Здравейте колеги.
Колата е Голф 1.8ми,изтичаше антифриз и вчера ми сменяваха "фланците" на главата (страничния и един от пред с двата датчика).Колата има и газова. Проблема е,че като я взех всичко беше на ред,излезнах с колата,стигнах до Мол Сердика (колата я правиха в Надежда) и точно когато паркирах видях,че темп. е стигнала до около 100-105градуса. През пътя до самия мол не е имало никакъв проблем.
Поседях 30мин в мола и си тръгнах,пообиколих София малко,но нямаше нищо не редно,нито вдигна темп. нито нищо.
Въпроса ми е,от какво може да дойде този проблем и да ми вдигне така градусите?
Мерси предварително,колеги.
Вдига градусите,,, Голф 3 1.8ми
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Вдига градусите,,, Голф 3 1.8ми
el-ninho написа:Въпроса ми е,от какво може да дойде този проблем и да ми вдигне така градусите?
Мерси предварително,колеги.
От необезвъздушена охладителна система. Примерно.
Преди да ти сменят фланците предполагам не е имало такъв проблем?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мисля,че не е имало,поне не съм видял нещо такова.
Уж я обезвъждушиха,нов антифриз сипахме ... не знам,сега ми е кофти да изляза с колата да не стане фал нещо ...
Уж я обезвъждушиха,нов антифриз сипахме ... не знам,сега ми е кофти да изляза с колата да не стане фал нещо ...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Едва ли ще й стане нещо. Оправи си сам колата, гледайки темите из форума, оставам с впечатление, че майсторите като сменят нещо по охладителната система не си дават много зор да я обезвъздушат. Както явно се е получило и при теб. Отваряш капачката на казанчето, палиш колата и чакаш, гледайки какво излиза от тънкото маркуче. Това е. После караш малко, пак отваряш и пак гледаш какво излиза - дали има мехурчета въздух. Просто се иска време, не става за минута-две. На мен ми отне близо 30 мин докато я обезвъздуша както трябва и да заработи по старому след като сменях мембрани на изпарителя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами днес ще я правя тази процедура,пък ще видим какво ще стане.
Претесняваме има ли нещо свързано с главата или гарнитурата на главата,че един такъв "квартален майстор" леко ме наплаши,че можело да ми губи антифриз през ауспуха,ако гарнитурата на главата ....... Снощи като се прибрах нивото в казанчето ми изглеждаше толкова-колкото беше и в мола като отидох.
Сменил съм и капачката,че имах съмнение за клапанчето на старата ... Мерси колега за бързите отговори.
Претесняваме има ли нещо свързано с главата или гарнитурата на главата,че един такъв "квартален майстор" леко ме наплаши,че можело да ми губи антифриз през ауспуха,ако гарнитурата на главата ....... Снощи като се прибрах нивото в казанчето ми изглеждаше толкова-колкото беше и в мола като отидох.
Сменил съм и капачката,че имах съмнение за клапанчето на старата ... Мерси колега за бързите отговори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
За сетен път:провери тънкото маркучле към разширителния съд,писано има много,както и за щуцерчето на смененият фланец със сензора.Иначе системата се САМООБЕЗВЪЗДУШАВА,ама си зависи и от монтажа на изпарителя(идва на "ниска" точка).5.5-6 литра събира системата,като ориентир.Наблюдавай и за правилното включване на перката.
Щото..срам..да се прегрееш зимно време
Щото..срам..да се прегрееш зимно време

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Ако е сменен и датчика за температурата-проблемът е от него.Реални градуси дава само оригинален датчик от Автотрейд( с щампа на VAG) на цена 71 лв.Преди да правиш каквото и да било вземи един живачен термометър и измери точната температура на антифриза.Загряваш колата с отворено казанче поставяш термометъра и така ще разбереш дори и на колко градуса отваря термостата.Не прави нищо друго преди това!!!!!Успех!
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:Ако е сменен и датчика за температурата-проблемът е от него.Реални градуси дава само оригинален датчик от Автотрейд( с щампа на VAG) на цена 71 лв.Преди да правиш каквото и да било вземи един живачен термометър и измери точната температура на антифриза.Загряваш колата с отворено казанче поставяш термометъра и така ще разбереш дори и на колко градуса отваря термостата.Не прави нищо друго преди това!!!!!Успех!
Аз съм си правил експерименти и с "китайски" датчици. Дават нищожно отклонение спрямо реалната температура . Така , че не само Автотрейдски датчик върши работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Датчика за температурата не съм го сменявал,благодаря ви и на вас колеги.
Днес ще направя това,което сте писали и ще видим какво ще излезе.
После ще пиша за резултати
Днес ще направя това,което сте писали и ще видим какво ще излезе.
После ще пиша за резултати

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Stoi написа:joker написа:Ако е сменен и датчика за температурата-проблемът е от него.Реални градуси дава само оригинален датчик от Автотрейд( с щампа на VAG) на цена 71 лв.Преди да правиш каквото и да било вземи един живачен термометър и измери точната температура на антифриза.Загряваш колата с отворено казанче поставяш термометъра и така ще разбереш дори и на колко градуса отваря термостата.Не прави нищо друго преди това!!!!!Успех!
Аз съм си правил експерименти и с "китайски" датчици. Дават нищожно отклонение спрямо реалната температура . Така , че не само Автотрейдски датчик върши работа.
Точно 20 гр!!!Проверено с 2 поредни (един китайски и един испански)!И дори не е проблемът толкова в крайните стойности на загряване,а в изключително забавеното и неравномерно отчитане!!!!Там е рискът от пропуск в отчитането на прегряване!Всичко съм сверявал градус по градус с живачен термометър на техническата ни лаборатория!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих в магазин оригинален датчик, с жълт пръстен, made in Luxemburg, с изтрити ваг-ски номера, за около 20-25 лв беше. Бяха в найлонова торбичка, без опаковки. Така че иска се питане по магазините.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
И при мен стана точно така ония ден на Пасат РП 1,8 ми . Заяде термостата и не отвори докрай.После изстина и се оправи.Не знам,но доста хора се оплакват в студа от термостата...Случва се някой път да заяде.Аз имам разни добавки хакнати за спиране на теч на радиатора и си мисля,че може и от тях да е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,аз нямам такива добавки
не знам от какво може да е,но ще направя това,което писаха колегите,а от делно ще я закарам и да я погледнат и ще пиша по темата 

- nikoga_sam
- Автомобил:
- Двигател:
Колега един съвет от мен. Недей да ходиш по майстори, а просто извади маркуча, който излиза от радиаторчето на парното (пада се левият като го погледнеш отпред на колата). Махаш скобата, вадиш маркуча и го слагаш да тече антифриза в него, но да е изваден от тръбата. Гледаш когато почне да тече обилно антифриз, пъхаш маркуча и стягаш скобата. Понякога се случва радиаторчето да е най-горната точка на водната система на колата и за това да не иска да се обезвъздуши. Потече ли от там антифриз (трябва да запълни цялата тръба) си готов. Да се прави само на студен двигател. Ако всичко друго ти е наред няма да имаш повече проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се,че е имало малко останал въздух 
Благодаря на колегите,които толкова бързо се отзоваха и ми помогнаха.
Пожелавам ви на всички Весели празници и безаварийни километри на пътуващите

Благодаря на колегите,които толкова бързо се отзоваха и ми помогнаха.
Пожелавам ви на всички Весели празници и безаварийни километри на пътуващите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”