fenomen_oc написа:Здравейте колеги! До тук изчетеното из форума за 1.4 16V моторите на Голф 4 ми стана ясно, че горят масло,но все пак да споделя и моята болка! Сменях маслото на моята с Q8 10w/40, сложих и добавка( Промед мисля че се казваше, руска е) защото ми чукаха повдигачите и да се застраховам срещу пипане на маслото! Съоветно тази добавака трябваше да реши проблема поне според мен..но увиСлед 1000 км, пробег долях 500 мл. масло..тва за мен не е нормално!
Дайте съвет..да отварям ли да сменям гумичките на клапаните или да пробвам с нещо друго? Благодаря ви ! Поздрави!
maerto написа:Това масло дето си го сложил не е от най-тачените и май не е сертифицирано от VW.Според мен първо опитай с друго масло(качествено)и след това ако няма промяна мисли за ремонти!
Код: Избери всички
Advanced (10W-40)
Полусинтетично моторно масло за високопроизводителни бензинови и дизелови двигатели. Подобрява разхода на гориво, намалява и разхода на масло, помага за запалването на двигателя в студено време и намалява износването на двигателя.
ACEA A3, B3, B4; API SL/CF; MB 229.1, recommended for VW 505.01, 505.00.
joromnt написа:maerto написа:Това масло дето си го сложил не е от най-тачените и май не е сертифицирано от VW.Според мен първо опитай с друго масло(качествено)и след това ако няма промяна мисли за ремонти!
Верно че е форум, но като няма къде да си чешеш пръстите, не ги чеши по клавиатурата човече...Код: Избери всички
Advanced (10W-40)
Полусинтетично моторно масло за високопроизводителни бензинови и дизелови двигатели. Подобрява разхода на гориво, намалява и разхода на масло, помага за запалването на двигателя в студено време и намалява износването на двигателя.
ACEA A3, B3, B4; API SL/CF; MB 229.1, recommended for VW 505.01, 505.00.
joromnt написа:Ей от тука -> http://kosser.net/Products/SpareParts/avtomobilniMM.php
Аз 4 години си карам голфа с 5W40 от Косер, и нямам планове да го сменям... А кой квото иска, това да си говори.
maerto написа:joromnt написа:Ей от тука -> http://kosser.net/Products/SpareParts/avtomobilniMM.php
Аз 4 години си карам голфа с 5W40 от Косер, и нямам планове да го сменям... А кой квото иска, това да си говори.
Възможно е да си прав:)всеки сам си бере лозето
fenomen_oc написа: Някоя друга добавка дали ще реши проблема?!
joker написа:...
Фирмата Косер е печално известна с продажбите на най-долнопробните ментета,които могат да се намерят....към тях спада и катарското масло Q8....писаното не отговаря на истината,защото е на сайта на фирмата заинтересована от продажбите му!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot], stefan4o и 69 госта