

joromnt написа:Ей от тука -> http://kosser.net/Products/SpareParts/avtomobilniMM.php
Аз 4 години си карам голфа с 5W40 от Косер, и нямам планове да го сменям... А кой квото иска, това да си говори.

Възможно е да си прав:)всеки сам си бере лозето :beer

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Пет 04 яну 2013 21:21

До тук стана ясно, че проблема не е в маслото! Просто колата ще има нужда от ремонт..т.е. смяна на гумички на клапани! Може би и сегменти :banghead: Някоя друга добавка дали ще реши проблема?! Благодаря на колегите които се отзоваха по темата за сега ! :)

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Пет 04 яну 2013 23:01

Моят голф4 1.4 16V гореше по 1л. на 1000км. И аз доста четох за този проблем и навсякъде го решаваха със смяна на сегменти. Аз също го направих, въобще не си играх само с гумички или смяна на масло и да пръскам излишни средства в експерименти. След ремонта му налях някакво наливно и по-евтино за разработване,което смених след 2000км. и не го пипаше въобще. Проблема не е в маслото ами най-вероятно във всеобщата болка на този двигател - сегментите.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 04 яну 2013 23:07

maerto написа:
joromnt написа:Ей от тука -> http://kosser.net/Products/SpareParts/avtomobilniMM.php

Възможно е да си прав:)всеки сам си бере лозето :beer

Фирмата Косер е печално известна с продажбите на най-долнопробните ментета,които могат да се намерят....към тях спада и катарското масло Q8....писаното не отговаря на истината,защото е на сайта на фирмата заинтересована от продажбите му!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 04 яну 2013 23:18

fenomen_oc написа: Някоя друга добавка дали ще реши проблема?!

Не, няма да го реши. Ако ставаха с добавки работите нямаше да има толкова автосервизи mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 05 яну 2013 0:00

joker написа:...
Фирмата Косер е печално известна с продажбите на най-долнопробните ментета,които могат да се намерят....към тях спада и катарското масло Q8....писаното не отговаря на истината,защото е на сайта на фирмата заинтересована от продажбите му!

Въпреки уважението което изпитвам към мнението ти, имаш ли доказателства с който да защитиш твърденията си? Не че ще ми променят мнението, но поне да не изглежда голословно. И само да вметна, производителя се казва Кувеит Петролиум, черпи нефт само от Кувеит, официално е със седалище в Белгия и няма нищо общо с Катар. / http://www.q8.com/content/contacts/Pages/home.aspx /
Аз принципно нямам такива с което да те оборя. Само едни 5-60 хил.км който съм минал с тяхно масло 5W40, и като в началото, така и сега, доливам 500 мл за 10 000 км. Пък за толкова с тва лошо масло сигурно трябваше вече да е като двутактов култиватор :Mr Green Fun Мога да ви снимам и етикета на тубите, но няма голям смисъл... Аз за мен си знам, явно и вие за вас си знаете, живеите в мир и се множете.
Както и да е, доволно оспамихме темата на колегата. По проблема - Тия дето ти казват да си смениш маслото, хубаво те съветват, ама няма да ти дадат 100лв да го направиш... Нещата отиват на гумички и сегменти. Аз бих опитал с гумичките първо и да покарам малко. Ако видя че не става, отварям мотора за ревизия, шлаифам главата, напасвам клапаните и ще го карам докато съм жив.
Само да питам, до сега с кво масло е карана тая кола и така ли е било положението с работата на мотора и разхода на масло???

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”