Golf 3 1.6 GT aft 96г. свистене в скоростната кутия ?!
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: aft
Golf 3 1.6 GT aft 96г. свистене в скоростната кутия ?!
Здравейте колеги! По време на шофиране с над 40км. в ч. се чува свистене в двигателя. Ходих на сервиз, там провериха маслото и казаха, че е рядко и трябва да го сменя. Възможно ли е да е от това, защото им нямам голямо доверие? Моля за компетентни мнения или такива които са имали същия проблем.. Благодаря предварително!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Свистене в скоростната кутия?! Golf 3 1.6 GT aft 96г.
Последно, къде свисти? Кутия, двигател? Да не е от огледалата? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е шум от гумите, имай едно наум.
Какво означава "рядко" масло?
То трябва да е рядко, синтетично. Ако не е сменяно никога и е тъмно/черно, смени го.
От личен опит на същата кола ти казвам, че ако тръгнеш да сменяш, купи масло ПЪЛНА синтетика 75W90, около 30лв за един литър, трябват ти 2 литра. Кутията събира към 1.8 - 1.9 л.
Само пълна синтетика. Никакви полу-глупости и никакви по-евтини.
Защо? - защото със скапано масло под 0 градуса много трудно се превключват скоростите, докато позагрее маслото.
То най-лесно е да си вземеш оригинално масло, ама в същия град, при дилъра ми дадоха някакво maxxus, по каталог и т.н., от което аз не останах доволен. Около 20 лв беше литъра.
Карах 3 месеца, застудя и скоростния лост, в студеното време стана дървен.
Сега налях Fuchs за 30 лв/л. Добре е.
Какво означава "рядко" масло?
То трябва да е рядко, синтетично. Ако не е сменяно никога и е тъмно/черно, смени го.
От личен опит на същата кола ти казвам, че ако тръгнеш да сменяш, купи масло ПЪЛНА синтетика 75W90, около 30лв за един литър, трябват ти 2 литра. Кутията събира към 1.8 - 1.9 л.
Само пълна синтетика. Никакви полу-глупости и никакви по-евтини.
Защо? - защото със скапано масло под 0 градуса много трудно се превключват скоростите, докато позагрее маслото.
То най-лесно е да си вземеш оригинално масло, ама в същия град, при дилъра ми дадоха някакво maxxus, по каталог и т.н., от което аз не останах доволен. Около 20 лв беше литъра.
Карах 3 месеца, застудя и скоростния лост, в студеното време стана дървен.
Сега налях Fuchs за 30 лв/л. Добре е.
-
А нормално ли е да свисти от лошо масло, при теб как беше? Не съм го сменял и май беше доста черно и доста рядко-като хидравлично. Иначе и аз 75w90 пълна синтетика мисля да взимам, само за марката се чудех каква да бъде. Благодаря, че се отзова!
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: Golf 3 1.6 GT aft 96г. свистене в скоростната кутия ?!
Качете колата на стабилен колонен крик, запали я вдигни 40 и търси откъде свисти.
-
Така направихме и човека каза, че е от ск. кутия.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах шум от първичния вал, който се чуваше само лятото, на загряло вече масло, при отпуснат съединител, на свободна скорост.
Смяната на маслото реши проблема с шума, но го смених само 2 пъти, заради неправилен избор на масло (от желание за евтино
).
Смяната на маслото реши проблема с шума, но го смених само 2 пъти, заради неправилен избор на масло (от желание за евтино

-
Благодаря ти, ще те послушам и ще потърся Fuchs 75w90 пълна синтетика, даже преди малко го потърсих в нета и намерих за по 25-26лв. Жив и здрав!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”