Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III
Десния маншон на кормилната ми рейка се е предал...скъсал се е точно в най-десния възможен край.Въпросът ми е колко струва въпросния маншон и колко трудно се сменя? С хидравлика съм 

Преди два дни си купих такъв маншон за Пасата,струва 7 лв.,на голфа предполагам ще е същата цена.Колкото до смяната трябва да изхлузиш стария за да можеш по обратния път да сложиш новия,като за целта трябва да се поразглоби малко,не е кой знае каква философия,зависи само от техническите ти умения.Аз моя смятам да си го сменям сам,тъй като така или иначе ще сменям и други работи по предницата и ще я разглобявам.
- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
не е толкова страшно колега, иска се разглобяване, по лесно е на канал, ама може и легнал под колата, както го правих аз
първо откачаш външния накрайник, сваляш го изцяло, после сваляш маншона на вътрешния, и сглобяваш по обратния ред...не е лошо, така и така разглобяваш да погледнес състоянието на накрайниците, ако и те са за смяна направо и тях.успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:andro_v написа:Аааха,от ония гадните VW скоби дето са навсякъде по ДВГ...ясно.Ще го мъча в събота най-вероятно.Още един път БЛАГОДАРЯ.
Сложи си биндерлента. предлагаме италиански на "Sapi Selco" от усилен полиамид. бели и черни.
Можеш ли да ми дадеш някакъв линк да се сетя за какво става въпрос?Мерси предварително!
venll-vr написа:За да не ходиш после на реглаж на предницата, броиш колко намотки развиваш на накрайника. после го връщаш на същото положение след като смениш маншона.
Това е доста хитро,светнаха ме и за това.Благодаря.Утре или в неделя е денят за измъчване

-
- Автомобил:
- Двигател:
В понеделник най-накрая го смених скапания маншон.Смених го не аз,а пак трябваше да се ходи на майстор.Просто достъпът до вътрешната скоба е адски затруднен.Майсторът свали чак носача,за да стигне до проклетата скоба.Който скоро ще сменя маншон да му спомена,че наистина после се слагат кабелни стяжки,вместо оригиналните скоби,но стяжките трябва да са много качествени.Моя майстор сложи такива на "Вюрт",май са по 1 лев бройката във Ауто 1.Освен това трябва внимателно да се напасне една тръбичка за въздух между двата маншона(ляв и десен).Хубавото на цялата работа,е че установих,че абсолютно всичко (шарнири,тампони,накрайник,биалети) от дясната страна са здрави и годни за още доста км.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на маншон на кормилната рейка - Голф III
Колеги,някой знае ли на голф 3 1.4 бензин без хидравлика на волана къде да търся маншона на кормилната рейката,които е между купето и рейката? Бил някакъв като Г-образен.
Питам защото търся за познат,а въобще не знам какво представлява този маншон,интересува ме къде го има със сигурност и предполагам не е скъп? Не ми се обикаля в задръстванията 1/2 ден по магазините.
Мерси предварително
Питам защото търся за познат,а въобще не знам какво представлява този маншон,интересува ме къде го има със сигурност и предполагам не е скъп? Не ми се обикаля в задръстванията 1/2 ден по магазините.
Мерси предварително

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
в моргите го има - 5 лв
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Аз моя го взех от Хеед с поръчка, че почти никъде го няма наличен и беше 20 и нещо лева абсолютно оригинален.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси колеги

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”