Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III

Мнениеот andro_ » Вто 21 ное 2006 12:20

Десния маншон на кормилната ми рейка се е предал...скъсал се е точно в най-десния възможен край.Въпросът ми е колко струва въпросния маншон и колко трудно се сменя? С хидравлика съм :(

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Вто 21 ное 2006 14:45

Скоро си смених десния вътрешен накрайник сменя се малко гадно и ти трябва подемник здължително,в краен случай канал а за маншона незнам колко струва моя беше здрав.И реглаж после обезателно да не се караме.Успех!

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 22 ное 2006 12:07

Преди два дни си купих такъв маншон за Пасата,струва 7 лв.,на голфа предполагам ще е същата цена.Колкото до смяната трябва да изхлузиш стария за да можеш по обратния път да сложиш новия,като за целта трябва да се поразглоби малко,не е кой знае каква философия,зависи само от техническите ти умения.Аз моя смятам да си го сменям сам,тъй като така или иначе ще сменям и други работи по предницата и ще я разглобявам.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 22 ное 2006 13:04

Мерси много за отговорите!Притеснява ме само скобата на маншона от вътрешната страна.Като имам повече време ще погледна.Ако не мога да се справя - има майстори и те имат нужда от кинти :)

Потребителски аватар
smurf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smurf » Сря 22 ное 2006 14:16

не е толкова страшно колега, иска се разглобяване, по лесно е на канал, ама може и легнал под колата, както го правих аз :lol: първо откачаш външния накрайник, сваляш го изцяло, после сваляш маншона на вътрешния, и сглобяваш по обратния ред...не е лошо, така и така разглобяваш да погледнес състоянието на накрайниците, ако и те са за смяна направо и тях.успех :D

Потребителски аватар
klimata
Автомобил: Polo
Двигател:
Контакти:

Мнениеот klimata » Чет 23 ное 2006 11:38

Не се притеснявай за вътрешната скоба,стиска се с клещи и я местиш.при мен е така.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 23 ное 2006 11:56

Аааха,от ония гадните VW скоби дето са навсякъде по ДВГ...ясно.Ще го мъча в събота най-вероятно.Още един път БЛАГОДАРЯ.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 24 ное 2006 1:43

andro_v написа:Аааха,от ония гадните VW скоби дето са навсякъде по ДВГ...ясно.Ще го мъча в събота най-вероятно.Още един път БЛАГОДАРЯ.

Сложи си биндерлента. предлагаме италиански на "Sapi Selco" от усилен полиамид. бели и черни.

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пет 24 ное 2006 11:17

За да не ходиш после на реглаж на предницата, броиш колко намотки развиваш на накрайника. после го връщаш на същото положение след като смениш маншона.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 24 ное 2006 11:20

kris11 написа:
andro_v написа:Аааха,от ония гадните VW скоби дето са навсякъде по ДВГ...ясно.Ще го мъча в събота най-вероятно.Още един път БЛАГОДАРЯ.

Сложи си биндерлента. предлагаме италиански на "Sapi Selco" от усилен полиамид. бели и черни.

Можеш ли да ми дадеш някакъв линк да се сетя за какво става въпрос?Мерси предварително!
venll-vr написа:За да не ходиш после на реглаж на предницата, броиш колко намотки развиваш на накрайника. после го връщаш на същото положение след като смениш маншона.

Това е доста хитро,светнаха ме и за това.Благодаря.Утре или в неделя е денят за измъчване :twisted: .

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 29 ное 2006 15:43

В понеделник най-накрая го смених скапания маншон.Смених го не аз,а пак трябваше да се ходи на майстор.Просто достъпът до вътрешната скоба е адски затруднен.Майсторът свали чак носача,за да стигне до проклетата скоба.Който скоро ще сменя маншон да му спомена,че наистина после се слагат кабелни стяжки,вместо оригиналните скоби,но стяжките трябва да са много качествени.Моя майстор сложи такива на "Вюрт",май са по 1 лев бройката във Ауто 1.Освен това трябва внимателно да се напасне една тръбичка за въздух между двата маншона(ляв и десен).Хубавото на цялата работа,е че установих,че абсолютно всичко (шарнири,тампони,накрайник,биалети) от дясната страна са здрави и годни за още доста км.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III

Мнениеот tisho_psg » Пон 10 яну 2011 11:25

Колеги,някой знае ли на голф 3 1.4 бензин без хидравлика на волана къде да търся маншона на кормилната рейката,които е между купето и рейката? Бил някакъв като Г-образен.
Питам защото търся за познат,а въобще не знам какво представлява този маншон,интересува ме къде го има със сигурност и предполагам не е скъп? Не ми се обикаля в задръстванията 1/2 ден по магазините.
Мерси предварително :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 10 яну 2011 14:51

в моргите го има - 5 лв

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 10 яну 2011 15:15

Аз моя го взех от Хеед с поръчка, че почти никъде го няма наличен и беше 20 и нещо лева абсолютно оригинален.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 11 яну 2011 0:21

Мерси колеги
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”